shutterstock.ValdisSkudre
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Jelgavas Vēstnesis | 27.jūlijs 2017, 13:43 | 1 komentārs | 2501 skatījums

Jegavas promenādē notiks makšķerēšanas festivāls

Lielupes labā krasta promenādē 12. augustā norisināsies Jelgavas makšķerēšanas festivāls, kurā piedalīties aicināti gan pieredzējuši makšķernieki, gan arī iesācēji, tostarp bērni un jaunieši. Sacensības notiks divās kategorijās – fīdermakšķerēšanā un bērnu pludiņmakšķerēšanā.

«Jau no bērnības esmu dzīvojis blakus upei – peldējies, makšķerējis, braucis ar katamarāniem. Gribu parādīt, ka upe pilsētā ir vērtība,» saka sacensību organizators Jānis Cirsis, norādot, ka vēlas nodot makšķerēšanas prasmes jaunākajai paaudzei, iemācot noķert zivi un līdztekus pavadīt laiku svaigā gaisā.

Reģistrācija fīdermakšķerēšanai sāksies jau no pulksten 7, bet starts paredzēts pulksten 9. Būtiski, ka sacensību laikā dalībnieki makšķerēs, izmantojot viena veida iebarojamo barību, ko sarūpēs pasākuma organizatori. «Šis nosacījums izlīdzinās dalībnieku iespējas, turklāt tādā veidā būs jāpierāda sava meistarība un prasme izprast upi un zivis,» tā J.Cirsis. Viņš piebilst, ka sacensībās var piedalīties jebkurš interesents, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu un makšķernieka atļauju. Galvenā balva lielākā loma ieguvējam fīdermakšķerēšanas sacensībās būs «Korum» krēsls, savukārt pārējām vietām – makšķernieku piederumu soma no «Onore». Pēc apbalvošanas pulksten 16 cienastu sacensību dalībniekiem nodrošinās «Melno cepurīšu balerija».

Pieteikties fīdermakšķerēšanai iespējams, sūtot pieteikumu pa e-pastu barsmcb@gmail.com. Jāpiebilst, ka vietu skaits nav ierobežots, taču reģistrācija tiks pārtraukta piecas dienas pirms sacensībām – 7. augustā. Dalības maksa ir 20 eiro.

Savukārt bērnu mācības pludiņmakšķerēšanā upes krastā norisināsies no pulksten 11 līdz 14. Organizatori sarūpēs makšķeres, savukārt brīvprātīgie makšķernieki sniegs konsultācijas un palīdzēs bērniem un jauniešiem apgūt makšķerēšanas prasmes. Pēc tam norisināsies arī konkurss par lielāko noķerto zivi. Pirmo trīs vietu ieguvēji balvā iegūs inventāru copmaņu gaitu uzsākšanai. Dalība bērnu un jauniešu mācībās ir bez maksas.

Jelgavas makšķerēšanas festivālu organizē jelgavnieki Jānis Cirsis un Kārlis Goldmans. Jāpiebilst, ka jauniešu mācības tiek organizētas ar Jelgavas pilsētas pašvaldības jauniešu iniciatīvu projekta konkursa «Jaunieši var» atbalstu.

Festivāla nolikums

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
skorpions

Ļoti labi noorganizēts pasākums !! Paldies rīkotājiem !

14.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager