Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
@CopesLietas.lv | 3.maijs 2013, 10:36 | 9 komentāri | 5829 skatījumi

Kuģošana Juglas ezerā

Pašlaik spēkā ir Rīgas domes 04.06.2002. saistošie noteikumi Nr.29 „Juglas ezera apsaimniekošanas noteikumi”, kuru punkts 2.1 un 2.2 nosaka, ka Juglas ezerā visu gadu ir aizliegts izmantot motorizētos ūdens transportlīdzekļus - ūdens motociklus, motorlaivas, kuterus un katamarānus, kā arī laikā no 15.marta līdz 30.jūnijam Juglas ezerā ir aizliegta airu laivu izmantošana(tai skaitā makšķerēšana no laivām), ūdens velosipēdu, vējdēļu un jahtu izmantošana. Peldlīdzekļu atrašanās Juglas ezerā ir liegta, lai nodrošinātu ezerā ligzdojošo ūdensputnu aizsardzību.

Pašvaldības policija Juglas ezerā kontrolē Ministru kabineta 01.03.2005. noteikumu Nr.158 „Par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos” 26.6.punktā minēto prasību ievērošanu, kurā noteikts, ka vadītājam aizliegts izmantot kuģošanas līdzekli vietās, kur to aizliedzis iekšējo ūdeņu īpašnieks vai valdītājs, kā arī pašvaldības saistošajos noteikumos (Rīgas domes 04.06.2002. saistošie noteikumi Nr.29 „Juglas ezera apsaimniekošanas noteikumi”) noteiktās, apzīmētās un aizliegtās akvatorijās (Juglas ezers) un peldvietās, par ko atpūtas kuģu vadītājiem atbildība paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 1171. panta piektajā daļā, bet pārējo kuģošanas līdzekļu vadītājiem atbildība noteikta Rīgas domes 04.06.2002. saistošajos noteikumos Nr.29 „Juglas ezera apsaimniekošanas noteikumi”.

Pašvaldības policija aicina arī atcerēties par kulturālu atpūtu pie ūdenstilpēm, pēc atpūtas aiz sevis atstājot sakoptu un tīru vidi, lai pie ūdenstilpes būtu patīkami atgriezties arī nākamajā reizē.

Ikviens ūdens atpūtas cienītājs un dabas mīļotājs, konstatējot iespējamos makšķerēšanas un zvejniecības noteikumu pārkāpumus Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošajās ūdenstilpēs, aicināts jebkurā diennakts laikā nekavējoties informēt par novēroto Rīgas Pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes dežūrdaļu, zvanot uz tālruņa numuriem 67518202, 112 vai 110.

Jaukas svētku brīvdienas!

Ar cieņu,Rīgas pašvaldības policijas

Drošības uz ūdens un civilās aizsardzībaspārvaldes priekšnieks

Edgars Rudzītis

 
 
[9] Komentāri | dilst | aug
 
volvo

...ļ.c.E.Rudzīša kgs.,ļoti jau gribētu dzirdēt loģisku pamatojumu šiem tupajiem aizliegumiem ...

...it kā putniņu žēl ,-ligzdojot maitas...:D

Tajā pašā laikā Mašēnu ezerā ,kur reāli ir putnu jūra ,nekāda lieguma nav...?

04.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
lacuks007

tur jau tā lieta! otrādi vajadzēja!

04.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
albis77

japeld bez laivas, vesti muguraa, kaats rokaa un aiziet

06.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
volvo

...atbilde laikam kavējas ,jo atbildīgās amatpersonas cenšas sagremot jautājumu....

...D.D.D...!

06.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
Erudzis

Komentāru sniegšana par noteikumos ietvetrā aizlieguma pamatojumu ir Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta kompetence.

07.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

citāts: Jaukas svētku brīvdienas!

Ar cieņu,Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzībaspārvaldes priekšnieks

Edgars Rudzītis.

===========================

Vai šāds teksts pie aizlieguma nav ņirgāšanās par tiem uz kuriem šis aizliegums attiecas?

07.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
kkas
kkas :

pagājušajā gadā bija cits skaidrojums no citas amatpersonas :) es gan pagājušo gadu visu maiju un jūnija sākumu nocopēju bez problēmām.

aizliegums gan mistisks, ne īsti putniem, kur ligzdot, tikai pa malām. Mašēnu ezerā vispār melnais tūkstotis putnu, tur būtu loģisks aizliegums. ka tikai muižas īpašnieka pirksts vai kādam ietekmīgam, kas tuvāk ezeram dzīvo par godu uztaisīts, lai tikai netraucētu. patiesībā jau jūnija beigās ir tik aizaudzis, ka ar motorlaivām prakstiski nav iespējams izbraukt.

07.05.13 Atbildēt | Ziņot 1
gz888

MAŠĒNS ir Garkalnes novada teritorija.

12.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
DarkSide

Policista kungs, kā jau Jūs un Jūsu kolēģi paši saprotat, šim aizliegumam nav tāda pamatojuma, ko būtu lietderīgi publicēt, lai nesaceltu sašutuma vētru.

Domāju, ka vienam no makšķerniekiem ir jāsaņemas un jāuzraksta vēstule Rīgas domei ar lūgumu svītrot Rīgas domes 04.06.2002. saistošo noteikumu Nr.29 „Juglas ezera apsaimniekošanas noteikumi” 2.2.punktu par aizliegumu makšķerēt no airu laivām no 15.marta līdz 30.jūnijam vai sniegt motivētu pamatojumu tik "dīvainam" aizliegumam.

Vēstules teksts jāieliek tepat forumā un kādam no mūsu kolēģiem juristiem tas ir jāpakoriģē. Gatavais vēstules variants katram ieinteresētajam makšķerniekam būtu jāizdrukā, jāparaksta un ar visa laba vēlējumiem jānosūta uz Rīgas domi. Nu kaut vai uz e-pastu aizsūtīt no kādām 30 adresēm katram. :D

Tuvojas vēlēšanas un ļoti iespējams, ka Rīgas valdnieki gribēs izlikties mīļi, balti un pūkaini.

23.05.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager