Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 29.aprīlis 2015, 16:42 | Komentēt | 748 skatījumi

Čīles čaviču čuksti

Nekad mūžā neesmu redzējis šādas lēni plūstošas ledus upes (4–5 m diennaktī). Pirmajā mirklī dažādos zilajos toņos zaigojošā ledus mēle, kas iestiepjas ezerā, liekas gluži mierīga un nekustīga. Un kā gan šādi vairākus kilometrus plati un 50 m augsti ledus kalni var pārvietoties?

Tomēr jau pēc brīža ar lielgabalu kanonādei līdzvērtīgu troksni atšķeļas milzīgs ledus bluķis un iegāžas ezerā. Liekas, esam nokļuvuši pērkona negaisa centrā, jo grāvieni seko ik pēc mirkļa. Tie nāk kaut kur no ledāju dzīlēm. Tur vareni spēki bīda milzīgo ledus masu, kas pirms daudziem gadsimtiem kā sniegpārsliņas sakritusi kalnu nogāzēs. Un snieg šeit, kalnos, iespaidīgi. Ledāju veidošanās rajonos vidējais sniega segas biezums sezonā esot 6,2 metri. Vietām redzams, kā atsevišķi ledāji no vairākām nogāzēm saplūst vienā milzīgā. Nu gluži kā upes satek viena otrā. Tikai šeit, ledus valstībā, viss notiek lēni, un šī kustība cilvēka acij nav pamanāma. Vietām ledus ir tumšs, ar kalnu iežiem sajaucies, turpat blakus tas mirdz zilā rudzupuķu krāsā, bet, uzspīdot saulei, iezaigojas gaiši un priecīgi. Dīvaina krāsu spēļu un dārdu pasaule.

Kaspars Roznieks maija Copes Lietās par tālajās zemēs copē piedzīvoto.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager