Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
www.staburags.lv | 9.jūlijs 2014, 11:42 | Komentēt | 946 skatījumi

Odzes ezeru pārvaldīs Pļaviņu pašvaldība

Valdība atbalstīja vairāku ūdenstilpju nodošanu Pļaviņu novada pašvaldību valdījumā. Pļaviņu novada valdījumā nonāks Odzes ezers, kā arī tās teritorijā esošo upju Aiviekstes un Daugavas daļas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) skaidro, ka ezeri arvien vairāk aizsērē un aizaug, izraisot augu valsts izmaiņas tajos. Samazinoties ūdens slāņa biezumam un pūstot atmirušajiem augiem, samazinās skābekļa daudzums ūdenī, kasvar izraisīt zivju slāpšanu. Lai ezeru varētu iztīrīt un sakopt, atjaunojot ūdenskrātuvju augu valsti un saglabāt zivju resursus un un piesaistītu Eiropas Savienības fondu līdzekļus šo pasākumu organizēšanai, nepieciešams ūdenstilpnes nodot pašvaldības valdījumā.

Pašvaldībai turpmāk būs tiesības izmantot publisko ūdeņu resursus. Vienlaikus tai būs pienākums nodrošināt publisko ūdeņu ilglaicīgu apsaimniekošanu, pārvaldīšanu un saglabāšanu.

Līdz šim Odzes ezers bija valsts valdījumā.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager