Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
@CopesLietas.lv | 11.novembris 2015, 10:21 | 2 komentāri | 1564 skatījumi

VVD inspektori no Lielupes izceļ 9 nelikumīgus tīklus 680 metru garumā

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (Lielrīgas RVP) inspektori, sadarbībā ar Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa darbiniekiem otrdien, 10. novembra rītā, reaģējot uz saņemto informāciju par nelikumīgi ievietotiem zvejas tīkliem Varkaļu ostas rajonā, Lielupē uzgāja 9 zvejas tīklus ar kopējo garumu 680 metri.

Tīkli Lielupes četrus kilometrus garā posmā atrasti divas reizes. Pirmās pārbaudes laikā konstatēti nelegāli ievietoti tīkli 6 tīkli ar kopējo garumu 500 metri. No tīkliem atbrīvotas 3 lašu mātītes (katra 8 – 10 kg) un 4 lašu tēviņi (2 – 4 kg katrs), kā arī neliels skaits brekšu. Zivis ielaistas Lielupē. Viens lasis bijis ar cauršautu brūci astē, kas pēc VVD inspektoru domām liecina par nelikumīgu zemūdens medību mēģinājumu.

Savukārt otrajā pārbaudē Lielrīgas RVP inspektori kopā ar Valsts policijas pārstāvjiem atrada trīs kopā sasietus tīklus – to garums 180 metri. No tīkliem atbrīvoti 12 brekši.

Aizvadītajā nedēļā, īstenojot pastiprinātu kontroli ūdenstilpēs lašu un taimiņu dabiskā nārsta laikā, VVD inspektori, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldes, Valsts policijas darbiniekiem un brīvprātīgajiem palīgiem veikuši 64 makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārbaudes. No ūdenstilpēm izņemts 31 tīkls, divi žebērkļi un viens spinings. Uzsākta viena administratīvā lietvedība par nelikumīgu lašu ieguvi Salacas upē. Aizvadītajā nedēļā kopējā sodu summa par makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpumiem sasniedz 402 euro.

VVD vērš uzmanību, ka dabiski nārstojošo lašu un taimiņu nārsts notiks līdz novembra beigām un, iespējams, vietām var arī ieilgt. Šajā laikā aizliegta šo zivju ieguve. Zivju resursiem nodarītā zaudējuma apmērs par vienu nelikumīgi noķertu lasi ir 715 eiro, kas tiek piemērots papildus sodam par makšķerēšanas un zvejas noteikumu neievērošanu.

Informāciju sagatavoja:

Jūlija Ņikitina

Valsts vides dienesta

sabiedrisko attiecību speciāliste

tel. 67084311, 25780460

e-pasts: julija.nikitina@vvd.gov.lv

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
Skabarga

Malači, Rīgas nodaļa strādā !

Interesanti kad ko ,,līdzīgu pēc būtības,, varēsim izlasīt par Kuldīgas ,,posmu,, , vai arī tur vairs neviens nenodarbojas ar nelikumīgu rudens lašu ieguvi ? :DDDD

11.11.15 Atbildēt | Ziņot 0
zaglis

Neredzu jegu no tiem lašiem.Uz spininga neķeras,bet ja ķertos ņemt nevar.Gribās ikrus!

12.11.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager