Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 1.marts 2016, 21:02 | Komentēt | 1925 skatījumi

Līdaku mīlas dejas

Ir iestājies līdaku paturēšanas liegums – laiks, kad spiningotāji un citi plēsoņas tīkotāji ļauj tai nodoties pavasara priekiem un kritiski svarīgam procesam. Man spiningošana ir hobijs, bet līdaka – cienījama pretiniece, kuras izzināšana ir ne mazāk aizraujoša par ķeršanu.

Uz līdaku tas attiecas it īpaši, jo sugas lielākais pastāvēšanas drauds ir tieši cilvēks un tieši nārsta laikā. Citu dabīgo ienaidnieku šai plēsoņai gandrīz nav. Ir, protams, gadījumi, kad to populāciju ietekmē plēsīgi putni, tāpat nārsta laikā seklās vietās tās var kļūt par vieglu medījumu meža dzīvniekiem, taču šos postījumus visbiežāk daba pati veiksmīgi kompensē ar nākamā gada nārstu. Tomēr, lai cik vienkārši tas izklausītos, līdaku vairošanos ietekmējošo faktoru ir ļoti daudz.

Kad nobriest pēcnācējiem. Kad, cik ilgi un cik tālu peld uz nārsta vietu. Nārstam piemēroti apstākļi un vietas. Kāds ir pats process. Cik daudz mazuļu izdzīvo.

Detalizēti Gunārs Klēģers Copes Lietu marta numurā.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager