Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
vvd | 24.novembris 2014, 10:51 | 11 komentāri | 4341 skatījums

No Babītes ezera izvilkts kārtējais kilometrs nelegālo zvejas tīklu

Svētdienas rītā, 23. novembrī, Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektori no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkņa darbiniekiem un vairākiem makšķerniekiem saņēma informāciju par nelegāliem zvejas tīkliem Babītes ezerā.

Ierodoties notikuma vietā, sadarbībā ar makšķerniekiem vides dienesta zvejas inspektori no Babītes ezera izcēla 1,4 kilometrus nelegālo zvejas tīklu un atbrīvoja 400 kilogramus zivju. Zivju glābšana notika visu dienu biezas miglas apstākļos, ievērojami apgrūtinot darbus. Vainīgais netika aizturēts.

Informāciju sagatavoja:

Jūlija Ņikitina

Valsts vides dienests

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tel.: + 371 67084311

Mob.:+371 25780460

http://www.vvd.gov.lv/

Twitter: @videsdienests

 
 
[11] Komentāri | dilst | aug
 
Malikis2011

Tiešām, kārtīgs guvums.

24.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Babites ezerā, ja var ticēt publicētajai informācijai, nepārtraukti tiek izņemti nelegālie tīkli. Vai tas neliecina par sistemātisku kārtības sargājošo iestāžu, inspektoru, tiesu mazspēju? Nespēju pieņemt. ka šajā jomā nevarētu ieviest kārtību, nav jau padomju laiki - tagad taču ir tik daudz tehnisko iespēju.

24.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Man gan šķiet, ka tā ir kārtības sastāvdaļa, ka aizvien vairāk maliķu Babītē ņem un noķer. Nē?

Šī publikācija man savukārt šķiet intriģējoša, mani sapratīs tie, kas maldījušies pa Babīti biezā miglā.

24.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Nu, ja nepārtrauktos maliķu tīklus saucam par kārtību - tad gan tā ir kaut kāda sastāvdaļa.

Ir jākļūst smieklīgam, lai teiktu, ka miglā tagad kādam jāmaldās, vai tad kompasu un GPS pietrūkst, vismaz zvejas inspektoriem un policijai? Pārējiem - kā nu ir, tā ir.

Vai nav bijis pietiekoši laika apzināt visas vietas no kurām potenciāli ar zināmu ticamību varētu ezerā iebraukt maliķi un tur uzstādīt tehniskās ierīces, kuras ziņotu par notiekošo kustību šajās vietās? Vai varbūt arī tādu tehnisko iekārtu vēl joprojām nav inspektoru rīcībā?

Ja nekā nav, tad vienkārši jūtu līdz, un nav ko mutes dzesēt. Tad nu tikai jāgaida, ka kāds makšķernieks zvanīs un sauks, ko gan citu?

26.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Paldies par atbildi, tad esam stipri līdzīgās domās. Es domāju, ka tādu ierīču standartkomplektā nav, un ka tas nav pareizi, bet tas mainīsies drīz. Taču tikpat labi, ka kameras jau lieto, tikai nereklamē skaļi, mēs to nevaram zināt.

Bet kāds copmanis ja miglā atrod tīklu un nav gps, tad Babītē un vēl šur tur var pazaudēt pusi dienas kaut vai, lai satiktos. Tas ir milzīgs %, kad infa nav precīza, kad notiek pārklausīšanās, pārskatīšanās, utml.

27.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Un tad - kas tas par inspektoru, kuram nav aprīkojuma? Kuram nav precīzas inspicējamās ūdenstilpnes kartes? Tāpēc var pat teikt - ka šāds inspektors nepārzin savu lauciņu. Nu, kas un kur tad līdz ar to galu galā esam?

Tātad, ja esi inspektors, tad lietām,kuras raksturo Tava darba specifiku, ir jābūt. Vienalga, kā Tu viņas iegūsti - par savu vai Valsts naudu. Tikai tad Tu esi inspektora vārda cienīgs.

Visādi citādi - tikai tāds jefiņš vien. Tādi mums lielākajā daļā ir gan policisti, gan zvejas inspektori.

Piedodiet, ja kādu esmu aizskāris, taču tādas ir manas personīgās domas. Lai kā, bet ir nācies īstiem sava aroda spečiem kādreiz stāvēt vismaz blakus - tāpēc ir ar ko salīdzināt.

28.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Šis teatrālisms ir tīšs, ar kādu mērķi?

es rakstīju ar citu domu - ja copmanis miglā atrod tīklu un ir nejauši sagadījies tā, ka copmanis tiešām kādam piezvana, tad inspektoram nekāds gps ne karte nepalīdzēs atrast notikuma vietu - ja norādes pa telefonu būs - "izbraucu no dālderiem un nomaldījos, bet te visur ir tīkli, nu kas jūs lohi esat vai, te vēl ir tāds ieapaļš zāļu puduris netālu ".

Kaut kāds termovision vienīgais atvieglotu dzīvi, bet te mēs saduramies ar izmaksu problēmu un domāšanu.

Jo augstāka vadība, jo lielākā sajūsmā par to aprīkojumu, kas jau ir pašlaik. Un ekonomiska pamata guldīt aprīkojumā x10 vai vismaz kā vajadzētu, tāpat nav.

28.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Un apgalvojumu, ka sava aroda speciālists tik ļoti grib strādāt, ka sakasīs kopā 8-10 mēnešalgas, lai pats valsts vietā nopirktu ierīci, kas ļoti noderēs reizes 5 gadā, es komentēt nevaru, jo esmu apņēmies nelamāties, kamēr galīgi neizved.

28.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Paldies par atbildi. Un te jau atbilde visam citam,- spriežam, domājam, rakstām - bet neko nevaram izdarīt; pēc principa, eh, ko tur - visu na haļavu, un būs labi kā sanāks.

Nav jau man te jāizstāsta ko var, kā var un ko nevar; ja patiešām grib - visu var. Tikai ir jādomā, saprātīgi jāiegulda, un jāstrādā. Bet, kurš gan grib šodien nopietni strādāt? Lielākā tiesa - negrib. Lūk, tā ir tā lielākā nelaime pašlaik. Plus vēl nedrošība darba ziņā, kādēļ nav vēlmes veikt ieguldījumus, ne finansu, ne arī izglītībā, ne aprīkojumā.

Bet, neesmu jau pasaules lāpītājs, manispēc, būs labi vai nebūs labi - vienalga būs labi. Ne jau mans viedoklis kaut ko te mainīs, bet gan laiks un vajadzības tāpat visu noliks pie vietas.

Tāpat nevienu šeit neprovocēju, jo kā jau teicu, esmu redzējis, kā trūcīgākos laikos profi strādā, tad tagad tās bērnu spēles, pie lielākām iespējām, ir vienkārši interesanti pavērot.

28.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
uzgulis

Tas ka izņēma 1,4km tīklu ir baigi labi. Bet , vai tas norāda uz attiecīgo instaņču regulāru drbību? Manā skatījumā vairāk uz bezdarbību. Ja jau tie mūsu zivju inspektori, kuru algas maksā no valsts budžeta, būtu tur pašiverējuši biežāk, nebūtu ar to 1,4km tīklu.

Un cik vēl tādi neatrasti, 30 -70metri, pēc tādem jau mūsu inspektori nemaz nebrauc, neesot degvielas. Kretīni, nevis inspektori.

06.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
hromoj

ka tik pats no tiem inspektoriem nenoraujies...

07.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager