Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
@CopesLietas.lv | 7.augusts 2014, 15:15 | 3 komentāri | 1368 skatījumi

VVD izsaka pateicību Ikšķiles iedzīvotājiem un aktīvistiem par vēžu un zivju glābšanu Daugavā uz Meinarta salas

Valsts vides dienests (VVD) izsaka pateicību Ikšķiles iedzīvotājiem un aktīvistiem par vēžu un zivju glābšanu Daugavā uz Meinarta salas pēc ūdens līmeņa pazemināšanas Rīgas HES.

VVD novērtē iedzīvotāju pašaizliedzību un ieguldījumu Daugavā mītošo sugu labā un aicina būt saprotošiem pret šo situāciju. Ūdens līmeņa pazemināšana Daugavā Rīgas HES teritorijā tiek veikta rūpējoties par cilvēku drošību. Vasaras periodā, nodrošinot Daugavas hidroelektrostaciju drošu ekspluatāciju, Rīgas HES ūdenskrātuvē tiek veikti hidrotehnisko būvju atjaunošanas remontdarbi, kam nepieciešama ūdens līmeņa pazemināšana.

Šogad ūdens līmeņa pazemināšana HES ūdenskrātuvēs uz Daugavas notiek laika periodā no 4. augusta līdz 15. septembrim. VVD Lielrīgas reģionālā vides pārvalde (Lielrīgas RVP) apliecina, ka ūdens līmeņa pazemināšana notikusi pakāpeniski, atbilstoši Lielrīgas RVP izsniegtajām Ūdens resursu lietošanas atļaujām. Remontdarbu izpildes laikā tiek iekļautas arī tās dienas, kas nepieciešamas, lai ūdenskrātuvju līmeni nostrādātu līdz paredzētājai atzīmei, un ūdenskrātuvju līmeņa pacelšanai līdz normālam darba režīma līmenim.

Ņemot vērā šī gada pieredzi, VVD turpmāk pārskatīs Daugavas HES ūdens līmeņa pazemināšanai izvirzāmās prasības. Nolūkā uzturēt labā tehniskā stāvoklī Rīgas HES hidrotehniskās būves, sabiedrības drošības garantēšanai AS „Latvenergo” ik gadu jāveic HES remontdarbi. Diemžēl tas nav iespējams bez ūdens resursiem nodarītiem zaudējumiem. Par to AS „Latvenergo” ik gadu veic kompensācijas maksājumus. Šie līdzekļi tiek izmantot zivju resursu atjaunošanai.

Šovasar ūdens svārstību rezultātā Meinarta salas piekrastē vērojama netipiski augsta šaurspīļu vēžu koncentrācija, kas liecina par Daugavas ūdens labo kvalitāti.

VVD vērš uzmanību, ka Daugavā Rīgas HES teritorijā jebkādas sugas vēžu ieguve ir aizliegta.

Informāciju sagatavoja:

Jūlija Ņikitina

Valsts vides dienests

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tel.: + 371 67084311

Mob.:+371 25780460

http://www.vvd.gov.lv/

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
eduks

Vai "Latvenergo" tiks sodīts par tiešu zaudējumu videi radīšanu? :)

07.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Probleema

Kaitējums miljonos, bet atgriež pāris smirdīgus tūkstošus...

08.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
RicijsRizais

Plus ''paliigi'' labi paeeda veezhus.Taadaa nu videe mees dziivojam. (ticu, ka pagaidaam)

09.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager