Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 30.jūnijs 2014, 10:05 | Komentēt | 539 skatījumi

Nepadarīta darba sajūta: otrais pasaules mušiņčempionāts

Sacensību laikā nedrīkst būt nekāda laika izšķiešana, jo mušām ir jāatrodas ūdenī, nē, ne tikai ūdenī, bet tieši zivju ķeršanas zonā. Nekādas mezglu piņķerēšanas, nejēdzīgas mušu pārsiešanas, mešanas. Ja kas sapinas, uzreiz ņem nākamo kātu un dari tālāk.

Kad aprunājos ar čehiem par laika izšķiešanu, viņi teica, ka TOP sportistiem 3 stundās mušas zivju ķeršanas zonā atrodas aptuveni 2,5 stundas, kamēr iesācējiem (mums) tikai pusstundu. 3 stundās pusstunda... Ja tā padomā, tad tā arī ir taisnība – paskaitīsim: iebrišana, mešana un trāpīšana, zivs izvilkšana, iesmelšana, izbrišana līdz tiesnesim, nomērīšana, zivs elpināšana, atlaišana un brišana atpakaļ uz vietu.

Trenējamies, velkam, un, lai gan man tā īsti zivis iesākumā neķeras, skatos, ka citi sāk pamazām ķert. Rolands vispār ir aizrāvies – velk palielas varavīksnes foreles vienu pēc otras. Un tas viss uz nimfu. Man šī ir tīra strīmerošanas upe, bet galvenais uzdevums mums bija apgūt čehu nimfošanas tehniku, tāpēc nemainu savu sistēmu un spītīgi darbojos. Es kaut kā īsti nevaru uzķert principu, bet priecājos, ka citiem iet labāk. Tomēr beigu beigās arī man sāk ķerties.

Tā mēs smalki izmakšķerējamies, visiem noskaņojums labs, un Rolam smaids ir līdz ausīm. Dodamies uz viesnīcu.

Pēc pirmās dienas ir skaidrs, ka mums nedaudz jāuzlabo ekipējums. Viesnīcā, par laimi, ir ierīkots čehu nimfu veikals, tāpēc vakarā iepērkam speciālās auklas un iedodam gidam, lai tas uztaisa mums nimfu sistēmas.

Atšķirība ir graujoša – pirms tam makšķere bija viegla, bet tagad tā ir viegla un jutīga. Ar šādu sistēmu var iztaustīt visu gultni un novadīt nimfu, kur vien gribas. Var sajust, vai nimfa ir par smagu vai par vieglu, jūt katru copi un uzsitienu. Pamazām sākam saprast šīs makšķerēšanas principus, un liekas, ka aizies.

No rīta braucam uz upi un pa ceļam redzam, ka posmos laiž iekšā zivis. Varavīksnes foreles. Un galvenais – dažas ir ļoti lielas, izskatās, ap 2–3 kg. Tā arī ir – sacensībās ne viens vien izvelk 50 un vairāk centimetru zivis. Pasaules čempionātā ieskaitē iet jebkura, garāka par 18 cm. Dabiski upē ir viss, strauta foreles, alatas, abi sapali, raudas, asari un līdakas. Bet uz sacensībām ūdeņi tiek papildināti ar lielu daudzumu varavīksnes foreļu. Laikam, lai jautrāk.

Kā mušiņniekiem gāja Guntars Lagūns (flygangsta.com) Jūlija Copes Lietas 52 lpp.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager