Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 31.marts 2015, 12:13 | 4 komentāri | 2320 skatījumi

Budžeta spoles

Ja vobleris tomēr ir lēts un nestrādā, tad sevišķi lielu pārdzīvojumu nav, bet spole ir svarīgs mezgls, kam jākalpo godam un kas, galvenais, nedrīkst nepievilt.

Ir ļoti daudz svarīgu momentu, uz kuriem šai ziņā var iekrist. Skaidrs, ka svarīgākās ir iekšas. Ja visi zobrati ir veidoti no izturīgiem materiāliem, ir precīzi, ja gultņi ir labi, tad spolei ir vienmērīga gaita, nekas nekur negrab un nečirkst. Diemžēl tā ir reti kurai budžeta klases spolei.

Bieži vien uz iepakojuma tiek norādīts gultņu skaits. Nereti parādās 10 gultņi, agrāk vispār bija tendence – jo vairāk, jo labāk. Atceros, ka man bija viens eksemplārs pat ar 16 gultņiem. Bet ko tas dod, ja visi viņi ir pagalam sliktas kvalitātes? Efekts tiek sasniegts pretējais – spole grūti griežas, un gaita nav viegla. Daudz labāk ir izvēlēties spoli, kurai ir mazāk, bet teiksim CRBB tipa nerūsējošie gultņi.

Lai cik jocīgi būtu, šādas spoles var dabūt arī par visai pieņemamu naudu. Lētākajām zobrati tiek taisīti no plastmasas. Protams, arī dažiem dārgā gala modeļiem ir plastmasa iekšā, bet tā ir pavisam savādāka, izturīgāka. Ja ar spēku tiek vilkti ārā zacepi vai arī mēģināts atbrīvot mānekli, turklāt ja to vēl dara, izmantojot spoli kā vinču, tad te uz brīnumiem nevajadzētu cerēt. It sevišķi no lētā gala mantām. Zobrati ātri vien tiks norauti, kā rezultātā spoles rokturis vienkārši kļūs ļengans.

Kam tad būtu jāpievērš uzmanība.....

Eksperts Mārtiņš Babris žurnāla Copes Lietas aprīļa numurā.

 
 
[4] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

Narvesenā palasīju šo budžetspoļu rakstu- tur aprakstītās Favorite spoles paskatījos ss.lv, secināju, ka pati vienkāršākā spole jau ir 50+ebreji, kas jau ir mana augšējā iespēju robeža, nemaz nerunājot par hurricane un sirius modeļiem. Stāsta morāle: cik cilvēku, tik "budžetu", jeb- nav tāda vienota jēdziena kā "budžeta spole", jo gribēšanas un varēšanas ir ĻOTI dažādas. Ir lētas, vidējas un dārgas spoles, bet "budžets" ir mistisks lielums. Visiem ne asakas!

16.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
maituputns

Jā, tieši to jau arī minēju rakstā, gan šajā gan iepriekšējā. Budžets ir stiepjams jēdziens, un var tikai pieņemt zināmus budžeta griestus. Tā pat iedalījums lētas, vidējas, dārgas - arī nestrādā. Kur ir tā robeža, kad beidzās lētās spoles un sākas vidējās pēc cenām?

16.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

Nu, principā, jā, ar to "viduvējību" tā ķibeliski ir ;)) jo kas nu kuram vidējs. Bet par rakstu paldies, Mārtiņ!! Tā turēt!

16.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
marciic

Tas pats attiecas uz kātiem - citiem budžeta kāts ir līdz 100 Euro, bet citiem 50 Euro ir maksimums.

29.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager