Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Auseklis.lv | 8.augusts 2017, 16:54 | Komentēt | 2563 skatījumi

Veiksmes zandartu meklējiet Lielezera krastā

Limbažu pilsētas svētku laikā Lielezera krastā atklāta zandarta skulptūra. Izrotāt ezera krastu ar tieši šādas tematikas vides objektu nolemts tādēļ, ka ezers ir makšķernieku iecienīts, tajā vairākas reizes gadā notiek makšķerēšanas sacensības. Turklāt tieši ar šo sugu ezers ir bagāts.

Aplūkojot skulptūru, redzams, ka tā darināta no Limbažos iepriekš neredzēta materiāla. Zivs formu veido uzgriežņi, kas rada neparakstu tekstūru. Darba autors Arvis Daņilovs tajā izmantojis 10 000 uzgriežņu.

Veiksmes zandarta skulptūras ideja radās pilsētas svētku rīkotājām Sandrai Smonai un Lienei Šternbergai no pasākumu aģentūras SIA Gravity, sadarbojoties ar pašvaldības aģentūras ALDA vadītāju Jāni Remesu. Svētku rīkotājas gribējušas, lai pēc tiem pilsētai tiek kaut kas paliekošs un ezera apsaimniekotājam par ideju nebija ilgi jādomā. Viņš ar rezultātu ir apmierināts, arī no apkārtējiem dzirdētas tikai labas atsauksmes. Lielezera zandartu tā atklāšanas vakarā acīmredzami atzinīgi novērtēja gan copmaņi un tehniski orientēti ļaudis, kuri pētīja izmantoto materiālu, gan pārējie, kas vienkārši priecājās par glīto vides objektu. Turklāt tai ir sudraba zvīņa, un runā – ja to paberzē, piepildās viena vēlēšanās. Bez šaubām, daudzi vēlas ar zandartu nobildēties. Kas zina, varbūt tas drīzumā kļūs par vienu no populāriem Limbažu simboliem! Skulptūras izveide izmaksāja 3267 eiro. Pašvaldība tās izveidošanai piešķīra 1400 eiro, par pārējo paldies jāsaka uzņēmējiem, pilsētas svētku atbalstītājiem.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager