Foto: Mammadaba spiningošanas čempionāta uzvarētāji - brāļi Uldis un Artūrs Veidemaņi (A. Sāviča foto)
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Mammadaba | 4.septembris 2017, 13:01 | 1 komentārs | 2260 skatījumi

Dramatiskā cīņā noslēdzas Mammadaba čempionāts 2017

Lietū un vējā. Spēcīgā, nepārejošā lietū un vējā, aizvadīts Mammadaba spiningošanas sestais, noslēdzošais posms. Sliktie laika apstākļi un lielie viļņi, padarīja sacensības īpaši grūtas, gan zivju ķeršana, gan bildēšana un atlaišanas momentu filmēšana, par lomu lapu aizpildīšanu nemaz nerunājot, notika teju vai ekstremālos apstākļos. Mēdz jau gan teikt, ka nav sliktu laika apstākļu, bet ir nepiemērotas drēbes, un, protams, ka sacensību dalībnieki sliktajiem laika apstākļiem bija sagatavojušies godam, ne tikai fiziski, bet arī morāli. Īpaši gribu uzteikt vienīgo daiļā dzimuma pārstāvi Martu Žīguri, kura startēja Kaņiera posmā kopā ar komandas biedru Kristapu Kuzinu, un tieši Kristaps bija tas, kuram izdevās pieveikt šīs sacensību dienas lielāko astoņdesmit deviņus centimetrus garo līdaku. Par šo veikumu diploms, balva, prieks pašam un komandas biedrei.

Foto: Lielākās zivs pieveicējs Kristaps Kuzins ar komandas biedreni Martu Žīguri (A. Sāviča foto).

Bezkompromisa cīņa. Bet ezera lielajos viļņos astoņu stundu garumā ilga bezkompromisa cīņa par katru zivs centimetru, kas pārvērtās vērtīgos punktos, ne tikai, lai gūtu uzvaru pēdējā posmā, bet arī kopvērtējumā. Un te jāsaka, ka godam, līdz pēdējai minūtei turējās ne tikai tie, kuri cīnījās par pirmo trijnieku, bet arī visi pārējie, lai galvenokārt pierādītu sev, ka viņi var un prot, un sacensību dalībniekiem tas arī lieliski izdevās. Pati Mammadaba sajuta šo copmaņu degsmi un atalgoja viņus ar krietniem lomiem. Domāju arī, ka šis sacensību formāts, kad ieskaites zivs tiek nomērīta, nofotografēta un atlaista ir tīkams dabai, jo atlaistās zivis turpinās priecēt makšķerniekus arī turpmāk, bet sacensību dalībniekiem nesušas vērtīgos punktus. Līdz pēdējam brīdim noritēja cīņa par kopvērtējuma trešo vietu, komandas „Komanda”, ar Aigaru Līdumnieku un Kasparu Grablovski, un „Mad Buterfly” ,ar Renāru Heringu un Andreju Ivļijevu, šķīra tikai puspunkts. Liepājas taureņiem gan kaut kas nomisējās, nācās samierināties ar astoto vietu Kaņierī, kas viņus kopvērtējumā ierindoja piektajā vietā. Saldus komandai „Komanda” posmā augstā ceturtā vieta un ilgi kārotā kopvērtējuma trešā vieta, balvā saņemot sacensību sponsora „Dole Marine” dāvāto balvu. Fantastiski pēdējo posmu aizvadīja „Pike Hunters”, kurā startēja Dāvis Griķis un Modris Skulte, pieveicot deviņas līdakas un divpadsmit asarus, iegūstot pāri par četrdesmit tūkstošiem punktu, stabila pirmā vieta posmā, kas viņus kopvērtējumā ierindoja ceturtajā vietā, bet kopvērtējuma olimpisko sešinieku noslēdza Māris Smilga un Aivars Smilga no „Čuš” . Kopvērtējuma ceturtās, piektās un sestās vietas ieguvējiem balvā žurnāla CopesLietas gada abonementi no izdevniecības „Lilit”.

Bet visdramatiskākā izvērtās cīņa starp kopvērtējuma līderiem Uldi Veidemani, Artūru Veidemani no „Pils2” un Jāni Labuci, Mārtiņu Labuci no „Labučiem”! Piekāpties nedomāja neviena komanda un vēl piecpadsmit minūtes pirms finiša, stāvot laivā kājās, braši kapāja sabangotos Kaņiera ūdeņus. Un viņu pūliņi atmaksājās, abas komandas pieveica pa četrām līdakām un tikai asaru pulciņš, kurš šoreiz lielāks brāļiem Veidemaņiem svaru (atvainojiet, mēru) kausu nosvēra par labu viņiem. Brāļiem Labučiem posmā stabila trešā vieta un augstā otrā vieta kopvērtējumā par kuru balva no sacensību sponsora „Gold Fishing”. Bet par Mammadaba spiningošanas 2017. gada čempioniem kļuva Uldis un Artūrs Veidemaņi no „Pils2” balvā saņemot sacensību galvenā atbalstītāja eboat.lv dāvātās divas Raymarine Dragonfly 4 PRO, eholotes, vai vienu jau minēto eholoti un otru līdzvērtīgu Raymarine produktu.

Pie karstas kafijas. Pēc uzvarētāju apbalvošanas sacensību dalībnieki dienas saltumu sildīja ar karstu kafiju un mielojās ar sacensību rīkotāju Latvijas valsts meži sarūpēto cienastu pārspriezdami sacensības, LVM apsaimniekotos ūdeņus un zivju uzvedību, kā arī ieklausījās vienā no akcijas „Atlaid mammu” iniciatorā Matīsā Ābiķī, kurš ļoti atzinīgi izteicās par šo sacensību formātu, kas pēc savas būtības pilnībā atbilst tieši šīs akcijas principiem. Viņš arī novēlēja šīs jaukās, videi draudzīgās un godīgu cīņu atbalstošās sacensības, ar tādiem pašiem panākumiem un azartu, turpināt nākamgad, kam sacensību dalībnieki, cildinot sacensību raito norisi un kvalitatīvo organizāciju, vienprātīgi piekrita.

Paldies visiem sacensību dalībniekiem par disciplīnu, saudzīgo attieksmi pret dabu, cieņu pret pārējiem un izturību! Tiksimies MammaDaba 2018!

6. POSMA REZULTĀTI / KOPVĒRTĒJUMA REZULTĀTI

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
Flakais

Mūsu (komandas Mad Butterfly) apsveikumi gan uzvarētājiem, gan visiem pārējiem sacensību dalībniekiem par cīņu, azartu un izturību. Sacensību organizatoriem arī paldies par iespēju iepazīt jaunus ūdeņus un gūt neatņemamu pieredzi. Visiem NE ASAKAS! Tiekamie uz ūdeņiem! ;)

04.09.17 Atbildēt | Ziņot 2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager