Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
LETA | 5.augusts 2014, 11:21 | Komentēt | 661 skatījums

Lietuvā netālu no Panevēžas upē nobeigušās tūkstošiem zivju

Lietuvas Nevēžas upe iecienītā atpūtas vietā netālu no Panevēžas vairāk nekā trīs kilometrus garā posmā ir pilna ar beigtām zivīm, vēsta Lietuvas Televīzija.

No upes nāk nepanesama smaka. Nopietni satraukušies arī vietējie uzņēmēji, kas piedāvā pakalpojumus atpūtniekiem, īpaši laivu nomu, jo klienti jau sākuši atsaukt pasūtījumus.

Šobrīd nav skaidrs, kāds ir zivju nobeigšanās iemesls - karstums vai piesārņojums. Lai gan svelmainajā laikā ūdens līmenis upē krities un seklākās vietās sazēlusi zāle, mērījumi liecina, ka skābekļa saturs ūdenī ir normas robežās.

Vides speciālisti pieļauj, ka vainīgs varētu būt arī ķīmisks piesārņojums, lai gan nekādas citas pazīmes nav novērotas.

«Citas zivis joprojām peld. Paņemti paraugi, atdoti laboratorijā, bet pagaidām grūti kaut ko pateikt,» sacījis Dabas aizsardzības inspekcijas priekšnieks Alfrēds Breive.

Panevēžas rajona Vides aizsardzības aģentūras vadītāja vietnieks Rimants Rudzevičs atcerējies, ka pirms gadiem piecpadsmit līdzīgs gadījums bijis Lēvenes upē. «Nāca tāds vilnis, pavadījām līdz pat Latvijas robežai, un neviens tā arī nenoteica, kādēļ zivis nobeigušās,» viņš stāstījis.

Paredzēts organizēt upes tīrīšanu. Speciālisti vēl izvērtēs kaitējumu dabai, bet domājams, ka tas var pārsniegt 100 000 litu (29 000 eiro).

Nevēža ietek Nemunā, kura savukārt ietek Kuršu jomā, kas pie Klaipēdas savienota ar Baltijas jūru.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager