Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Liepājas Dome | 17.septembris 2017, 17:15 | 16 komentāri | 9102 skatījumi

Paaugstināsies licenču cena copei Liepājas ezerā

Liepājas Domes sēdē apstiprināts jauns saistošo noteikumu projekts, kas paredz nelielas izmaiņas makšķerēšanas termiņos un licenču cenās.

Turpmāk dienas licenču cena būs vienota (no 1,50 un 2,50 uz 3,00€), savukārt gada licences cena paaugstināsies no 17 uz 20€. Izmaiņas pirms nolikuma izstrādes saskaņotas biedrības “Liepājas ezeri” valdes sēdē, kurā piedalījās makšķernieku pārstāvji. Cenas paaugstinātas ņemot vērā to pieprasījumu, kā arī licencētās makšķerēšanas organizēšanas izmaksas.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā pēc to saskaņošanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un publicēšanas Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

30% no licencēm iegūto līdzekļu tiek pārskaitīti valsts pamatbudžetā, 70% biedrībai „Liepājas ezeri“ licencētās makšķerēšanas organizēšanas nodrošināšanai, zivju krājumu pavairošanai, kā arī vides un zivju resursu aizsardzības pasākumu nodrošināšanai.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[16] Komentāri | dilst | aug
 
a.bob

Viens jautājums, licencētajiem zvejniekiem arī padārdzinās cenas?

17.09.17 Atbildēt | Ziņot 7
martinsgrinb

Vot,vot!

17.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Gedis

Tie jau tik lielu "skādi neizdara" kā LT un LV copētāji ezerā :D

Brīžiem liekas, kad parasts copmanis ir ļaunāks nekā nabaga zvejnieks ar saviem murdiem, kurš pat neveic uzskaiti savai nozvejai.

18.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
Forelpuikas

Tad, kad copmaņi sāks maksāt "atkata" nodevu, varēsiet sprēgāt. Pagaidam mums/jums nav balss tiesību :D

18.09.17 Atbildēt | Ziņot 2
krumujancis

Kā citādi? Gaidāms algu paaugstinājums ''Liepājas ezeru'' Valdes locekļiem. Žēl, ka zvejnieki kautrējas ar savas doļas ieskaitīšanu.

18.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
ZivjuZaglis

no 1.5 uz 3 - tas ir par 100 pročiem - daži to sauc par nelielu izmaiņu :))

18.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
nekrietnelis

Cik man zināms, ezera valde naudu nu gan nesaņem...

18.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
Girts7

Es domāju ka īsti pareizi tas nav . Labāk tos murdu un tīklu skaitus samazināt, tas būtu pareizi. un no 1,5 uz 3 eiro pacelt tas ir vispār stulbi.

19.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Bjorgvins

nu ko jus zeni gribat.valsti viss ir kartiba.loti normals gajiens prieks Latvijas.varetu teikt standarts....

19.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
TackleMore

Nav nemaz tik pārspīlēts šis cenu pacēlums, traki būtu, ja cena tiktu palielināta no 1,50 EUR uz 10,00 EUR. Visam šodien ceļas cenas un par to nav jābrīnās, ja viss notiek konsekventi un saprātīgi.

Kur ir iespējams redzēt Liepājas ezera zvejas tiesību nomu (murdu/venteru) cenas zvejniekiem?

Patiesību sakot, tad ezerā venteru ir pārpilnam. Es nesaku, ka tos vajag aizliegt pavisam, jo ne katrs makšķerē, bet zivis garšo. Tas viss ir OK un katrs saprāīgs cilvēks tam piekritīs, bet vai arī šī nebūtu iespēja palielināt ieņēmumus arī no zvejnieku puses, lai būtu godīgi uz abām pusēm? Risinājums varētu būt sekojošs- aizliedzam pašpatēriņa zveju, samazinām venteru atļauto daudzumu X teiksim divas reizes (nezinu konkrētu daudzumu) un rīkojam izsoli uz zvejas nomas tiesībām, bet jau ar lielāku sākuma soli un nosakam, ka ar rūpniecisko zveju var nodarboties tikai juridiska persona (SIA,IK,AS utt.). Respektīvi padarām šo peļņas iespēju nepieejamāku līdz ar to sakārtotāku un pārskatāmāku.

Vēl šeit var piebilst par venteru marķēšanu. Tā kā tagad stoderes un pludiņi ir izvietoti ir pilnīgs absurds. Lieliski to var redzēt pie Baltās mājas, arī starp Zudavas līci un Melnezeru- ir ielikti 3 karogi, bet pludiņi bez marķēšanas ir izvietoti kā pagadās. Ja ir krēsla un viļņi, tad iebraukšana ventera sienā ir garantēta.

Par zīmju izvietošanu- vai šīs zīmes būtu grūti aprīkot ar kādiem vienkāršiem gaismekļiem uz saules baterijām? Šeit ir tas pats stāsts-, ja brauc no Otaņķu puses krēslā uz Liepājas pusi vēl ir OK, jo vēl redzi kādu gaismas staru no jūras puses un, ja ir pilnīga tumsa, tad nedaudz palīdz pilsētas gaismas, bet, ja dodies uz Otaņķu pusi, piemēram, uz Baltās mājas pistatni, Reiņiem utt., tad dodies pilnīgā melnumā un neredzi neko. RIsinājums varētu būt kautvai vienkāršas dārza lampas 5,00 EUR vērtībā iespraustas laivu ceļa navigāzijas zīmju galos.

Par niedru pļaušanu- tagad ūdens dēļ Bārtas ir aizgājis "debesīs" un viss tiek izpūsts ārā uz Liepājas galu, bet, kad vasarā tika pļautas niedres vai tās nav jāsavāc un jaizved krastā tā vietā atstāt sapūšanai. Labi, protams, ir ,ka kautkas tiek darīts, bet vai atstājot pūt šo milzīgo daudzumu tas nenodara lielāku postu nekā to nepļaušana? (neesmu eksperts dabas zinībās, tāpēc varbūt kāds zinošāks varētu atbildēt). Doma šeit bija tāda- ja daram kaut ko, tad izdaram līdz galam.

Sanāca baigi gari un diezvai kādam tas vispār interesēs...

20.09.17 Atbildēt | Ziņot 3
nekrietnelis

Par pļaušanu.

Pēc fakta viņas būtu jāsavāc un jāizved, bet...

Tam vienkārši nepietiks naudiņa un ar šo tehniku tas praktiski nav izdarāms. Paļaujamies uz straumēm, kas visu izpūš plašumos. Arī uz jūru.

Gaismekļi uz zīmēm.

Lētajiem lukturiem tas būs sezonāls raksturs. Vai nu nomirs, vai nozags...

Atrašanās uz ūdens ir atļauta stundu pirms/pēc saullēkta vai rieta.

Strādājam pie tā, lai laivu ceļš tiktu atzīts par kuģu ceļu, iezīmēts ar oficiālām navigācijas zīmēm. Tad rūpes par tā uzturēšanu tīrībā un dziļumā varētu pārņemt valsts.

Zvejas tiesības un maksu nosaka valsts. Murds parastais 10eiro, murds zušu - 14eiro.

Pašvaldība drīkst šo maksu dubultot, bet tā nepaliek biedrībai. Visa murdu nauda aiziet valsts kasē.

Strādājam pie tā, lai vismaz zušu murdus uz laiku būtu aizliegts izmantot, jo zušu nozveja ir samazinājusies līdz kritiskam līmenim. Ir bijis biedrības valdes lēmums tos aizliegt. Tagad tiek kārtoti papīri lai būtu kas taustāms.

Pagājušajās trīs sezonās zušu nozveja ir kritusies šādā secībā - 75, 61 un 43kg. Tas būtu aptuveni 1kg uz atļauju.

Par murdu marķēšanu.

Paldies, pāradresēsim inspektoriem, lai pievērš uzmanību.

20.09.17 Atbildēt | Ziņot 3
TackleMore
TackleMore > nekrietnelis:

Paldies par paskaidrojumu.

20.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Zivniex
Zivniex > nekrietnelis:

Nebūs taisnība. Saskaņā ar MK noteikumiem par rūpnieciskās zvejas tiesību nomu 70% līdzekļi paliek pašvaldībai, kas jāizlieto ezera labā un uz Valsts kasi aiziet 30%.

21.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
nekrietnelis
nekrietnelis > Zivniex:

Taisnība, atvainojos!

Tā naudiņa gan tik maza, ka kopējā katlā nemana...

Pienesums gan no viņas ir liels, jo atnāk atpakaļ caur zivju fondu.

22.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
Flakais

nekrietnelis, paldies par komentāriem un gaidām mājas lapas izveidi, kur šādus jautājumus varētu iesūtīt un veidot arī kādu diskusiju platformu. Protams, primāri viss par ezeru, kas aktuāls, kas jauns utt.

20.09.17 Atbildēt | Ziņot 2
Zivniex

Licencētās makšķerēšanas nolikuma darbība Liepājas ezerā beidzās 26.08.2017. Jaunais nolikums vēl nav stājies spēkā. Tas nozīmē, ka šobrīd Liepājas ezerā atļauts makšķerēt bez licences. Turklāt, kamēr nav spēkā nolikums, licences tirgot ir aizliegts!

21.09.17 Atbildēt | Ziņot 3
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager