Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Dzirkstele.lv | 1.augusts 2017, 20:08 | 2 komentāri | 2707 skatījumi

Reinīša piemiņas kauss «Jaunārēs»

Jūlija vidū, kad vasara ir pilnā plaukumā, Daukstu pagasta “Jaunārēs” pulcējas aizrautīgi makšķernieki, lai izcīnītu ikgadējo “Reinīša piemiņas kausu”. “Jaunāru” saimnieks Vilnis Ziediņš “Reinīša piemiņas kausu” organizē jau 11.gadu par godu pirmdzimtajam dēlam Reinim, kura vairs nav šajā saulē.

“Pirmajos gados sacensības tika organizētas tuvāko radu, draugu saimē, bet, paplašinoties un attīstoties zivju saimniecībai, interesi par sacensībām izrādīja arī citi makšķerēšanas entuziasti un lietpratēji,” stāsta V.Ziediņš un piebilst, ka sacensībās var piedalīties jebkurš interesents neatkarīgi no vecuma un dzimuma. Kausa izcīņa ilgst trīs līdz četras stundas. Uzvar dalībnieks, kurš noķēris vissmagāko zivi. Uzvarētājs saņem ceļojošo kausu, kurā tiek iegravēts uzvarētāja vārds, noķertās zivs svars un sacensību datums.

Dāvis Griķis ar azartu ķer zivis. Sacensībās viņam izdevās tikt pie 2,3 kilogramus smagas karpas. Foto: no personiskā arhīva

“Pats svarīgākais - uzvarētājs balvā saņem arī iespēju veselu gadu baudīt makšķerēšanas priekus „Jaunāru” karpu dīķī par brīvu,” stāsta V.Ziediņš.

Sacensību laikā tiesnesis ik stundu apstaigā dalībniekus, svērdams noķertos lomus, savukārt sekretariāts rūpīgi piefiksē dalībnieku veikumus.

“Lieki piebilst, ka tas vienmēr izvēršas par jauku un jautru pasākumu, jo mēs taču visi zinām labu makšķernieku humoru un viņu nostāstus. Prieks par to, ka šajā pasākumā ģimene var pavadīt laiku kopā, aizmirstot dzīves rutīnu un baudot dabas skaistumu. Gandarījums, ka jaunajai paaudzei rodas arvien lielāka interese par šo atpūtas veidu kopā ar draugiem, jo, piemēram, šogad starp 31 dalībnieku bija 10 bērni, turklāt arī meitenes,” saka V.Ziediņš.

Šāgada sacensībās uzvarēt izdevās pašam sacensību organizatoram ar 4,36 kilogramus smagu karpu, bet vakara gaitā, kad sacensības jau bija galā, mūsu novadnieks, tagad rīdzinieks Intars Rjabiņins noķēra vēl lielāku karpu – 7,75 kilogramus smagu. Pēc oficiālās daļas noslēguma pasākums turpinājās līdz vēlam vakaram. Bija iespēja iet pirtī, gatavot uz grila ēdienus, pavadīt laiku jautrā kompānijā un vērot skaistu saulrietu.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
sidla5

Vai arī ikdienā šeit var aizbraukt uzmakšķerēt?Kādas cenas?

02.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
CopesLietas.lv

vilnis.ziedins@gmail.com tālr 28369101

02.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager