Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
BrīvāDaugava | 30.augusts 2016, 19:32 | 22 komentāri | 11020 skatījumi

Apspriež zemūdens medību aizliegšanu Radžu ūdenskrātuvē

fotolia©DudarevMikhail

Jēkabpils dome 2016. gada 28. jūlijā apstiprināja saistošos noteikumus Nr. 23 «Jēkabpils pilsētas Radžu ūdenskrātuves licencētās makšķerēšanas un vēžošanas nolikums» un nosūtīja Vi­des aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) atzinuma sniegšanai. VARAM lūdza veikt da­žus juridiska rakstura labojumus, tai skaitā precizēt sais­tošo noteikumu 26. punktu. Izvērtējot VARAM izteikto iebildumu argumentāciju, dome nepiekrīt iebildei par noteikumu 26. punkta precizēšanu. 26. punkts paredz, ka nolikumā noteikto licencētās makšķerēšanas un vēžošanas noteikumu ie­vērošanu kontrolē Valsts vi­des dienesta inspektori, Valsts vides dienesta pilnvarotās personas, Jēkabpils paš­valdības policija un Jē­kabpils sporta centra in­spektors, kā arī kontrolē un savas kompetences ietvaros piedalās Valsts policija un Latvijas Republikas Zemes­sardze. VARAM iebilst, ka Valsts vides dienesta, Valsts policijas un Latvijas Repub­likas Zemessardzes kompetenci minētajā jautājumā no­saka citi normatīvie akti un nav nepieciešams to no­rādīt pašvaldības saistošajos noteikumos.

Jēkabpils dome nepiekrīt šim atzinumam, un 25. augus­ta domes sēdē bija jāapstiprina noteikumu galīgais variants, nemainot 26. punktu.

Taču deputāts An­dris Rutko kategoriski iebilda pret to, ka noteikumos vairs nav paredzēta iespēja saņemt licenci zemūdens medībām. Pirms lemt par kaut ko tādu, vajadzējis uz­zināt biedrības «Jēkabpils zemūdens medību klubs» viedokli.

Viņam tika skaidrots, ka ierosme aizliegt zem­ūdens medības nākot no Jēkabpils Sporta centra, kas apsaimnieko Radžu ūdens­krātuvi. Ideja ir tās aizliegt līdz 2020. gadam, kad būs jāapstiprina jauns nolikums. Nolūks esot zivju fonda saudzēšana. A. Rutko atkal iebilda, ka citās pašvaldībās ar zemūdens medniekiem slēdzot līgumus par sadarbību. Viņi taču izšaujot lielās zivis, kas ēd mazās, un tā nevis kaitējot zivju fondam, bet uzlabojot situāciju. Turklāt kluba biedri pavasaros palīdzot tīrīt Radžu ūdenskrātuvi. Viņš jau ie­priekš esot pret to iebildis. Un tad ticis solīts, ka aicinās uz sēdi zemūdens medniekus un uzklausīs viņu viedokli. Taču tas neesot darīts, un tagad gribot apstiprināt noteikumus bez zemūdens medību licences. A. Rutko ieteica atlikt noteikumu ap­stiprināšanu un aicināt zem­ūdens mednieku kluba biedrus izteikt savu viedokli.

Domes sēdes vadītājs Jānis Raščevskis rosināja balsot par abiem variantiem — sagatavoto noteikumu projektu un A. Rutko priekšlikumu. Par noteikumu apstiprināšanu bija tikai J. Raščev­skis, pārējie deputāti atbalstīja A. Rutko un vienojās, ka jāaicina uz sarunu zem­ūdens mednieku kluba biedri.
 
 
[22] Komentāri | dilst | aug
 
kraft

Pats ļoti labu laiku atpakaļ esmu dokumentējis kā zemūdens mednieku klubs pavasarī tīra ūdenskaŗtuvi un atrod ntos nelegālos tīklus, gan vecus gan jau ar sapuvušām zivīm. un vēl visādu drazu . Uzskatu, ka šajā gadījumā mednieku klubs dod labu pienesumu ūdenskrātuvei.

30.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

man nav nekādu simpātiju (nav arī antipātiju) pret zemūdens medniekiem, bet šajā gadījumā tiešām izskatās kā uzmetiens. Veči tīra pludmali, velk ārā tīklus a šiem par to piga - ejiet medīt citās pļaņčkās. Tie paši apsaimniekotāji sporta centrs jau viņus aicināja. Tagad diez vai ies tīrīt ārā atpūtnieku samestās drazas

31.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
cops67

Viņi taču izšaujot lielās zivis, kas ēd mazās, un tā nevis kaitējot zivju fondam, bet uzlabojot situāciju. Afiģets kas par komentāru.

31.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

Tur protams ar to izteicienu deputāts ir nolaidis lažu. Bet tas pats taču attiecas arī uz makšķerniekiem - visiem vajag lielās zivis. Arī pašpatēriņa zvejniekiem un brakariem vairāk interesē lielās.

31.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
cops67

jurka32, vai neesi kādreiz iedomājies ka ir arī copmaņi kas arī laiz zivis vaļa, nevis bāž maisā visu kas trāpās uz āķa, nejau visiem cope ir saistīta ar pārtikas ieguvi daudzi copmaņi ir tikai priecīgi kad izdodas noķert trofejas izmēra zivi un pēc tam redzēt kā viņa aizpeld atpakal uz sāvu stihiju lai vēl kādreiz priecētu kādu citu vai arī to pašu copmani, bet nē, atnāk uzrodās visi šitie frukti un gatavs, pēc pāris gadiem sāk raudāt ka vairs nav zivju un ir vainigi visi bet tikai ne mēs paši.Protams ir apsveicami kad kluba biedri tīra ūdenskrātuvi un ttl. bet vai tad samaksai par darbu jābut vienmēr, šajā situācijā ar lielām zivīm, vai nevar to darīt vienkārši lai būtu labāk apkārtējai videi un pašai dabai?

31.08.16 Atbildēt | Ziņot 2
jurka32

Protams, ka zinu par C&R, zinu daudzus makšķerniekus, kas to piekopj, bet zinu arī tādus, kas skatās ar lielām acīm kā uz nenormālu, ja laid vaļā zemmēra līdaciņu, kas nekautrējas šad tad ielikt arī tīkliņu vai stiepj mājās visu, ko noķer. Teikt ka visi makšķernieki ir dabas draugi un zemūdens mednieki nīdēji, gan nebūtu pareizi. Gan jau starp viņiem arī ir tādi, kas apdomā pirms šauj. Manuprāt galvenais jautājums šeit ir - kāpēc par vainīgiem pie zivju trūkuma šajā gadījumā tiek atzīti mednieki. Interesantakais ir tas, ka pagājušogad apsaimniekotāji tieši aicināja izšaut lielās zivis - samus - kas it kā tur izēd citas zivis.

31.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

Rezumējums varētu būt tāds - jāpainteresējas tuvāk, kādi argumenti ir apsaimniekotājam, lai aizliegtu zemūdens medības, kādos faktos vai pētījumos tas balstīts. Varbūt, ka tie ir nopietni argumenti. Nesmu redzējis jaunos noteikumus, varbūt tur ir arī kādi papildus ierobežojumi makšķerniekiem. Tad protams visa bilde var mainīties.

31.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
cops67

Nu ja to samu tur ir tikpat daudz kā ebro upē, tad varbūt ka izēd, bet kaut kā neticās, ka tik tur nav kaut kas cits, savstarpējā skaidrošanās, nu nezinu, jebkurā variantā es neatbalstu zemūdens medības vispār kā tādas un pie sava viedokļa palikšu.Nu katram savs.

31.08.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011

Pamēģini kādreiz pats papeldēt un tik pie tās lielās zivs, ja uzskati ka tik viegli nomedīt, es šogad nevienu lielu nenomēdīju, labi ja iznāks kopsummā 5 līdakas no 1-3 kg , viena velcētāja dienas loms. Neteikšu ka reti peldu, jā plaužus kādus 20-30 nomedīju, bet arī salīdzinot ar citiem makšķerniekiem, tas ir dienas loms.

31.08.16 Atbildēt | Ziņot -1
kraft
kraft > Malikis2011:

Es pilnīgi tevi atbalstu. Lai arī pats nemedīju bet savā laikā mediju ar Foto. Zinu pats cik grūti ir vispār kādu zivi saredzēt, kur nu vēl lielu kur nu vēl nomedīt. Es vienā reizē tādas 3 līdakas ar vobleriem neiespringstot uzāķēšu. Katrā zinā arī starp medniekiem ir negodprātīgi, un tos tad jums medniekiem pašiem vajadzētu močīt pie vietas, tos nevar uzskatīt par normu.

01.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
cops67
cops67 > Malikis2011:

Es netaisos ne peldēt ne mēģināt, runa par t0 neiet, es zivi noķeru un varu palaist bet tu viņu nošauj un viss. Un tas ir un būs mans viedoklis.

01.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > cops67:

Es varu izvēlēties vai šaut to zivi vai nē, bet noķert izplēst žaunas un palaist arī nav nekāds labais darbs.

01.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > Malikis2011:

Nevajag tikai nelaimīgos tēlot.

Nosauciet Sīvera ezera zemūdens medību sacensību rezultātus.

Jūsu vietējam medniekam 7 asari = 7kg., un viņš nav līderis.

Ar cieņu.

01.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011
Malikis2011 > addd:

Tur lomu skaitīšana interesanta, zutis x2 punkti, un vēl ja kāda līdaka tad ļoti tālu var aiziet. Pats nebiju un nevaru pateikt kurš un cik nomedīju, bet zinu ka no 60 dalībniekiem divās dienās viena līdaka bija ap 7kg un nepeldēja sacensībās neprofesionāli mednieki. Un nemelo nebija pa asariem vienā dienā 7kg, paskatījos protokolu pa punktiem neiznāk. Varbūt pa divām tāds iznāca, jo pirmie leiši individuāli, komandu ieskaitē Krāslavieši.

01.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > addd:

Vēl 11 dalībnieki abās dienās neko nenomedīja un19 vienā no sacensību dienām neko nenomedīja

01.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32
jurka32 > addd:

Vai internetā ir kaut kur šo sacensību rezultāti pieejami?

02.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > Malikis2011:

60 dalībnieku pat Sīveram ir daudz, lai būtu rezultāts ezers ir jāparzin un nav svarīgi tu esi mednieks vai makšķernieks. Par rezultātu pastāstīja dalībnieka tēvs, labs paziņa kam neticēt nav pamata. Ja 18% dalībnieku neko nav nomedījuši, ko teikt, tas ir labs rezultāts nezināmam ezeram, jāņem vērā ka šauj lielākās zivis ar 200gr. neviens neķēpājās.

Netaisos ar Jums strīdēties, jo vienalga diskusijā paliksim pie saviem viedokļiem, bildīšu tikai to ka no maniem labi pazīstamiem 2 medniekiem un to lomiem, makšķerniekiem tikai jāsapņo. Medniekam ir trīs šķēršļi

1. Ūdens dzidrība

2. Ātra straume

3. Ledus

Piebildīšu ka abi vairāk praktizē nakts medības.

Ar cieņu.

06.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
SerBar

duraki sauj zivis

31.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

No man zināmā, zemūdens mednieki traucē, tiem kas ļoti pietuvināti tam sporta klubam, jo tie veic zveju un tirgo zivis pilsētā pie veikala. Argumenti ka nevar nokontrolēt, pašvaldības policija un organizētāji, vienu sūda 150 ha , man liekas smieklīgi, jo pats kontrolēju 146 ezerus, kur lielākam 2000 ha, tā ir negribēšana, apzināta vai neapzināta, bet secinājums viens iekasējam naudu un neko nedarām.

31.08.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

Izskatās, ka viss pagaidām nokārtojies. Deputāti ar medniekiem tikušies. Viņiem apsolīts, ka, iespējams, nākošgad atkal pamainīs LM noteikumus un ZM atļaus (tam gan es isti neticu). Tie (mednieki) tā kā ar mieru. Pamatojums no domes puses - jezga un birokrātija liela, lai kaut ko tagad mainītu kardināli jau VARAM izskatītajos noteikumus. Tātad - zemūdens mednieki nešaus neko, lai saglabātu zivju fondu, bet makšķernieki varēs vilkt zivis kā līdz šim, šo findu retinot. Nu ne visai godīgi. P.S. Esmu makšķernieks.

01.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Nu nobraukāja medniekiem pa ausīm, jo tagad viņiem tā vai tā jāgroza savi saistošie un pielikt klāt grozījumos ka ir zemūdens medību licence aizņemtu 10min pie datora. Pats tādus noteikumus ne reizi taisīju.

01.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
kairucis

VISPĀR TĀS ZEMŪDENS MEDĪBAS VAJAF AIZLIEGT LATVIJĀ JO TIE KROPLI ARVAINOJOS PAE IZTEICIENU VIŅI IZŠAUJ ZIVIS UN VĒL YAD KAD RIE PĪ IZŠAUJ TĀS ZIVIS UZREIZ NENOMIRST UN VIŅAS NOCĀ JA KĀDS NETIC VARU TO PIEFRĀDĪT UZ JŪSU MIESAS!

03.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager