Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
L.M.S.F | 20.jūlijs 2017, 12:02 | Komentēt | 1687 skatījumi

LV atklātā čempionāta karpu makšķerēšanas sacensību rezultāti

Šā gada LR atklātā čempionāta karpu makšķerēšanā fināls tika noorganizēts Lietuvā – no 06. jūlija līdz 09. jūlijam. Sacensības notika Laumena ezerā, netālu no Pabrades pilsētas Lietuvā, uz ziemeļaustrumiem no Viļņas pie Žeimenas upes. Ezers ir dabīgi veidots, atrodas meža vidū. To apsaimnieko lietuviešu karpu makšķerēšanas klubs “Gintarinis karpis”. Ezera apsaimniekotāji mūs laipni sagaidīja, un visu sacensību laiku arī sekoja līdzi mūsu komandu sniegumam. Ezers tiek apsaimniekots jau piecus gadus, regulāri tiek papildināts zivju daudzumu un veikta stingra ezera uzraudzība, kā arī notiek sacensības karpu makšķerēšanā. Ir bijis arī Lietuvas čempionāta finālsacensības.

Ezerā ir arī publiskā peldvieta, bet tas netraucēja sacensību norisei. Viss ezers bija atvēlēts Latvijas čempionāta vajadzībām. Bija sagatavotas arī trīs dezinfekcijas mucas, kurās bija nepieciešams pirms sacensībām nodezinficēt zivju uzglabājamos maisus un uztveramos tīklus. Ezerā ir iekārtoti astoņpadsmit sektori, no kuriem daļa aprīkota ar laipām un platformām ērtākai karpu makšķerēšanā. Ezera platība – 24.3 ha, krasta līnija – 2.2 km, šaurākā vieta – ap 400 m, platākā vieta – ap 800 m. Vidējais dziļums – 3.1 m, dziļākā vieta – ap 6.8 m. Sacensībām tika izvēlēti astoņi perspektīvākie sektori, ņemot vērā lietuviešu rezultātus un ieteikumus.

Barons
Koija
MB carp collection 2

Gaisa temperatūra bija visai nestabila, tā svārstījās no 17 līdz 24 grādiem pa dienu. Naktī temperatūra nokritās līdz pat 8 grādiem virs nulles. Vējš bija mainīgs un nepatstāvīgs. Laiks visumā bija saulains. Lietus pārsteidza tikai svētdienas rītā. Sacensību sākumā zivju bija maz. Lietuvieši par to nebija pārsteigti, jo paši rīko sacensības četru diennakšu garumā. Zivīm pieejamā barības bāze ir pietiekoši liela un “smalkāku” ēdienu tām ir jāprot pasniegt. Pirms sacensībām uz izlūktreniņu bija atbraukuši komandu “MB Carp Collection2” un “Imperial Baits Latvija” komandu pārstāvji.

I vieta - MB Carp Collection 2
II vieta - Capital Carp
III vieta - Kerio Baits

Sacensībās piedalījās astoņas komandas, kas bija kvalificējušās finālam. Pēc sacensību pirmās dienas vadībā jau bija izvirzījusies komanda “MB Carp Collection 2”, kas arī noturējās līdera pozīcijās līdz pat sacensību beigām. Pārējās komandas kā ierasts līdz pat sacensību beigām cīnījās par katru zivi un pārsteigumi bija gaidāmi nepārtraukti, bet…. Kopējais noķerto zivju skaits nebija tik iespaidīgs, kā čempionāta pirmajā posmā. Sestdiena un svētdiena nekādas dižas izmaiņas nenesa, pirmās vietas ieguvēji bija zināmi, bet par pārējām vietām saglabājās intriga līdz pat sacensību beigām. Komanda “Capital Carp” spēja pacelties uz otro vietu un to noturēt. Komandai “Kerio Baits” pēdējā dienā izdevās apiet komandas, kas cīnījās par trešo vietu.

Lielākas zivs ieguvēji - MB Carp Collection2

Pēc LMSF pārstāvja Miervalža Bērziņa vārdiem – sacensības bija interesantas ar to, ka ūdenskrātuve bija pilnīgi dabīga, ar sarežģītu reljefu un savām īpatnībā, ko komandām vajadzēja izprast un rast pareizo pieeju zivij. Komandām bija jātausta un jāmeklē perspektīvākās zivs uzturēšanās vietas, jāpievilina zivs no liela attāluma.

Fināla rezultāti:

1. MB Carp Collection 2, 84.62 kg, 11 zivis;
2. Capital Carp, 41.05 kg, 7 zivis;
3. Kerio Baits, 36.44 kg, 6 zivis;
4. Midland Carp, 27.54 kg, 5 zivis;
5. Barons Baits-CFL, 24.62 kg, 3 zivis;
6. Imperial baits Latvija, 22.64 kg, 3 zivis;
7. 4CARPERS, 11.13 kg, 2 zivis;
8. Citāda karpa, 10.06 kg, 2 zivis.

Kopā noķertas 39 zivis ar kopējo svaru – 258.10 kg, vidējais zivs svars- 6.62 kg. Lielākās zivs svars – 10.83 kg karpa, ko noķēra komanda MB Carp Collection 2.

FOTO: LMSF

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager