Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
LSM.LV | 4.novembris 2015, 11:04 | 3 komentāri | 2008 skatījumi

Nelegālie murdi Rīgas centrā pretim Centrāltirgus zivju paviljonam

Lielu nekaunību demonstrējuši maluzvejnieki, kuri nolēmuši nodarboties ar nelegālu zvejošanu rūpnieciskos apmēros Daugavā pie Zaķusalas. Valsts policijas pārstāvji un Vides dienesta inspektori ceturtdienas, 19.jūnija, rītā no upes izvilkuši iespaidīgus nereģistrētus zvejas rīkus.

"Jābūt lielam nekauņam un ļoti pārdrošam, lai nelegālus zvejas rīkus liktu pašā Rīgas centrā," saka vides inspektori un policisti, kuri ceturtdienas rītā no Daugavas izvilka rīkus, kas bija paredzēti liela apjoma nelegālai zivju ieguvei.

Pēc negulētas nakts, kas pavadīta tvarstot maluzvejniekus Babītes ezerā, Vides dienesta Lielrīgas reģionālās pārvaldes inspektori kopā ar Valsts policiju 19.jūnija rītā aizsteigušies vēl uz Zaķusalu, kas ir iecienīta makšķernieku vieta. Kāds vīrs, kurš te katru dienu spiningo, ceturtdienas rītā pamanījis, ka naktī Daugavā ielikts nelegāls tīkls. Virve apsieta ap resnu koku, bet otrs galā pazūd Daugavā.

"Vakar nekas tāds neesot te bijis," saka vīrs. Tikmēr policisti tik velk un velk. Visu garo virvju mudžekli nav pat iespējams izvilkt. Galā bija piestiprināti arī vismaz astoņi enkuri.

Kā stāsta inspektori, acīmredzot, naktī kāds sācis gatavoties nelegālai rūpnieciskai zvejai. Savilcis visu nepieciešamo, lai varētu Daugavā izlikt nelegālu murdu un ķert zivis lielos daudzumos.

Ja tas būtu licencētas zvejas rīks, tad īpašnieks būtu atstājis tīklu bojas ar karodziņiem. Iespējams, kāds bija izdomājis, ka varēs nemanīti zvejot licencēta murda aizsegā.

Parasti nelegālās rūpnieciskās zvejas lomi nonāk tirgū, un ironiski - atradums ir tieši iepretim Centrāltirgus zivju paviljonam.

Par nelikumīgu zivju ieguvi var draudēt naudas sods līdz 700 eiro. Policisti uzsver, ka šis ir nopietns pārkāpums. Šādi izlikti zvejas rīki apbraud arī cilvēkus. Tajos var ieskriet motorlaivas un notikt nelaimes gadījumi.

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
inde
inde :

Paašvaldības policijai ir jaunās paaudzes ehalotes,ja viņi cītīgi pabraukātu atrastu daudz nelegālu murdu.Savādāk iznāk ka viņi piesedz maliķus.Jo kā lai izskaidro ,ka zem tiltiem ir nemarķeti neģu murdi.Paldies acīgam spiningotājam kas parādīja mūsu aklajiem vides inspektoriem! nelikumīgu tiklu!!!

25.11.15 Atbildēt | Ziņot 1
ImkaSm

Kur var iepazīties ar Daugavā izliktajiem legālajiem zvejas rīkiem ?

10.12.15 Atbildēt | Ziņot 0
ImkaSm

Man ir dažas koordinātes , kur ievietoti nemarķēti zvejas rīki.

10.12.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager