Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
pārpublikācija no Fishing.lv | 7.novembris 2014, 14:29 | 5 komentāri | 1871 skatījums

Par LR spiningošanas čempionātu 2015.gadā/2.

Šo informāciju centos veidot kā kopsavilkumu nelielajai viedokļu apmaiņai, kura notika 18.oktobrī LK sacensību starplaikā Ķīšezerā.

Kā vienojāmies, katrs, kuram ir kāda konstruktīva ideja vai argumenti par labu vai pret kādu no šeit publiskotajiem viedokļiem, tiek aicināti tos izteikt vai nu komentāros, vai sūtot ziņu uz manu e-pasta adresi. Visiem zināšanai - par datumiem lēmums japieņem līdz novembra vidum, LMSF uz to brīdi ir jābūt gatavam gada kalendāram, kurš, saprotams, ir saistīts ar visu federācijas organizēto sacensību nolikumiem.

Vispirms īsi par vispārīgām nostādnēm. Atbilstoši statūtiem LMSF ir divi galvenie uzdevumi, tos mēs vienmēr atspoguļojam arī nolikumos, - popularizēt makšķerēšanas sportu un rūpēties par valsts izlases komandu līdzdalību pasaules čempionātos. Attiecīgi, mērāmie rādītāji - LMSF biedru skaits un dalībnieku skaits LMSF pasākumos, kā arī iegūtās vietas pasaules čempionātos. Pie tam valsts, sniedzot atbalstu, augstāk vērtē rādītājus, kas raksturo iesaistīto dalībnieku skaitu un daudzveidību.

Konkrētāk par 18.oktobra diskusiju un izteiktajiem viedokļiem. Balsošana, protams, nenotika, taču secība šeit kaut kādā mērā raksturo atbalstu, kuru klātesošo vidū guva katrs no viedokļiem

Variants 1. Čempionāta formulu atstāt kā 2014.gadā, taču atgriezties pie agrāk jau pārbaudītā ieskaitē vērtējamo zivju skaita, proti, 10 zivis. Pozitīvais moments - sportistiem mazāk laika būs jāveltī, lai medījot asarus izmantotu iespēju ar tiem sasniegt kaut kādu minimālo rezultātu, kas sacensībās parasti ir viens no svarīgiem taktiskiem mērķiem. Attiecīgi, vairāk laika sportisti varēs veltīt lielāku zivju meklējumos. Izskatās, ka šis variants šobrīd varētu būt pats veiksmīgākais.

Variants 1.1. - zivju skaitu noteikt atkarībā no ūdenstilpes, piemēram, Burtniekā 10 zivis, Rušonā 6 zivis. Problēma - nav īsti objektīvu kritēriju, lai mainītu skaitu.

Variants 1.2.- noteikt asariem minimālo izmēru, pie tam to noteikt atkarĪbā no ūdenstilpes, piemēram, Ķīšezerā tas varētu būt 20 cm. Problēma - nav objektīvu kritēriju, lai noteiktu kādu no izmēriem, tie ir ļoti svārstīgi pat vienā ūdenstilpē. Atliek tikai vienošanās.

Variants 2. Čempionāta formulu mainīt. To organizēt vismaz divās priekšsacīkšu kārtās ar noslēguma finālsacensībām, kurās piedalās tie, kas izcīna tiesības, proti, labākie. Attiecīgi, mazāks būtu fināla dalībnieku skaits.

Variants 2.1.Priekšsacīkstes organizējot, limitēt dalībnieku skaitu, katrā no tām piedalās atšķirīgs sportistu kontingents. Šis variants netika plašāk apskatīts, tika atstāts atvērts diskusijai. Problēma - jebkura apzināta dalībnieku skaita samazināšana, ja nemaina citus apstākļus, ne tikai samazina dalībnieku skaitu, bet arī noved pie palielinātas dalības maksas. Pozitīvais moments - samazinoties dalībnieku skaitam palielinās ūdenstilpju skaits, kuras varam izmantot sacensībām.

Diskusijā tika skarti arī citi organizatoriski jautājumi. Visi piekrita, ka sacensību finansiālā puse ir svarīga tēma, sacensību lielā dalības maksa, iespējams, ir kavēklis jaunu dalībnieku iesaistīšanā. Vienlaicīgi izskanēja doma par sacensību balvu fonda palielināšanu un sacensību komercializāciju. Taču pārsvaru guva viedoklis, ka tā nav atbalstāma pieeja valsts čempionātiem un to var risināt katrs klubs savas darbības ietvaros. Papildus izskanēja doma, ka gadījumā, ja tiek rīkotas priekšsacīkstes un nav pienācīgu sponsoru, uzvarētāji nav jāapbalvo un var ietaupīt uz balvu fonda rēķina.

Otrs svarīgs jautājums bija par jaunu ūdenstilpju iesaistīšanu sacensību apritē. Kā potenciāli iespējamus variantus dalībnieki vispirms minēja Alūksnes ezeru, Daugavu lejpus Rīgas HES. Ar piebildēm izskanēja arī Usmas ezera variants un Daugavas lejtece lejpus Rīgas tiltiem, tāpat problemātiska izskatās Rušona izmantošana.

Ja kaut ko neesmu pieminējis, droši atgādiniet. Ja ir citi varianti - papildiniet.

21.10.2014.

Jānis Stikuts, LMSF viceprezidents

Komentāri lasāmi www.fishing.lv

 
 
[5] Komentāri | dilst | aug
 
arsiks

Citēju:Atbilstoši statūtiem LMSF ir divi galvenie uzdevumi, tos mēs vienmēr atspoguļojam arī nolikumos, - popularizēt makšķerēšanas sportu.

Pašlaik gan izskatās ka vairāk popularizē ātrumlaivu sportu.

Citāts:Visi piekrita, ka sacensību finansiālā puse ir svarīga tēma, sacensību lielā dalības maksa, iespējams, ir kavēklis jaunu dalībnieku iesaistīšanā.

Man gan šķiet ka dalības maksa nekavē jaunu komandu rašanos.Lielākais kavēklis ir kunkurentspējīgu laivu trūkums,kā rezultātā daudz jauno censoņu atmet šai domai ar roku.

09.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
mastrojani

Iekš Fishing.lv šī e-apspriešanās/diskusija ir izvērsta un ar gandrīz jau 80 komentāriem. Te tas pārpublicēts, šķiet, lai paplašinātu iespējamo viedokļa paudēju skaitu. Ir ok, pozitīvi!

09.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Ir daudzi jauni censoņi kuriem labpatiktos piedalīties, daži jau to ir īstenojuši, šāda mēroga sacensībās. Vairumu "atbaida" nevis pati piedalīšanās, bet gan "makšķernieku aizstāvja" pārlieku uzbāzīgā sava un tikai sava viedokļa uzspiesšana. Kas pierādās palasot komentārus.

11.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
Dizhais

Stikuta kungs laikam ir pārpublicējis šeit visu informāciju, lai gūtu atbalstu savām pozīcijām no tām personālijām, kuras nav sekojušas pietiekami aktīvi līdzi fishing.lv komentāros notiekošajai diskusija. Varu Jums pastāstīt, ka diemžēl tur Jūs pilnīgi objektīvu viedokli neizlasīsiet, jo Stikuta kungs dzēš visus sev neērtos komentārus. Pa cik aktīvi sekoju līdzi tur notiekošajam varu Jums pateikt, ka tiek dzēsti ne tikai Edvarda komentāri, bet arī citu personu viedokļi. Teiksim šodien manīju trīs komentāru izdzēšanu. Mans personīgais viedoklis, ka šī pārpublikācija ir tikai politiska tipa manevrs, lai nosargātu savas pozīcijas argumentu cīņā iekš LMSF. Kā nekā par savu silto vietiņu mums katram jācīnās pašam. Un tam nav nekāda sakara ar nolikuma uzlabošanu. Skumji. Nebrīnīšos ja šo arī izdzēsīs.. :)

14.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
CopesLietas.lv

Informāciju ievietoja CopesLietas.lv ar norādi par pārpublikāciju.

15.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager