Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sadales tīkls | 12.aprīlis 2016, 19:08 | 1 komentārs | 1213 skatījumi

Sadales tīkls aicina būt uzmanīgiem

Sākoties makšķerēšanas sezonai, AS "Sadales tīkls" aicina ikvienu iedzīvotāju - gan bērnus, gan pieaugušos - rīkoties atbildīgi un ievērot drošības noteikumus, makšķerējot gaisvadu elektrolīniju tuvumā, īpašu uzmanību pievēršot gaisvadu elektrolīnijas attālumam no izvēlētās makšķerēšanas vietas.

Neapdomīgi izvēlēta makšķerēšanas vieta un neuzmanīga rīcība ar makšķeri rada draudus makšķernieka veselībai un dzīvībai.

Īpaša uzmanība jāpievērš, rīkojoties ar makšķerēm, kuru garums pārsniedz trīs metrus. Šāds makšķeres garums palielina gan makšķerkāta, gan makšķerauklas saskarsmes iespējamību ar elektrolīnijas vadu, kura zemākā robeža ir seši metri no zemes virsmas.

Izvēloties makšķerēšanas inventāru, ir jāatceras, ka gan makšķerkāts, gan tā aukla var saturēt elektrisko strāvu vadošus elementus un, saskaroties ar gaisvadu elektrolīnijas vadu, rada apdraudējumu cilvēka veselībai un dzīvībai.

Šādā situācijā no elektrotraumas nav pasargāts neviens, un uzskats, ka makšķernieka kājās esošie gumijas zābaki ir drošības līdzeklis, kas nav elektrības vadītājs, ir kļūdains. Elektriskās strāvas plūsmu un stiprumu būtiski ietekmē apkārtējās vides faktori - mitrs gaiss, saskarsme ar ūdeni un mitru zemes virsmu.

Tāpēc "Sadales tīkls" atgādina, ka gan makšķerējot, gan strādājot vai atpūšoties elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā, ir jāievēro maksimāli drošības pasākumi. Uzņēmums aicina vecākus un skolotājus atgādināt bērniem par elektrodrošību, neatstāt bērnus bez uzraudzības un brīdināt par elektrības bīstamību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju vai citu elektroietaišu tuvumā, uzņēmums lūdz nekavējoties ziņot, zvanot uz "Sadales tīkla" bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
roniic

"Īpaša uzmanība jāpievērš, rīkojoties ar makšķerēm, kuru garums pārsniedz trīs metrus. Šāds makšķeres garums palielina gan makšķerkāta, gan makšķerauklas saskarsmes iespējamību ar elektrolīnijas vadu, kura zemākā robeža ir seši metri no zemes virsmas."

Kā tad ir jāmet ar 3,7m fīderi lai ar kātu vados iebrauktu?

"Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju vai citu elektroietaišu tuvumā, uzņēmums lūdz nekavējoties ziņot, zvanot uz "Sadales tīkla" bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404."

Blj 2 gadus atpakaļ man pie mājas pāri vislabākajai copes vietai pārvilka līniju. Ta kas? Novāks kad ziņošu?

12.04.16 Atbildēt | Ziņot -1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager