Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 29.oktobris 2015, 15:37 | 1 komentārs | 1632 skatījumi

Multiplikatoru virtuve

Pirmā tehnika – tvičs. Viena no piemērotākajām multam. Tvičam es izmantoju multus lielajām jeb big minnow mailēm, mailēm 100–120 mm.

Tvičā lielākā priekšrocība ir fakts, ka mults kā spole neko daudz nesver – labi multi ir vieglāki par augstas klases inercenēm, tāpēc nenogurst roka. Otrkārt, var izmantot salīdzinoši resnu pīto auklu, nezaudējot metiena attālumu. Treškārt, multiem ir pieejami augsti pārnesumi, līdz ar ko pēc metiena vai rāvieniem ātri tiek savākta liekā aukla. Ceturtkārt, multa kā spoles jauda. Pie vieglā svara mults ir stipri izturīgāks pret visu veidu lielajām slodzēm. Labiem multiem neveidojas lufte jeb brīvgājieni. Tāpēc, piemēram, ar zemprofila modeļiem var arī darbināt džerkus. Tiesa, ir jāpapēta specifikācija – daudzām Abu Garcia Revo sērijām drag ir 9 kg, kas ir pietiekami džerku raustīšanai. Savukārt, iegādājoties japāņu izstrādājumus, jāpapēta nedaudz smalkāk – ir viņiem multi ar atzīmi finesse, kas ir ārkārtīgi viegli, un ar tādiem džerkus raustīt nevarēs. Vieglajam tvičam es neizmantoju multus. Savas domas tieši par vieglajiem mānekļiem izklāstīšu nedaudz vēlāk, jo pieredze man ar šādu savienojumu ir, līdz ar to varu padalīties.

Nākamā tehnika – džigs. Viennozīmīgi multu disciplīna. Copējot ar multu, roka ir kontaktā ar spininga blanku, tāpat pēc auklas nostiepšanās vai atslābuma lieliski var redzēt copes. Palielinās kopējā jutība. Ar svariem labs metiena attālums. Multu lietoju smagajam un vidējam džigam; vidējais manā izpratnē ir 12 g + māneklis. Vieglajam džigam un mikrobam neizmantoju, esmu mēģinājis, bet par šo atkal nedaudz vēlāk.

Tāpat mults ir ļoti labs dropšotam. Atkal maksimāla jutība, lieliski var redzēt copi pēc auklas. Ja dropo ar lieliem svariem, mults lieliski visu sistēmu izceļ laukā no liela dziļuma, slodze šai spolei nav nozīmīga. Tāpat pārnesums palīdz ātrāk ietīt auklu.

Tātad var secināt, ka principā mults der gandrīz vai visām spiningošanas tehnikām, turklāt katrā šai spolei ir savi plusi.

Tālāk apskatīšu konstruktīvus un izvēli ietekmējošus jautājumus.

Mārtiņš Babris Copes Lietu novembra numurā.

Žurnāls abonētājus un tirdzniecību sasniegs novembra pirmajā nedēļā.

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
ASEIKO

Es PAR multiplikatoriem!!!!!!!!

02.11.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager