Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
LETA | 24.maijs 2016, 14:09 | 20 komentāri | 7468 skatījumi

VVD vēlas pašvaldībām nodot zvejas kontroles funkciju

Valsts vides dienests (VVD) vēlas, lai pašvaldības pārņemtu zvejas kontroles funkciju.

Zemes pārvaldības likumā ir noteikts, ka zemes īpašnieks nodrošina arī ūdeņu apsaimniekošanu, ņemot vērā, ka VVD ir tikai 30 inspektori, kas nevar nodrošināt adekvātu kontroli visos ūdens objektos, intervijā aģentūrai LETA skaidroja VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova. Pēc VVD domām, pašvaldībām, ja tās ir ūdens objektu saimnieces, būtu jārūpējas arī par zivju resursiem.

"Uzskatām, ka tā sistēmu varētu ļoti labi sakārtot, jo patlaban šajā jomā ir ļoti daudz spēlētāju, bet efektivitāte un savstarpējā sadarbība nav apmierinoša," atzina Koļegova. Pašvaldību viedoklis gan šajā jautājumā ir atšķirīgs - ir tādas, kas ir gatavas pārņemt zvejas kontroli, un ir arī tādas, kas pret to iebilst.

Gadījumā, ja funkcija tiktu nodota pašvaldībām, VVD sniegtu metodisko palīdzību - sniedzot padomus un pārskatot lēmumus, ja ir kādas sūdzības no makšķerniekiem un zvejniekiem.

Tomēr šī ideja pagaidām nav guvusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu un ir atlikta uz nākotni. Nav arī atbalstīta VVD ideja par atsevišķu funkciju pārdali Dabas aizsardzības pārvaldei, ko ministrija argumentējusi, ka tam neesot redzamu ieguvumu.

LETA

 
 
[20] Komentāri | dilst | aug
 
eMKa
eMKa :

:D

Un kur pašvaldības raus tos kontrolētājus? Cik apmācīti un profesionāli tie būs?

24.05.16 Atbildēt | Ziņot 3
ZivjuZaglis

tak aicināja pieteikties par sabiedriskajiem. katrs pats sava pagasta ūdeņus lai sargā

24.05.16 Atbildēt | Ziņot -2
urmaas

Kopš kura laika copmaņiem sabiedriskais būtu jāņem vērā???

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
BrunoL

Ne jau visi ūdeņi,kuri pašvaldību teritorijā ir pašvaldības īpašums.

24.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
Sanders

Smalkumus nezinu, bet iespējams, ka tā nemaz nav slikta ideja? Lai pašvaldības policija arī veic kontroli. Kaut vai tīri vizuāli, nobraucot garām ezeram vai upei un tīri profilaktiski pārbaudot, kas vīriem laivās, pirms tie dodas ūdenī.

Es domāju, ka arī gadījumā, kad zvana makšķernieks par iespējamu pārkāpumu, pašvaldības policija varēs ierasties notikuma vietā daudz ātrāk, nekā vienīgais apgabala inspektors, kā tas ir šobrīd.

Jebkurā gadījumā, tas prasīs papildus līdzekļus un palielinās slodzi esošajiem darbiniekiem, iespējams, vajadzēs pieņemt darbā papildus cilvēkus, veikt to apmācību, iepirkt speciālo ekipējumu... Rodas jautājums, kāpēc šos pašus cilvēkus, ekipējumu un finansējumu nevar uzreiz piešķirt VVD? Tādējādi vienkārši palielinot inspektoru skaitu un beidzot nodrošināt kontroli iekšējos ūdeņos.

24.05.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas

Pašvaldības policisti netiek galā ar jau esošajiem pienākumiem. Un Tu gribi viņiem uzgrūst uz pleciem vēl papildus pienākumus? Lai VVD sakārto savu sistēmu un pārstāj stāties intīmās attiecībās ar kapeiku. Ir jāatjauno VVD inspektoru štata vienības. Tam protams ir nepieciešami līdzekļi. Mēs galu galā pērkam MK, maksājam nodokļus utt, nevis tamdēļ lai laistu zelta zušus, bet gan lai būtru kārtība.

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 5
Sanders
Sanders > urmaas:

Urmaas, Tu taču esi atkārtojis manis teikto, tikai saviem vārdiem. Kur prikols? Jeb manu igauņu valodu tomēr nevar saprast? :)

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas
urmaas > Sanders:

Tev vairāk tika domāts par pašvaldības poličiem. :)

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
skutans

Doma nav slikta, bet prasās arī kāda naudiņa p-valdībai..., bez naudiņas tā lieta neies. Dažādas tak mums tās p-valdības..., lai ZM atvēl kādu rublīti un izdala uz galviņām (p-valdībām), tad jau varētu arī patērzēt:)

24.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Tik liels puika un vēl pasakām tici??? Neko labu šajā variantā nesaskatu. Tikai un vienīgi kā sačakarēt iespēju normāli atpūsties.

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 1
snitraM

VVD vienkārši grib no sevis nopurināt nost šo nesakārtoto lietu un ietaupīt kādu kapeiku, protams ka pašvaldībām naudas nav un nebūs, līdz ar to arī nekādas kontroles nebūs. Vienīgais risinājums būs visus ūdeņus pārvērst LM statusā - no ienākumiem arī tiks uzturēta "kontrole".

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 1
Sanders

Tas jau pat ķīsim ir skaidrs, ka VVD grib tikt vaļā no pienākuma. Bet ideja jau nav slikta.

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas

eMKa. Tieši tā. Pie tam:

1.KUR pašvaldības ņems līdzekļus apsaimniekošanai?

a)ieviesīs LM(Licenzēto makšķerēšanu)?

b)Valsts dos līdzi ūdeņiem?

(domāju, ka jautājumi ir lieki)

2.Katra pašvaldība, vai ari novads, pieņems savus makšķerēšanas noteikumus?

3.Kā pašvaldības marķēs savas robežas uz tām caurtekošajās upēs? Vairāku pašvaldību ezerā, kā tiks noteikta robeža? Piemērs Lobes ezers uc.

UTT.

No tādiem punktiem izriet:

Makšķerniekam vulgaris būs jāzin to pašvaldību/novadu noteikumi, kuru ūdeņos viņš copēs. Jau tagad retais zin esošos Makšķerēšanas noteikumus, kur nu vēl lasīs citu pašvaldību/novadu MN. Visi necopē tikai savas pašvaldības teritorijas ūdeņos, bet brauc ari atpūsties uz citiem Latvijas rajoniem. Tas atvieglo makšķerēšanu kā atpūtu? Kā būs ar laivošanas tūrismu? Sadomāšu ar laivu nolaisties pa Gauju, vai Salacu, vai Mēmeli-Lielupi, vai Ventu, vai Bārtu un/vai daudzām citām Latvijas upēm. Tad ko, man makšķeri mājās atstāt? Jo katra no šīm upēm tek cauri vairākām pašvaldībām. Īsāk runājot-Valsts savus pienākumus nogrūž uz pašvaldībām. Tātad par normālu atpūtu uz Valsts ūdeņiem ar laiku varēsim aizmirst. Veidojās vēl lielāks bardaks kā līdz šim.

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 2
Sanders

Kas Tu esi par cilvēku?! Tev nav ierēdņa prakse? Tu uzskaiti veselu lēveni iemeslu, kāpēc šis ierosinājums ir slikts, bet nepiedāvā nevienu alternatīvu risinājumu. Tipiska ierēdniecības rīcība. :)

Kut Tu rāvi, ka pašvaldības taisīs savus MN?

Runa taču vēl joprojām ir tikai par MN ievērošanas nodrošināšanu?

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas
urmaas > Sanders:

Ja šis "projekts" izies cauri, tad pašvaldībām pašām būs jādomā par finansējumu. No tā izriet, ka būs LM. LM noteikumi katrā vietā atšķirās. Ja būs novadu "pasākums", tad vēl jo vairāk ir jāsatraucās par noteikumu atšķirīgumu. Mans piedāvājums jau gadu gadiem ir ATJAUNOT VVD štata vietas. Savā nozarē ir jāstrādā profesionāļiem. :)

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 2
Percaflu

Likums neliedz pašvaldībam jau šobrīd piedalities zvejas un makšķerēšanas noteikumu kontrolei. Un daudzās pašvaldībās jau ir attiecīgie darbinieki. Un godīgi sakot viņu ieguldījums zivju aisardzībā salidzīnot ar VVD ir niecīgs. Var aŗī runāt par riskiem, piemēram par korupcijas risku nosacīti nelielās pašvaldībās, par risku tiesiska vienlīdzības principa neieverošanas. Piekritu komentāru autoriem ka būtu pareizi un valsti ekonomiski izdevigāk stiprināt jau esošo struktūru VVD ietvaros jo jebkurā nozarē darbu labi veic tikai cpeciāli apmacītas un sagatavotas vienības. Un stiprināšana neprasis lielo naudu, galu galā nav 90gg un nu nav jau tas

,,bezpredels". Divas- trīs inspektoru brigādes uz reģionu pilnīgi

pietiektu, neesam taču policeiska valsts. Ne asakas!

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 2
andzus69

Jau sen uz to tiek iets, ka valsts "kratās" vaļā no ūdeņiem un to kontroles. Un izskatās, ka drīz arī tas tiks panākts.

Tā vietā, lai likvidē un samazina n-tos ierēdnīšus un papīra bakstītājus, viņiem tur uz katru inspektoru sanāk pa priekšniekam un priekšnieka vietniekam! Neaptverams birokrātisks aparāts.

Nebrīnīšos, ja drīz vispār VVD neveiks nekādu kontroli ūdeņos.

Urmaas, pļac, kāpēc tad Tu brauc uz Zviedriju coppēt, ko?. tur pat katrā upē un ezerā ir savi noteikumi un savas licences, visi brauc un coppē laimīgi :)

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 2
urmaas

Andžus. :) Ne visos, ne visos. Aizbrauc un palūko. :) Es uz tavu pusi, Alūksnes ez, Lūkumīti uc ari braukāju. Tā kā viss nav tik viennozīmīgi. :)

25.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
murdelis

Ideja laba..taču priekš kam vajadzēs maksāt par gada karti,ja pašvaldības ievieš savu maksu par copi tām piederošajās un apsaimniekojamajās ūdenstilpnēs?!Jeb atkal maksājam dubultā?Un vēl....ezeri tiek nodoti privātajiem...un tiem atkal jāmaksā..tad jau uzreiz -privatizē un viss.

26.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
Eddy79

Tipisks problēmas risinājums tipiskam Valsts iestādes vadītājam.

Galveno funkciju nespējam pienācīgi veikt dēļ tā, ka darba daudz šajā jomā - atsakāmies no lielākās daļas darba (paliek tikai pārējo pārkāpumu kontrole, kas sastāda ~10% no kopējā skaita) - problēma pazudusi, finansējums palicis (jo savus kadrus taču nesamazinam) - reforma veiksmīga.

P.S. Tas nekas ka rezultāta nav.

02.06.16 Atbildēt | Ziņot 2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager