Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
@CopesLietas.lv | 25.aprīlis 2013, 17:46 | 30 komentāri | 12537 skatījumi

Par līdaku makšķerēšanas papildu aizlieguma periodu

25. aprīlī stājies spēkā Zemkopības ministrijas lēmums par līdaku makšķerēšanas papildu aizlieguma periodu 2013. gada pavasarī no 1. maija līdz 10. maijam Latvijas Republikas ūdeņos, izņemot ūdeņos, kas tiek izmantoti specializētai zivkopībai un mākslīgai zivju pavairošanai.

Saskaņā ar Makšķerēšanas noteikumiem pavasarī aizliegts iegūt līdakas to nārsta laikā no 1. marta līdz 30. aprīlim. Šogad patstāvīgi zemo gaisa temperatūru un biezās ledus segas ūdenstilpēs dēļ aizkavējies zivju nārsta sākums. Tāpēc pieņemts lēmums līdaku makšķerēšanas liegumu pagarināt.

Lēmums pieņemts, ievērojot Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta sniegtos atzinumus, Dabas aizsardzības pārvaldes rekomendāciju un biedrības "Makšķernieku Organizāciju Sadarbības Padome" ierosinājumus, kā arī pamatojoties uz Zvejniecības likuma 16. panta pirmo daļu un uz Administratīvā procesa likuma 63. panta pirmās daļas 2. punktu.

Dabas aizsardzības pārvalde aicina domāt par dabas resursu vērtību un saudzēt nārstā ejošās līdakas un arī citas zivis.

Informācija Latvijas Vēstnesī https://www.vestnesis.lv/?menu=doc&id=256322

Regīna Indriķe

Dabas aizsardzības pārvaldes

vecākā valsts vides inspektore

 
 
[30] Komentāri | dilst | aug
 
chesterss

opā , opā gangam style kur tu biji 1 martā, kur tas pagarīnājums atļaut paķert īlgāk sekretāre D.Lucaua

25.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
osis41

Saudzēsim,saudzēsim,bet atļauj Lielupē likt tīklus un murdus,kad zivis dodas uz nārstu.Kur tad ir tā saudzēšana.Tur neviens nešķiro,mazas vai lielas.

25.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
udo733

Eh, paši vien mēs tās Regīnas savēlējām un nav jēga tagad cepties.

25.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
wischuks

Zemkopības ministrija nosaka Latvijas Republikas ūdeņos, izņemot ūdeņos, kas tiek izmantoti specializētai zivkopībai un mākslīgai zivju pavairošanai, līdaku makšķerēšanas papildu aizlieguma periodu 2013. gada pavasarī no 1. maija līdz 10. maijam.

Kad vienreiz lopkopji nodarbosies ar lopkopību,mākslinieki ar mākslu,zemkopji ar lauksaimniecību,zivsaimnieki ar zivsaimniecību un nevis mainītās lomās?

Parādiet man vienu nārstojošu līdaku,kas aktīvi barojas,ķer vizuli vai kādu citu mānekli nārsta laikā.

Nārsta laikā viņas visas salien pērnajos niedrājos mazās upītēs,grāvīšos,tērcītēs,kur arī izmet ikrus.Kad viņas nārsto,tad tās ir iegūstamas tikai divos variantos-vai nu durot ar dakšu,vai ievietojot ūdenstilpnē ko tīklveidīgu.Tādas arī šobrīd ir Rīgas centrāltirgu un neviena inspekcija neko nedara,lai sakārtotu tās lietas.

Arī iepriekšnoliktie termiņi jau bija ar pamatīgu rezervi,kamdēļ vēl vajag pagarināt.

Aktīvi baroties viņas sāk tikai tad,kad pabeigušas savu misiju,pēcnācēju laišanā pasaulē.

Kā to var nesaprast?

Nārsta laikā karini,ko gribi tai pie deguna.

Vienkārši riebjas visa tā politika,ka tikai kaut kā atzīmēties un it kā pieņemt ļoti svarīgu lēmumu.

Labāk attīstītu kontroles sistēmu,lai nebūtu tīkls,tīkla galā,murds aiz murda un lai tās pašas vimbiņas neķertu pa 50/60 gab.

Pateisībā jau ar šādu pieeju būtu jāaizliedz ķert līdakas arī rudeņos,jo tad jau tā lielākā izrīšanās un punči ir pilni ar jaunajiem ikriņiem.

Kad pie mums valstī vienreiz pārstās lopkopji komandēt zivsaimniecību un otrādi.

26.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
astonkajis

zivtinnas jau tikai saudzee tie normaalie copmanni pie kuriem es pieskaitu sevi. bet kur ir inspektori kad vinnus vajag ssobriid lieguma laikaa sedas upee un domaaju ka arii veel kautkur vecci kuri nedomaa par likumu copee mazaas liidacinnas. es uzskatu ka vajag riikot vairaak zivju inspektoru kursus lai piemeeram normaals copmanis var nokaartot un aizraadiit ssiem es pat esu gatavs iedot bietee lai tikai nenotiek cuuciiba

26.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
tomels

es uzskatu ka šis ir tups lēmums. vēls pavasaris? cik daudzus gadus tā ir bijis un zivis vienmēr ir iznārstojušas. pat alūksnes pusē jau nārsts beidzies. tagad aprīlī viņas jau ir iznārstojušas. rekur oskarsb bij ielicis bildes ar asariem, pa vidu arī dažas līdakas noķēris, un tās protams arī bij iznārstojušas. domāju ka ļoti daudziem šis sabojā pirmo maiju kuri centās un brīvēja laiku, rezervēja laivas utt lai tiktu uz copi. es personīgi 1 došos uz copi, padžigot asarus un patvičot līdakas arī. ar C&R problēmu nav. bet fakts kā tāds ka ļoti daudz copmaņu noteikti ir vīlušies.

27.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Astoņkāji- kursi un sabiedriskie vispār nebūtu vajadzīgi ja Valsts sakārtotu šo lietu ar Valsts inspektoriem. Mums ir +/- 120 sabiedriskie un cik strādā. Vienu kursu izmaksas ir diezgan lielas.Labāk vajadzētu taisīt tos sabiedriskos kuri nestrādā izmest un tad ņemt jaunus kuri grib strādāt!

27.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
Arahno

stubi aizbildinajumi...

27.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
tauruss

Sabojāja tik makšķerniekiem ierasto svētku dienu t.i. 1.maiju :)

27.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
zile59

vis ir atkarīgs no cilvēkiem

27.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
kristers24@inbox.lv

Besii ārāaa, tas nav godiigi dēļ tāa,ka pavasaris aizkavējies tagad mums makšķerniekiem jāgaida veel 10 dienas :@ :@ Zinat kāa citi jau vairs nevar sagaidiit to 1 maiju

28.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
andris56

Jā - sabiedriskie??? Kas tie par sabiedriskajiem, kas iestājas inspektoru kārtā, lai būtu papīrs ar ko citus maliķus aizdzīt, lai pašam vairāk laši paliek, lai zinātu,kad īstie inspektori brauks!!!!!!!!! Āžus par dārzniekiem ieceļ(ne visus, bet....)!:)))) Sabiedrieskajos var iet maliķi, jo neviens nepēta viņu pagātni pat dažus gadus atpakaļ:))))

28.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
andris56

Par liegumu - Galīgi nepamatots, kas balstās uz kaut kādu tur X organizāciju vēlmi :)))) Kārtējais ķeksītis:mēs strādājam, mēs naudu bez darba nesaņemam!!!

28.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
andris56

Brauksim 1.maijā spiningot, jo ir atļauta cope no laivām, lai vairāk tauta un negodīgie copmaņi nebāž līdakas somās! Var taču ķert un atlaist, prieks tāpat par copi un adrenalīns!

28.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Pie pēdējās piebildes pievienojos abām rokām.

Tas bija galvenais iemesls, kāpēc MOSP tomēr aizstāvēja domu, ka laivošanas liegumu nepagarina, lai gan domas stipri stipri dalījās.

Lai ir vairāk cilvēku uz ūdeņiem!

Un arī līdaku liegums mierīgi varēja būt 21ais, labi, ka tas neīstenojās. Kurzemē to pavisam nesaprastu.

Par tiem sabiedriskajiem gan nav tev taisnība - pirmkārt, pārbauda gan, otrkārt, vvd inspektori sabiedriskajiem neatskaitās. Tikpat kā nav variantu uzzināt, kur kad būs pasākumi.

28.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
tomels

akmens viesi - pēdējā piebilde tekstā tiešām zelta vērta. mani personīgi nesatrauc tas ka līdakas nedrīkstēs paturēt, tā pat 95% no sezonas kopējā loma atlaižu. galvenais būt uz ūdens un baudīt copi, dabu utt. 1 maijā braukšu un atklāšu sezonu, domāju tepat baltezerā.

28.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
leitnants

Par ko cepiens?

1. Gribu ēst līdaku 1.maijā,

2. Nafig to aizliedz.

3. Mēs esam gudrāki (zinām, kad šīs nārsto, bet ZM nezina)

4. Tiek norauts 1.maija rauts, tobiš atvaļinājums.

p.s. mīļie labie, dabūsiet savas siļķītes līdz ledus periodam. Nu nekur jau šīs nepaliks. Turpat vien būs. Pacietība taču ir viena no miljona makšķernieku īpašībām. Vai ne?

28.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
udo733

Maucība!Es speciāli hujāriju brīvdienās lai dabūtu brīvu pirmo maija nedēļu un huj,jāsēž un vēl nedēļu jāpucē vizuļu.Vai tā nav cūcība?

28.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
Rastaman

Nekas traks nebūs arī pagaidot līdz 10. datumam. Copēt braukt drīkst. Asarus ņemt drīkst - paikus laidīs pagaidām vaļā.

rotams šis papildus liegums rada problēmas gaļiniekiem.

Protams būtu labi, ja to būtu laicīgi izsludinājuši jo nebanu šodien uzzināja par to, ka viss ir ievilcies.

Enīvei 1. datumā būs atklāšanas prieks a paiki lai pagaida ;)

29.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
andris56

udo733, vai badā esi? :)))Mēģini asari priekš pannas:))) Kaut gan asariem arī nārsts jau klāt.

29.04.13 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager