Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Juris Šteinbergs | 19.septembris 2017, 20:22 | 3 komentāri | 5047 skatījumi

Noslēdzies Jēkabpils novada makšķerēšanas sacensību seriāls

Sestdien Daugavā pie Dunavas makšķernieki sacentās spiningošanā Jēkabpils novada un biedrības «Bancāns» rīkotajos mačos «Jēkabpils novada rudens līdaka 2017». Tas bija trešais – noslēdzošais – posms triju sacensību seriālā. Pirmais zemledus makšķerēšanā tika aizvadīts februārī Klaucānu eze­rā, otrais – maijā Klau­cānu un Priekulānu ezerā.

Trešā posma rīkošanas laiks tomēr, liekas, nebija izvēlēts sevišķi veiksmīgi, jo daudzi šajā retajā sestdienā bez lietus steidza apdarīt lauku darbus un laiku spiningošanai nevarēja atlicināt. Bet gan jau organizatoriem bija savi apsvērumi. 13 copmaņi tomēr bija ieradušies un sešas stundas pavadīja uz upes. Ūdens Daugavā pēc lietavām bija krietni augšā, un tas neko labu nesolīja. Diemžēl zivis šai dienā par barošanos nedomāja, un pat šo vietu labi pārzinātāji palika tukšā. Tikai retais tika pie kāda asara, bet rudens līdaku, kurai par godu bija nosauktas sacensības, izmānīja tikai viens copmanis.

Veiksmīgākais bija jēkabpilietis Raimonds Vilnraģis, kas vienīgais tika pie mēra līdakas, un arī tad tikai knapi 50 cm garas. Viņa lomā arī 46 cm garš zandarts, kas šim Daugavas posmam ir samērā liels retums. Veiksminieks pa­stāstīja, ka abas ieskaites zivis noķēris uz baltas gumijzivs ar sarkanu asti.

Otro vietu ar nelielu asaru bariņu izcīnīja dignājietis Raitis Savičs, bet trešo vietu viesītietim Ivanam Kovrigo atnesa 440 g smags asaris. Pavisam pie zivīm tika 5 copmaņi.

Arī triju posmu kopvērtējumā uzvara pelnīti pienācās R. Vilnraģim. Viņš arī pirmajā posmā bija uz goda pjedestāla (3. vieta), bet otrajā gan tik labi neveicās.

Lai iegūtu pārējās godalgotās vietas kopvērtējumā, pietika ar dalību visos posmos un iegūtās vietas lielu lomu nespēlēja. Tādējādi otro vietu izcīnīja Juris Šteinbergs (Jēkabpils), bet trešo – Ingus Gaidis (Kalna pagasts).

Kurioza iemesla dēļ pie solītajiem kausiem uzvarētāji gan netika, jo izrādās, organizatoriem pasūtīto makšķernieku kausu vietā bija atsūtīti bērnu futbola kausi. Godalgoto vietu ieguvēji to uztvēra kā labu joku un bija ar mieru saņemt arī tādus. Taču novada sporta organizatore Baiba Čākure uz to neparakstījās un solīja īstos kausus līdz īpašniekiem, kaut kā tomēr nogādāt mazliet vēlāk. Neskaitot šo nelielo misēkli, visi posmi bija noorganizēti teicami, ar balvām rīkotāji neskopojās un zupa bija garšīga. Par to paldies Baibai un biedrības “Bancāns” šefam Aivaram Liepkalnam.

P.S Kausi jau otrdien bija novada domē un nu jau droši vien grezno copmaņu trofeju plauktus.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
ivcuks1987

no 13 copmaņiem tikai 5 tika pie zivīm.... un saka ka te zivju esot atliektiem galiem... hesi neko neietekmējot.....

20.09.17 Atbildēt | Ziņot 3
ivcuks1987

paldies bior par veikto pētijumu --- jūsu atstātās divlitrenes - vēljoprojām mētājas pa krūmiem....

20.09.17 Atbildēt | Ziņot 1
Petnieks
Petnieks > ivcuks1987:

Trakoti interesanti. Nez, kas tas tāds par pētījumu un kur to var redzēt?

22.09.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager