Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
@CopesLietas.lv | 19.oktobris 2015, 15:17 | 1 komentārs | 1138 skatījumi

VVD inspektori Salacas upē atrod tīklus 1075 metru garumā

2015. gada 19. oktobris

Īstenojot savvaļas lašu un taimiņu dabiskā nārsta aizsardzības pasākumus, Valsts vides dienesta (VVD) inspektori no 12. līdz 18. oktobrim no ūdenstilpēm izņēmuši 55 bezsaimnieka tīklus. Visaktīvākie maluzvejnieki aizvadītajā nedēļā bijuši Ventā un Salacas upes baseinā. Salacā uzieto tīklu garums – viens kilometrs 75 metri.

Aizvadītajā nedēļā kopumā notikušas 62 pārbaudes lašupēs un Baltijas jūras piekrastē. Pastiprināti reidi notika Gaujā, Salacā, Ventā un to baseina upēs. No ūdenstilpēm VVD inspektori izņēmuši 55 bezsaimnieka tīklus, kas ir par 22 tīkliem vairāk nekā aizvadītajā nedēļā. Aktīva maluzvejnieku darbība fiksēta Ventā un Salacas upes baseinā. Ventā izņemti 20 bezsaimnieka zvejas tīkli, savukārt Salacā 17 tīkli ar kopējo garumu viens kilometrs 75 metri.

Tāpat makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārbaužu laikā izrakstīti 3 administratīvā pārkāpuma protokoli par makšķerēšanas un zvejas noteikumu neievērošanu. Valmieras pusē vīrietim piemērots administratīvais sods 25 eiro apmērā.

Kopš 14. oktobra VVD sabiedrībai nodrošina iespēju par makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem ziņot ar jaunās mobilās lietotnes „Vides SOS” starpniecību. „Vides SOS” darbojas ar mobilo datu un GPS signāla palīdzību. Konstatējot iespējamo pārkāpumu, tas jānofotografē, jāapraksta un jānosūta VVD. Pēc ziņojuma apstrādes iespējamais pārkāpums nonāk tīmekļa vietnes www.videssos.lv interaktīvajā kartē, kur iespējams sekot tā statusa gaitai no informācijas iesūtīšanas brīža līdz pārkāpuma novēršanai. Tāpat par nelikumīgi ievietotiem zvejas un makšķerēšanas rīkiem iespējams ziņot VVD reģionālajām vides pārvaldēm telefoniski 24 stundas diennaktī.

VVD atgādina, ka lašu un taimiņu ieguves lieguma laiks ir no 1. oktobra līdz 30. novembrim, izņemot Daugavu un Buļļupi, kur to populāciju veido no zivjaudzētavām ielaistie laši un taimiņi. Zivju resursiem nodarītā zaudējuma apmērs par vienu nelikumīgi noķertu lasi ir 715 eiro, kas tiek piemērots papildus sodam par makšķerēšanas un zvejas notiekumu pārkāpumiem.

Papildu informācija:

Jūlija Ņikitina, Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste

tel. 67084311, 25780460, e-pasts: julija.nikitina@vvd.gov.lv

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
perpendikuls

Pag, pag,... vai tad liegums nebija līdz decembra beigām?

02.11.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager