Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 30.janvāris 2015, 11:28 | Komentēt | 1288 skatījumi

Ringolda Žiga pas de poisson

Baleta mākslinieku starpā pazīstamākais makšķernieks ir Aivars Leimanis. Taču viņš nav vienīgais – līdz ar Leimani jaunos baletniekus ar copi tagad mēdz saslimdināt RINGOLDS ŽIGIS.

Kas tu tagad esi – spiningotājs vai universāls makšķernieks?

Visvairāk man patīk spinings, bet braucu visur! Senāk nevarēju saprast, kāpēc krievi parasti saka nevis Jedu na ribalku, bet Jedu na ščuku vai Jedu na ļešča – brauc makšķerēt konkrētu zivi. Bet nu jau ar gadiem arī man tas ir izfiltrējies konkrētībā – braucam uz vimbu, braucam uz līdaku vai braucam uz asariem. Vai – uz buti. Kad esi butēs, tad no krasta ar spiningu neķersi. Tāpēc tagad, braucot uz copi, ņemu līdzi tikai tos rīkus, kas domāti tai zivij, ko taisos ķert.

Cik pamatīgi esi Latvijas ūdeņus apguvis ģeogrāfiskā ziņā?

Nu, Liepājā Karostā esmu ziemā asarus ķēris; uz mola butēs esmu bijis. Tālāk pie Lūžņas arī butēs esmu braucis. Lauku māja mums ir Alūksnes pusē pie pašas Igaunijas robežas, Veclaicenes pagastā. Tur ir vairāki ezeri kopā – Raipaļa ezers, Kornetu ezeru virkne.

Kā tev tur ir gājis?

Nu, mana lielākā līdaka ir no turienes, izvilkta pirms trim gadiem. Tas izklausās pēc makšķernieku stāsta, bet toreiz nosvēru, un svari rādīja, ka tā ir 9,8 kilo smaga. Vēlāk noskaidroju, ka mani svari vairāk nerāda – pagājušogad, taisot kūpinātavu, svēru betonu un konstatēju, ka pēc 9,8 kilo varu bērt javu vēl klāt, vairāk nerāda.

Aldis Miesnieks, Egīls Zirnis, Dienas Žurnāli, speciāli Copes Lietām

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager