Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
pārpublicēts no Fishing.lv | 21.janvāris 2015, 13:26 | Komentēt | 554 skatījumi

Startē sacensību sezona

Zemāk sacensību galvenā tiesneša Egīla Draudiņa stāsts par Latvijas 2015.gada zemledus makšķerēšanas čempionāta 1.posmu, kurš nedēļas nogalē risinājās Balvos.

Jau trešo gadu pirmais posms Latvijas čempionātam zemledus makšķerēšanā tiek organizēts Balvos. Nedēļas nogalē vēl lija un no gaisa krita slapjš sniegs. Sacensību dienās laika apstākļi sakārtojās un bija atbilstoši labvēlīgi. Gaisa temperatūra ap nulli līdz +2°C, ledus biezums ezerā ap 15 cm, pūta mēreni viegls vējiņš bez nokrišņiem. Šogad uz pirmo posmu sabrauca 14 komandas no Latvijas un viena no Pēterburgas.

Pēc aizvadītajiem treniņiem zinošie sportisti prognozēja labāko pirmās kārtas rezultātu. Tam būtu jābūt ap 3kg. Prognozes piepildījās, 3kg normu sasniedza četri sportisti. Lomos pamatā pliči un asari. Vidējais loms pirmā divdesmitnieka sportistiem svārstījās ap 2.5kg.

Uzklikšķini!Otrajā dienā vairāk ķērās smalkās zivtiņas, bet trāpījās arī pa lielākam lomam. Te arī iezīmējās taktiskais zīmējums. Vieni sportisti strādāja uz ātrumu un ķēra mazās zivtiņas. Otri izturēja lielāku māksliniecisko pauzi un tika pie „bonusiem”.

Individuālajā vērtējumā par 1.posma uzvarētājiem kļuva Guntis Kārkliņš (Salmo, 2p, 5.56kg), Harijs Raciborskis (BSM-Finnex, 2p, 4.47kg) un Pēteris Lideris (Salmo, 3p, 6.22kg)

Ar atsevišķu balvu organizatori (LIARPS un Balvu sporta centrs) apbalvoja labāko no sportistēm sievietēm Santu Rozenlauku (Dobele, 8p, 3.97kg).

Komandu vērtējumā otrās dienas triju labāko komandu rezultāti sagriezās ar kājām gaisā pret pirmo dienu. Kā rezultātā pirmajās trijās vietās izrādījās SALMO 38p, 22.43kg, BSM-FINNEX 40p, 22.13kg un LSMK-MILO 57p, 18.94kg

Otrajam Latvijas čempionāta posmam pēc kalendāra jānotiek 21.-22.februārī. Šobrīd plānotā vieta ir Limbažu Lielezers. Laika apstākļi ir mainīgi, vieta var mainīties, tādēļ sekojiet informācijai.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager