Pļaviņu novada pašvaldības policijas priekšniece Zane Grīnberga un inspektors Aleksandrs Andronovs. Foto: Sanita Kitajeva
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CopesLietas | 8.augusts 2017, 17:14 | 1 komentārs | 1994 skatījumi

Īsteno projektus novadu zivju resursu aizsardzībai

Pļaviņu novada dome īstenojusi projektu “Zivju resursu aizsardzības pasākumi Pļaviņu novada publiskajās ūdenstilpnēs”. Par piešķirto finansējumu 1683,05 EUR apmērā tika iegādātas speciālās ierīces pašvaldības laivai: bākugunis, ciparu kvalitātes vadības bloks ar mikrofonu, skaļrunis, eholots.

Pašvaldība projektam nodrošinājusi 14,8% līdzfinansējumu. Papildus tam pašvaldība finansējusi arī laivas kā operatīvā transportlīdzekļa trafarēšanu ar speciālo krāsojumu.

Projekta mērķis ir aizsargāt zivju resursus Pļaviņu novada publiskajos ūdeņos, kontrolēt makšķerēšanas noteikumu ievērošanu, novērst maluzvejniecību un sekmēt zivju resursu ilgtspējīgu izmantošanu.

Laivu no 2016. gada maija izmanto Pļaviņu novada pašvaldības policija, lai aizsargātu dabas resursus, uzraudzītu ūdenstilpes, uzlabotu sabiedrisko kārtību un drošību uz ūdens. Arī šogad, sākoties aktīvajai laivošanas sezonai, notiek patrulēšana Odzes ezerā un Daugavas upē.

Pļaviņu novada pašvaldības policija Pļaviņu novada teritoriālajos ūdeņus kontrolē, kā tiek ievēroti makšķerēšanas noteikumi, kuģošanas līdzekļu satiksmes noteikumi, un uzrauga, lai nenotiktu nelikumīga zveja. Tāpat policijai ir tiesības pārbaudīt, vai kuģošanas līdzekļa vadītājs ir ieguvis atbilstošas kategorijas vadītāja apliecību un nevada kuģošanas līdzekli alkoholisko dzērienu vai narkotisko vielu reibumā.

O R I Ģ I N Ā L S

Iegādāts drons un eholote zivju resursu aizsardzībai Pārgaujas novada ūdenstilpēs

Pārgaujas novada pašvaldība īstenojusi projektus “Drona iegāde zivju resursu aizsardzībai Pārgaujas novada ūdenstilpēs” un “Eholotes iegāde zivju resursu aizsardzībai Pārgaujas novada ūdenstilpēs”, kas īstenoti Zivju fonda pasākumā “Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība”.

Zivju fonda piešķirtais finansējums projektam “Drona iegāde zivju resursu aizsardzībai Pārgaujas novada ūdenstilpēs” ir 1359,20 EUR, un projektam “Eholotes iegāde zivju resursu aizsardzībai Pārgaujas novada ūdenstilpēs” – 2765,82 EUR, nepieciešamo līdzfinansējumu nodrošina Pārgaujas novada pašvaldība.

O R I Ģ I N Ā L S

Riebiņu novada dome realizējusi Valsts zivju fonda projektu

Riebiņu novada dome aktīvi darbojas zivju resursu un vides aizsardzības, kā arī zivju resursu pavairošanas un atražošanas pasākumu jomā, cenšoties apgūt valsts un ES finansējumu (tiek izstrādāti gan zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumi, gan papildināti zivju resursu krājumi), tādējādi rādot pozitīvu piemēru sabiedrībai, ka vide ir jāsaudzē un jāpilnveido ilgtermiņā.

Pasākumā „Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība (izņemot attiecīgās institūcijas kārtējos izdevumus)” ir īstenots projekts „Zivju resursu aizsardzības nodrošināšana Riebiņu novada ūdenstilpnēs”, kura mērķis ir pilnveidot materiāltehnisko bāzi zivju resursu aizsardzībai Riebiņu novada ūdenstilpnēs, līdz ar to veicinot zivju resursu saglabāšanu un aizsardzību ūdenstilpnēs. Projekta kopējā summa – EUR 4040.84, Valsts zivju fonda atbalsts – EUR 3434.00, bet pašvaldības finansējums EUR 606.84 apmērā.

Projekta ietvaros ir iegādāts binoklis, tālskatis, bezpilota lidaparāts, planšetdators, sporta kamera un prožektori laivai, kas palīdzēs veikt makšķernieku kontroli, lai aizsargātu zivju resursus un nodrošinātu to ilgtspējīgu izmantošanu. Led lukturi, binokļi un tālskatis palīdzēs precīzāk saskatīt objektus vai darbības vairāku kilometru attālumā. Bezpilota lidaparāts DJI Phantom4 pro plus ir viens no labākajiem sērijveida lidaparātiem. Tā lidošanas attālums sniedzas līdz pat 7km. Lidaparātam ir uzstādīta augstas izšķirtspējas kamera, ar kuru var veikt kvalitatīvus novērojumus no liela attāluma un liela augstuma. Kā arī ir foto un video ierakstīšanas iespējas. Pie noteiktiem laika apstākļiem ar lidaparātu ir iespējams ieraudzīt zvejas tīklus pat 1.5 m dziļumā.

Projekta rezultātā, papildinot materiāltehnisko bāzi zivju resursu aizsardzībai Riebiņu novada ūdenstilpnēs, tiks veicināta zivju resursu saglabāšana un aizsardzība ūdenstilpnēs. Rezultātā uzlabosies pašvaldības inspektoru darbs novada ūdenstilpņu apsekošanai, kontrolēšanas un malu zvejnieku aizturēšanas pasākumu veikšana.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
cops67

Nu tik būs, es jau domāju kāpēc nekas nenotiek, izrādās nebija mikrafona un skaļruņa :)

09.08.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager