Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Teksts un foto Egita Terēze Jonāne | 14.oktobris 2014, 14:43 | 1 komentārs | 1240 skatījumi

Višķos uzvara uzsmaidīja veiksmīgākajiem spiningotajiem

11. oktobrī uz Luknas ezera notika Daugavpils novada atklātais čempionāts spiningošanā laivu ekipāžām un Viktora Lenčevska desmitā piemiņas kausa izcīņa

Kad sacensību galvenais tiesnesis Valdis Zukulis ar signālraķeti deva sacensību beigu signālu, vīri (piedalījās 14 ekipāžas ar 28 dalībniekiem) devās krastā, un, diemžēl, tikai dažās laivās bija loms. Tās dienas rekordists, 3,320kg smagās līdakas īpašnieks Vladimirs Semjonovs no Daugavpils komandas „Mūzika” , līdz ar to arī V. Lenčevska kausa īpašnieks ,kuru piešķir par lielāko eksemplāru un viņa partneris Vitālijs Lavrenovs, kuram izdevās noķert 0,800kg smagu līdaciņu, sacīja, ka līdakas bija apmānījis siltais laiks. Proti, oktobrī parasti šī tramīgā zivs jau pošas uz ziemas peldējumu, taču sacensību dienā arī Luknas ezeram uzkrita gandrīz pavasara temperatūra. Tas bija šoks, un līdakas meditatīvi peldēja dziļākajās vietās vai zālēs pie krasta. „Turklāt Luknas ezerā ir ļoti zems ūdens līmenis , vēja nav, ezera virsma ir gluda, un līdaka pamana jebkuru kustību uz ūdens. Mums ar Vitāliju vienkārši paveicās būt īstajā vietā un īstajā laikā,” atzina V. Semjonovs, kuram vasaras nogalē turpat Luknas ezerā izdevās pielabināt gandrīz 10kg smagu līdaku. Viņš pateicās pagasta zivju inspektoram Valdim Zukulim un Višķu pagasta pārvaldes vadītājam Jānim Promam, jo Luknas un Višķu ezeri un Dubnas upe tiek apsaimniekoti tik labi, tur šobrīd jau ķeras 3 -- 6kg smagas, gadās pat lielākas līdakas. „Paldies jāsaka Viktoram Lenčevskim, kurš pirmais te, Višķu pagastā, rosināja ieviest licencēto makšķerēšanu. Un šogad mēs jau plūcam pirmos augļus -- par licenču naudu esam iegādājušies laivas, kas tiek iznomātas gan copes cienītājiem, gan atpūtniekiem. Tāpat zivju ezeros ir kļuvis vairāk, tāpēc ka, pateicoties zivju inspektoru darbam, malu zvejnieki brauc pie mums reti,” pastāstīja Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms.

Otro vietu ar 1,760 kg smagu līdaku, piemiņas kausus ,sudraba medaļas un balvas izcīnīja Latvijas spiningošanas čempionātu jaunākais dalībnieks un Latgales sacensību rīkotājs Andris Kukors un viņa draugs Sandis Gribuška no Preiļu novada . Savukārt mājinieki Višķu tehnikuma ciema jaunieši Aleksejs Borisovs un Jānis Aleksejevs ar 1,540kg lielu lomu izcīnīja bronzas godalgas .

Godalgoto vietu ieguvēji laivu ekipāžām tika apbalvoti gan ar piemiņas kausiem, medaļām, diplomiem, gan ar dāvanām -- spolēm, makšķerkātiem, piederumu kastēm.

Foto Uzvarētājiem V. Semjonovam un V. Lavrenovam uzsmaidīja veiksme

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

Sveiciens uzvarētājiem!

Ja drīkst jautāt- kādi kāti bij balvās?

18.10.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager