Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
mammadaba | 15.jūnijs 2016, 11:54 | 1 komentārs | 4051 skatījums

LVM Tērvetes ūdenskrātuve pārsteidz atkal

Latvijas valsts mežu Tērvetes ūdenskrātuvē pusnaktī, no 13.jūnija uz 14.jūniju, notverta izcila izmēra karpa – 98 cm gara un 12,3 kg smaga. Saulei norietot un iestājoties vasaras vakara krēslai, veiksmīgais loms padevies Edgaram Ķeverim no Jelgavas. Edgars Tērvetes ūdenskrātuvi apmeklē bieži, pat vairākas reizes mēnesī.

Vaicāts, vai vairāk nekā 12 kg smagā karpa ir lielākais loms, Edgars sacīja, ka tik lielu karpu vēl nebija izvilcis. Makšķerēšanas gaitās līdz šim ķērušās 10 kg savvaļas karpas, bet citas saldūdens zivis gan ir padevušās brangākas. Copēšana ir Edgara hobijs, itin bieži brīvais laiks tiek pavadīts kādas ūdenskrātuves vai upes krastā vai laivā, dodoties copēt dziļākos ūdeņos.

Edgars atzina, ka jūtas gandarīts par šāda izmēra lomu, bet uzskata, ka tik lielas zivis ir retums, un tādēļ brango karpu nepaturēja, bet gan pēc foto fiksācijas atlaida atpakaļ ūdenskrātuvē. Maģiskajā stundā nocopētā brangā karpa turpina peldēt Tērvetes ūdenskrātuves ūdeņos, un, iespējams, būs kļuvusi gudrāka un otrreiz “rokās” nedosies. Kas nepārbaudīs savas copēšanas prasmes, tas neuzzinās!

Latvijas valsts mežu Tērvetes ūdenskrātuves ir noķerti pat 1,5 kg smagi asari un līdz pat 10 kg smagas līdakas, bet īpaši nozīmīga ūdenskrātuves bagātība ir karpas, kuru krājumi tiek regulāri papildināti. Makšķerniekiem tiek piedāvātas astoņas laivas, ir izbūvētas vairāk nekā divdesmit laipas, kuras ir izvietotas vienmērīgi gar vienu ūdenskrātuves krastu. LVM Tērvetes ūdenskrātuve aicina pavadīt brīvo laiku pie dabas un vēl izcilus lomus, kas priecēs sirdi un radīs gandarījumu par copēšanas prasmēm!

mammadaba.lv

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
erix7u@inbox.lv

Skaista reklāma !!! :))) Ja to rakstītu pats Edgars - nekādu jautājumu. Bet šitā! Man būtu kauns tā pazemoties...

20.06.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager