Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Saulkrastu Novads | 8.septembris 2017, 12:14 | Komentēt | 1179 skatījumi

Atjaunotas nārsta vietas Inčupē

Ar Zivju Fonda atbalstu arī šogad no kritušajiem kokiem, bebru veidotajiem aizsprostiem un atkritumiem iztīrīta Saulkrastu novada upe – Inčupe.

Upes tīrīšanas darbi veikti projekta „Dabisko nārsta vietu atjaunošana Inčupes upē Saulkrastu novada teritorijā” ietvaros, kā rezultātā upe atbrīvota no 55 m3 koku sagāzumu un bebru veidotu krāvumu, un 10 m3 atkritumu. Tāpat projekta ietvaros nojaukti mākslīgie krāvumi un veikta nārsta vietu rekultivācija. Šos darbus nepieciešams veikt, lai atbrīvotu ceļu lašveidīgajām zivīm nārsta laikā un nodrošinātu strauju ūdens tecējumu.

Projekta „Dabisko nārsta vietu atjaunošana Inčupes upē Saulkrastu novada teritorijā” kopējā summa ir 9390,00 eiro, no kuriem Zivju fonda finansējums 8990,00 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums 400,00 eiro.

Ik gadu pašvaldība, īstenojot Zivju fonda atbalstītus projektus, veic Saulkrastu upju tīrīšanu, pakāpeniski radinot arī Saulkrastu iedzīvotājus patvaļīgi neveidot akmeņu krāvumus un neizmantot upi atkritumu izmešanai.

Papildus šiem upju tīrīšanas pasākumiem, pašvaldība turpina lašveidīgo zivju – taimiņu atražošanu, ik gadu Saulkrastu novada upēs ielaižot 5000 taimiņu mazuļu. Arī šogad tiks nozvejoti taimiņu vaislinieki, lai iegūtu tieši mūsu novada upēm piemērotos mazuļus, kurus pēc diviem gadiem paredzēts ielaist atpakaļ upēs. Zivju resursu atražošanas pasākumi tiek veikti projekta „Zivju resursu pavairošana un atražošana Saulkrastu novada ūdenstilpēs 2017. gadā” ietvaros. Projekta kopējās izmaksas ir 2926,35 eiro, no kuriem Zivju fonda atbalsts ir 2526,35 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums 400,00 eiro.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager