Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 29.aprīlis 2015, 16:40 | 20 komentāri | 6594 skatījumi

Ar vizuli no Bārtuvas līdz Daugavai

Uzskatu, ka vizulim tomēr ir jābūt no krāsainā metāla, tādam nemetas klāt rūsa un ir pavisam cita skaņa.

Esmu pārliecināts, ka labam vizulim ir ūdenī jāskan un jāvizuļo. Vislabākā skaņa ir sudrabam, taču es pagaidām vēl neesmu sasniedzis tādu meistarību, lai strādātu ar šo diezgan dārgo materiālu. Tagad izmantoju misiņu, kaparu, melhioru, cinku, čigānu zeltu tampaku. Ļoti labi vizuļi sanāk no bungu šķīvjiem, bet it sevišķi no lielgabalu lādiņu čaulām. Kad granāta ir izšauta, tad metālā ir notikusi detonācija, un tas iegūst ļoti labu skanējumu. Lielgabalu čaulām ir vēl viena pozitīva īpašība – uz apakšu metāls kļūst biezāks, un ir ļoti labi, ka viena vizuļa daļa ir plānāka, otra biezāka, māneklis iegūst izcilu spēli. Un, kas ir svarīgi, ļoti labi lido, ja biezākā vieta ir lejasdaļā – tur, kur piekabināts āķis.

Metāla vizuļi ir lēni vadāmi mānekļi, tos var vilkt arī raustītā tempā ar pauzēm. Var ļaut noplanēt uz grunts un tad uzraustīt, pietīt un atkal noguldīt. Bieži cope seko tieši šādā pacēlienā no apakšas.

Ar kādiem saviem noslēpumiem dalījās Gintautas Gvazdžiauskas lasiet maija Copes Lietās.

 
 
[20] Komentāri | dilst | aug
 
Jurcik

Meistars varbūt labs, bet rakstā tā izrunāšanās par C&R piekritējiem bij stūlbi. Pat stiepis 40 lidakas majās un vēl atļaujas kaut ko muldēt par tiem kas laiž vaļā. Caurum caur sitas ārā tā padomju savienības kampšana.

02.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
gintsgg

Jurcik , katram jau sava pārliecība , bet tam 40 līdakām , laikam būsi pavirši izlasījis , tas bija tad , kad man bija 12 gadi . Vai Tu pats tādā vecumā visu pareizi darīji ?

02.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Jurcik

gintsgg, nu es 12 gados tik daudz līdaku neķēru. Iespējams paņēmu pāris zemmēru tajā laikā, jo noteikumus tad tapat nezināju.

Bet izrunāties par ķer un atlaid bija muļķīgi. Ja Latvija piekoptu tādu praksi vairāk, tad būtu mums daudz vairāk copes prieki un pozitīvas emocijas.

Tev tā sāpe ir nedaudz slimīgi, nekas lidakai nenotiks, ja viņu izņem, nobildēs un palaidīs. Tā līdaka iepriecinās vēl daudz copmaņu, ja pratīsim palaist. Ņemam par piemēru Zviedriju vai Somiju.. zivis ir, 90% piekopj C&R.. problēmas tikai sākas, kad aizbrauc austurmeiropieši ar līdzigu domāšanu kā Tev.

02.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
gintsgg

Jurcik , bet jā tas līdakas vispār netramdītu un netraumētu , būtu vēl labāk .

03.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Jurcik

Gintsgg, Nedomā, ka esmu balts un pūkains. Es tapat paņemu zivi kotletēm utt, bet es mīlu ari palaist vaļā. Ja noķeru 2kg un pēc tam 5kg, tad 5kg peld tālāk. Tas ir reals piemērs. Es bieži sev pārmetu, ka pa maz laižu vaļā, jo man lielāka bauda tomer ir noķert nevis apēst. Un ņemu tikai savai ģimenei, citiem dāvāt nepatīk, lai labāk zivs peld tālāk. Katrā ziņā man galīgi neppatīk, ka publiski iebilst pret C&R. Uzskatu, ka tāda cope būtu japopularizē.. vienkārši ņemot par piemēru Skandināvu copes kulturu.

03.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
drunk_gnome

Zivis ir domātas ēšanai...noķeršanas prieks un pēc tam gastranomiskais baudījums..Visas zivis vajag paturet un ēst, kam tas garšo. Zajebaļi ar savu gaļenieku mānīju..nah man ēst tas slimās veikalu vistas ja varu ēst tīru savvaļā augušu zivi..

Labu apetīti!

03.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

gint un pillā rūķi, jūsuprāt šis vīrs www.copeslietas.lv/site/bildes/bilde-72175.htm rīkojās aplam atlaizdams trofejas līdaku ? Vērtīgāk tos 12 kg samalt kotletēs nevis ļaut kroksim augt lielākam un kādu dienu sasniegt 20kg ?

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Jurcik

Sulla, no raksta Copes lietās varam secināt, ka tam džekam ir kompleksi un psiholoģiskas problemas, jo atlaida tādu zivi :d

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
gintsgg

Sula , protams ka aplam rīcība , paskaties uzmanīgāk bildē , un palasi kas tur rakstīts , bildēts pus kilometru no ūdens , svēršana , foto sesija , filmēšana , līdaka viss maz pus stundu tika mocīta , bez ūdens tad , kad tika apmierināti savi kompleksi , tad atlaida . Bet vai viņa izdzīvoja ? Jā jau tā gribējās atlaist , tad vajadzēja atlaist neizceļot no ūdens , kā to dara forelisti , nemaz zivij nepieskaroties .

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Jurcik

Varbūt C&R vēl pieklibo Latvijā.. jaņem piemers no karpiniekiem.. vajag speciālos samitrinātos tikliņus, kur zivi turēt un nosvērt utt.. C&R ir japopualrizē.. visās normālas Rietumu vlstīs to daru un zivis ir daudz, Latvijā to noliedz un sauc par muļķošanos, bet zivju nav :D

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
gintsgg

Tāpēc arī nav , jo 70 % C&R , letiņu izpildījumā , pēc tam vienkārši nobeidzas . Jā kaut ko dari , viss pirms tas ir jāmāk darīt un kaut vai cik ar galvu jādraudzējas , nu nevar to līdaku pus stundu krastā turēt , bildēt , filmēt , svērt , varbūt vēl kopā ar viņu polšu izraut , un tad atlaist . Atmiņā nāk tas video , kur viens idiots lielo līdaku aiz laivas visu dienu kukanā valkāja , un tad vakarā ar cēlu žestu beigtu līki noslīcināja un paziņoja ka tas esot C&R .

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

gint, pat ja ir kaut kāds % cik nobeidzas no atlaistajām, šā vai tā tas ir 10x labāk nekā visas trofejzivis noēst, jo apēstai nav pat 0,1% šanses atgriezties, tik vien kā izkārnījumu veidā mēslojot jau tā pārmēslotos LV ūdeņus ;)

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
gintsgg

Sula , forelisti kad atlaiž to zivi , varbūt arī ir jēga no tās atlaišanas , āķiem pielocītas atskabargas , standziņas , zivi pievelk pie kājām , ar standziņām izņem āķi zivij nemaz nepieskaroties , no ūdens nemaz neizceļot , tad varbūt . Bet cik tādu ir , kuri tā atbrīvo ? Paskaties bildes , , forele izvārtīta pa smiltīm , zālēm , tad čamdīta pa rokām pus stundu bildēta un filmēta , un tad iemesta atpakaļ ūdenī . Tāpēc arī uzskatu ka tādu atlaišanu vajag aizliegt ar likumu un noteikt milzu sodus tādiem atlaidējiem , lai varētu atlaist vajadzētu iziet speciālu apmācību , nokārtot eksāmenu , saņemt apliecību un tad laid . Par līdakām pat runāt negribās , nupat bija bildes , līdaka visa vienās asinīs , atlaida . Bet vai viņa dzīvos ? Un tādas bildes un video ir pilns no vienas vietas .

07.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Tu vienkārši esi pesimists, es gan pēdējā laikā vairāk redzu ka daudzi iemācījušies atlaist zivis daudz tās nesamocot. Gan video gan dzīvajā pie ūdeņiem skatot. Un jo lielāka zivs jo izturīgāka, to arī vajag ņemt vērā. 10kg līdaka izturēs vairāku minūšu fotosesiju ārpus ūdens, 30cm forelīte neizturēs pat minūti. Tāpat arī nopietnas traumas žokļos un rīklē līdakas spēj izturēt bez problēmām, nevajag iedomāties ka dažas asins piles no āķa dūriena uzreiz ir nāves spriedums zivij. Un pat ja zivs nobeidzas ūdenī, tā dabai dod daudz lielāku labumu nekā nokļūstot cilvēka vēderā ;) ar līķi barošies gan lielie vēži gan mazie mikrovēzīši un ūdenskukaiņi, kuri savukārt ir barība citām zivīm.

07.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Jurcik

Gintsgg, kapēc Tu cīnies ar putām uz lūpam pret lietām, kas daudzās valstīs jau strādā un viss ir labi. Līdaka nav forele. Atmet vienreiz to padomju domāšanu, ir citi laiki tagad, kampt kā nezvēram vairs nav modē. Sodus būtu jāliek tiem, kas ņem pa daudz, zivi tur aiz acīm un sameklē stulbus atainojumus, lai tik zivi paturētu. ;)

07.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
gintsgg

Jurcik , es ne ar ko necīnos , dari taču kā Tu gribi , man ir sava pārliecība , Tev sava . Es neko nekampju , paņemu tik , cik man vajag , ne vairāk par atļauto , bet sava prieka pēc , zivis nemoku un netraumēju . Savu viedokli ne vienām neuzspiežu , atšķirībā no Tevis , tad ir jādomā , kurām no mums ir tā padomju domāšana , Tev vajag lai visi dara kā Tu , padomijā arī vajadzēja lai visi būtu kolhoznieki , pionieri , komjaunieši , Tev vajag lai visi , sava prieka pēc , savu kompleksu remdināšanai , mocītu un traumētu dzīvu radību . Es domāju ka mans variants ir labāks , paņem cik vajag , bet pārējiem nedari pāri . Tu saki ka citās valstīs zivju ir vairāk , šeit tā nekad nebūs , kamēr iekšējos ūdeņos būr tīkli un murdi .

08.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Jurcik

Nu bet Gints, kādiem kompleksiem ir jabūt lai publiskā žurnāla c&r piekrītējus sauktu par psiholoģisku problemu nomaktiem cilvēkiem.. Tev karpinieki nav čomi?? Pamēģini nokaut kādu karpu tādu cilvēku priekšā.. un ja karpinieki ir ļoti izglītoti c&r speciālisti, tad paies kādi pāris gadi un ari ar līdakam vis būs forši, c&r ir japopularizē, nevis publiski jaizsmej..

08.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
gintsgg

Cerēsim ka tā būs , kā Tu saki , bet pagaidām ir tā kā ir .

08.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Marlboro

Kur tu taas Lielgabalu čaulās dabu? Zinu,ka daudziem pa vienai maajas vel ir,, Bet nu tada daudzuma,, tad jau metaluznos butu jastrada lai atvestas izgraketas vareetu parpirkt, centos pats taadas iegut pirms laika,, Nekaa.. Grigeju interjeram nedaudz izmantot,

22.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
gintsgg

Tur arī dabūju , kā Tu saki , pa vienai kādam mājās ir , tā man pa vienai makšķernieki arī sanes . Parasti samainu pret vizuļiem .

25.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager