Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
MammaDaba | 2.septembris 2016, 13:16 | 15 komentāri | 10296 skatījumi

Apkopoti «Atlaid Mammu!» vasaras mēnešu rezultāti

Līdz ar septembri var teikt, ka vasara ir noslēgusies. Tā bija laba gan makšķerniekiem, gan zemūdens iemītniekiem, jo karstums mijās ar lietainu laiku un izteiktu sausuma periodu šogad nebija. Kopumā šovasar konkursam “atlaid mammu!” tika iesniegti 12 noķerto un atlaisto līdaku pieteikumi. Visi konkursa dalībnieki saņems Goda makšķernieku (GM) nozīmes, bet lielāko zivju atlaidēji – arī balvas un AS “Latvijas valsts meži” pateicību, novērtējot konkursa dalībnieku rūpes par neizsmeļamiem un arvien bagātākiem zivju resursiem Latvijas ūdenstilpnēs.

Visas jūnijā pieteiktās noķertās un atlaistās “mammas” – kopskaitā 3 – tika piemānītas LVM Kaņiera ezerā vienā vējainajā dienā – 4. jūnijā. Lielākā atlaistā jūnija līdaka bija 81 cm gara. Par šo veikumu Rinaldam Bērziņam pienākas GM sudraba nozīme, LVM goda raksts un balva. Balvu nolēmām piešķirt arī Edgaram Katamadzem par otru garāko zivi.

Jūlijs iezīmējās ar pirmo pieteikumu no LVM Tērvetes ūdenskrātuves un mēneša zivs sasniedza tikai 52 cm garumu. Nedaudz mazāka izrādījās līdaka no LVM Kaņiera ezera. Godaraksti, balvas un GM nozīmes jūlijā pienākas – Zigmāram Bērziņam un Staņislavam Pinkam.

Augustā visus pārsteidza makšķernieks Aivis Štrāls ar 106 cm garu līdaku no LVM Kaņiera ezera. Jāatzīmē, ka šis pieteikums izraisīja plašas diskusijas žūrijas locekļu vidū, jo iesūtītajos foto un video materiālos redzams, ka iesūtītājs nav ievērojis GM ieteikumus – zivs noķerta un tad vesta krastā mērīšanai. Uz “mammas” redzamā depigmentācija liecina, ka zivij jau ir nopietns termo-šoks un par tās izdzīvošanu pēc atlaišanas, rodas pamatotas bažas. Izņēmuma kārtā žūrija pieņēma lēmumu ieskaitīt pirmo “zelta mammu”, bet otru zivi tik sliktā stāvoklī turpmāk vairs neieskaitīs.

«Atlaid mammu» aicina tā nedarīt! Zivi saudzīgi jāievieto līdzpaņemtajā mērīšanas silē!

Augustā ienāca arī pirmie sūtījumi no LVM Lielauces ezera, kur mēneša sākumĀ šī konkursa idejas autors Matīss Ābiķis noķēra un atlaida 62 cm garu līdaku, bet mēneša beigās pazīstamais jelgavnieks Kārlis Goldmanis noķēra un atlaida tikpat garu līdaku. Bez šīs zivs Matīss papildus varēja uzrādīt vēl vienu atlaistu mēra līdaku, kamēr Kārlim tādu bija par četrām vairāk, tāpēc par LVM Lielauces ezera mēneša zivs laureātu tiek atzīts Kārlis. Augusta otra lielākā līdaka tika noķerta uz džerka LVM Kaņiera ezerā. Žūrija augstu novērtēja Ģirta Neimaņa veikumu – iesūtītos foto un video, kas apliecina, ka “mamma” pie labas veselības atgriezusies ezera ūdeņos. Tā turpināt!

Balvu komplekti un GM nozīmes to īpašniekus gaidīs pēc 15. septembra LVM laivu bāzēs pēc iesūtīto pieteikumu piederības.

Jāatgādina, ka GM nozīmes tiks katram, kas iesūtīs derīgu pieteikumu! Īstais līdaku laiks tikai tuvojās – brauc uz LVM apsaimniekotajiem ezeriem, ķer zivis un atpūties, bet, nekad neaizmirsti, ka lielās līdakas ir pārāk vērtīgas, lai tiktu noķertas tikai vienreiz.

avots

 
 
[15] Komentāri | dilst | aug
 
Fedgars

Populisms

02.09.16 Atbildēt | Ziņot -2
Jurcik

Populisms vai nē, bet zivju atlaišana mums vēl bērnu autiņos.. paies vēl daudzi gadi līdz tā būs norma līdzīgi kā Zviedrijā. Mums tā kampšana no padumjajiem laikiem vēl ilgi vilksies līdzi.

Bet apsveicami, ka pirmais solis ir sperts.

02.09.16 Atbildēt | Ziņot 6
Baicis

Patiešām mums vajadzētu vēl daudz mācīties no Zviedru kolēģiem. Makšķerēšanas kultūra tiek ieaudzināta jau no bērna kājas!

Kaut vai paskatoties raidījumus Pro Perch, Jerk vs Flys, Pike Hero utt., var ļoti daudz mācīties :)

02.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas
urmaas > Baicis:

Izdaliet Zvidrijas ūdeņu spoguļvirsmas platību uz Zviedru makšķernieku skaitu. Tad to pašu izdariet ar LV.

p.s.

Zviedri nu gan nekautrējās savas noķertās zivis apēst. Ir pie viņiem ari zivju mīļotāji-bučo un atlaid. :)

03.09.16 Atbildēt | Ziņot 3
fazator1

ļoti atbalstāma iniciatīva, personīgi pats cenšos vispār nepaturēt lomu ja nu vienīgi vakariņu devu retu reizi.

02.09.16 Atbildēt | Ziņot 4
Vits
Vits :

ķert un apēst tomēr būtu godīgāk. tas ir ieprogrammēts barības ķēdē. problēma ir tā, ka neapēdam. veiksmīgā copes dienā negausībā piestampāju pilnus maxsimas maisiņus, kušinādams sirdsapziņu - būs i kaimiņam, i radam, i draugam. tas no paša copes pirmssākumu pieredzes :) . kammēr tiec līdz mājām, zivis jau ar aromātu un visi tie radi, draugi diez ko laimīgus ģīmjus nerāda :) . tomēr pieklājīgi paņem. visticamāk, lai noraktu zem rožukrūma :) .

02.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
iconcept.lv

Tikai 12 pieteikumi? Pārsteidzoši, akcijas sākumā šķita ļoti laba doma kā cilvēkus stimulēt atlaist zivis, bet izskatās, ka nestrādā, žēl, cerams tas gadu laikā mainīsies. Septembrī arī doma aizliest kādu piespraudīti noķert.

02.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
otinjsh

Vel jau var būt arī tā, ka nenoķer. Ja nenoķer, ta nav ko atlaist.

Šī iespējamība ir mazu svaru, bet kāpēc gan nē!? :)

o.

02.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
sidla5

Tas patiesi ilgi vēl nestrādas.Un nav jau pašreiz ne viena instrumenta,kas veicinātu copmaņus sākt domāt citādāk.Nevēlos runāt par politiku, Bet ja ir nozagta Valsts, tad nav brīnums,ka katrs makšķernieks ar tīru sirdsapziņu patur savu noķerto lomu, un viņš to dara godīgi un pamatoti.Es ķeru ,kad sevī jūtu to ,ko jūtu ,atlaižu, bet pa lielam tā ir attieksme , katram savējā!

02.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
Vecupenieki

vienu lietu gan nesaprotu, kapec akcija var piedalieties tikai lvm apsaimniekotas udenstilpnes???? ar ko vinas atskirasno tam kuram apsaimniekotaji ir citi? akcijai butu cits veriens, ja piedalas ikviens!!!! Piedodiet bet rezultati ir vairak ka smiekligi - gribetu pat teikt - pazemojosi....

02.09.16 Atbildēt | Ziņot -3
ZivjuZaglis

Nepiekritīšu! Pirmkārt līdz sezonas beigām tālu un priekšā vēl līdaku copes cerīgākais sezonas posms. Otrkārt, kampaņa ir izskanējusi gana plaši un tiek diskutēta. Ja nenoslāps līdz pavasarim, otra sezona noteikti būs masveidīgāka. Treškārt, esmu gana drošs, ja vēlmi pievienotiies izrādīs arī citas laivu bāzes, organizātori visticamāk svētīs. Un visbeidzot, smieklīgi un pazemojoši ir aplikt citu centienus izraut no tavas galvas padomju sprunguļus.

03.09.16 Atbildēt | Ziņot 2
Pike-hunter

Tāpēc, ka tā ir LVM akcija - viņu rīkots konkurss un sarūpētas balvas. Vienlaicīgi reklāma viņu pašu laivu nomas pakalpojumam - brauc pie mums, ķer zivi, atlaid, un mēs tevi paslavēsim. Ļoti apsveicama rīcība. Nožēlojami ir tas, ka, piemeŗam, Babītes ezera laivu bāzes līdz kaut kam tādam nav aizdomājušās un pazemojoši ir tas, ka tās (pagaidām Vecupenieki gan vēl nē) atklāti spiež uz to, ka visas lielās zivis ir jāizķer.

05.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
copmanis161

Nesaprotu cilvēkus, kas ezeros kā Kaņieris zivis nem uz mājām tur zāles smird, zivīm gaļa smird. Sporta pēc paķert uz palaist vaļā forši, bet ēsanai ja gribas līdaku tad tikai no upes vai dziļa ezera, zivij pavisam cita garša. Nerunāsim par līni, karūsu utt.

04.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
preilietis

Mēs atlaidīsim,-tīklā izvilks!!!-SUPER.

11.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
fish_a_man

projekts kā projekts.. bet..

29.06.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager