Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Fishing.lv | 10.marts 2015, 15:24 | Komentēt | 815 skatījumi

LR zemledus makšķerēšanas čempionātā

Lai gan ārā jau dzied putni un pie durvīm klauvē pavasaris zemledus makšķernieki pulcējās (07.-08.martā) Balvos un trešo un pēdējo Latvijas čempionāta posmu. Par to paldies sakām Balvu domei, LIARPS un Balvu sporta centram par sniegto atbalstu Latvijas čempionāta organizēšanā. Balvu ezers sportistus sagaidīja ar pieklājīgi (20+cm) biezu ledu.

Pēc aizvadītajiem treniņiem zivju pārbagātība jaunajās sektoru zonās netika novērota. Tas vēl vairāk pacēla intrigu par labāko sportistu titula noskaidrošanu. Pārliecības par stabilu ieņemto vietu pēc iepriekšējiem diviem posmiem nebija nevienam no dalībniekiem, gan individuālajā, gan komandu cīņā.

Pirmajā dienā zivis vairāk koncentrējās A sektorā. Kopējais saķerto zivju svars sasniedza gandrīz 20kg. Labākais loms sektorā Aivaram Avotiņam (LIARPS) 3.081kg. Tas bija arī lielākais loms visā posmā. Pārējos sektoros lomi svārstījās 4-6kg robežās. Sportisti lasīja mazās zivtiņas pa reizei izšaujot arī pa kādam „bonusam”.

Otrā diena teorētiski solījās ar vēl mazākiem lomiem, jo sektori izvietojās vairāk uz ezera dziļumu. Praksē gan tas nepierādījās. Labākie sportisti saķēra 1.5 - 2 kg. Otrās dienas līderis Guntis Kārkliņš (SALMO) apstiprināja sava titula pamatotību. Ar pārliecinošu uzvaru trešajā posmā viņš arī kļuva par Latvijas 2015.gada čempionu zemledus makšķerēšanā.

Par trešā posma uzvarētājiem individuālajā vērtējumā kļuva:

1. Guntis Kārkliņš (SALMO) 2 punkti, 3.094 kg

2. Raimonds Kinerts (BSM-FINNEX) 3 p., 3.999 kg

3. Normunds Margevičs (AGAT&FINNEX) 4 p., 2.998 kg

Komandu vērtējumā trešā posma rezultāti apstiprina arī visa čempionāta līderu trijnieku.

1. SALMO 44 punkti posmā un 121 punkti kopvērtējumā,

2. BSM-FINNEX 48 punkti posmā un 126 punkti kopvērtējumā,

3. AGAT&FINNEX 50 punkti posmā un 168 punkti kopvērtējumā.

Individuālā vērtējuma rezultāti bija neprognozējamākie. Pēc 3.posma pirmās kārtas pretendentu saraksts uz līderu trijnieku izveidojās visai garš. Veiksme un neveiksme varēja ienest lielas korekcijas. Šoreiz tas neattiecās uz Latvijas labākajiem. Vadošie sportisti nostartēja ar labiem rezultātiem savās zonās.

Rezultātā čempionāta trijnieks ir sekojošs:

1.Guntis Kārkliņš (SALMO) 10 punkti,

2.Raimonds Kinerts (BSM-FINNEX) 16 punkti,

3.Harijs Raciborskis (BSM-FINNEX) 17 punkti.

Ar to arī noslēdzies Latvijas čempionāts zemledus makšķerēšanā. Noskaidroti labākie sportisti ziemā. Iezīmēti jauni kandidāti uz nākamās izlases sastāvu. Bet tas viss jau attiecas uz nākamo ziemu. Kas notiek tālāk? Tālāk viss turpinās nākamajās sporta disciplīnās – spinings, pluds, fīderis, karpas.

Šobrīd novēlu veiksmīgu startu un „Ne asakas” Latvijas izlasei marta beigās Somijā notiekošajā Pasaules čempionātā.

Čempionāta galvenais tiesnesis

Egīls Draudiņš

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager