Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Jelgavas Vēstnesis | 16.oktobris 2017, 20:07 | Komentēt | 2106 skatījumi

Lielupes lielākās līdakas joprojām vēl upē

Svētdien Lielupē, posmā no Lielupes tilta līdz Svētes ietekai, notika tradicionālās makšķerēšanas sacensības no laivām «Lielupes līdaka». «Spītējot laikam, jūs pierādījāt, ka viss ir iespējams. Kurš mācēja, tas noķēra,» sacensību dalībniekus uzrunāja Sporta servisa centra vadītājs Juris Kaminskis, piebilstot, ka lielākās līdakas pagaidām tomēr palikušas Lielupē.

Makšķerēšanas sacensībās piedalījās 46 dalībnieki. «Šodienas laikapstākļi bija izaicinājums visiem dalībniekiem. Pieredzējušie makšķernieki stāstīja, ka aizvadītajā nedēļā Lielupē noķēra piecus un pat septiņus kilogramus smagus lomus, bet šodien, sacensību dienā, lomi bija krietni mazāki,» tā Sporta servisa centra vadītājs, norādot, ka šogad dalībnieku starpā ir arī viesis no kaimiņvalsts – Lietuvas.

Šīgada sacensību lielāko līdaku, kura svēra 2,6 kilogramus, noķēra jelgavnieks Armands Dzerkalis, kurš sacensībās uzvarēja arī pagājušajā gadā. «Arī šogad man paveicās ar līdaku,» stāsta A.Dzerkalis, piebilstot, ka makšķerēja gar krastu, pie zālēm, izmantojot to pašu māneklīti, ko pagājušajā gadā. «Ķēru velcējot, un man paveicās. Pagājušajā gadā loms bija gandrīz uz pusi mazāks – vien 1,1 kilograms,» tā viņš. Būtiski, ka sacensībās piedalījās arī A.Dzerkaļa tēvs Dzintars un tēva brālis Roberts. Dēls startēja individuāli, izcīnot uzvaru deviņu laivu konkurencē, savukārt vecākā paaudze startēja komandā. «Makšķerējam kopā jau no bērnības,» par ģimenes nodarbi stāsta D.Dzerkalis, norādot, ka makšķerēšana ir ne tikai prasmes un pieredze, bet lielā mērā arī veiksme. Šogad komandās startēja 18 laivas, un brāļi Dzerkaļi ieguva otro vietu, noķerot 1,9 kilogramus smagu līdaku. Jāpiebilst, ka komandu vērtējumā ar identisku rezultātu finišēja arī Jevgenijs Borisovs-Ponomarjovs un Ainārs Eglītis. Abas komandas ierindojās otrajā vietā.

Savukārt pirmie komandu vērtējumā bija Uldis Ķekars un Leonīds Antēns, kuriem izdevās noķert vairākas zivis ar kopējo svaru aptuveni desmit kilogramiem. Ievērojamākais ķēriens bija 2,850 kilogramus smags zandarts. Jāuzsver, ka šī bija arī sacensību gaitā lielākā noķertā zivs.

«Makšķerēšana ir mūsu vaļasprieks, bet sacensības «Lielupes līdaka» ir dinamika un adrenalīns,» stāsta L.Antēns, piebilstot, ka laikapstākļi nebija tie labvēlīgākie, tomēr, pareizi izvēloties stratēģiju, viss ir iespējams.

«Makšķerējām pie zālēm ar nelielu un ļoti spilgtu māneklīti, jo ūdens bija diezgan duļķains,» tā dalībnieki, piebilstot, ka šobrīd ir pacēlies ūdens līmenis, zāles pie krasta ir izretinātas un tā ir laba makšķerēšanas vieta.

«Katru gadu zivis kļūst arvien gudrākas,» secina L.Antēns, skaidrojot, ka līdz ar jaunāko tehnoloģiju parādīšanos zivis kļuvušas izveicīgākas. «Tikko kā viens būs izmantojis jaunāko piebarojamo barību vai modernāko mānekli, zivs vairs citu neņems, un mēs visi pirksim jaunāko,» stāsta makšķernieks, norādot, ka modernizācija atvieglo un uzlabo makšķerēšanas iespējas, tomēr zināmā mērā pieradina pie inovācijām arī zivis.

Jāpiebilst, ka uzvarētāji saņēma naudas balvu no 70 līdz pat 120 eiro, kā arī abonementu žurnālam «Copes lietas» un dāvanu karti makšķerēšanas piederumu veikalā «Asaris». Papildu speciālbalva saņemta arī par lielāko līdaku un lielāko noķerto zivi.

Sacensības rīkoja makšķerēšanas sporta klubs «Lielupes brekši» sadarbībā ar Jelgavas Sporta servisa centru.

Sacensību rezultāti

Individuālie vērtējumi:

1. vieta – Armands Dzerkalis

2. vieta – Nerius Gružausks

Komandu vērtējumi:

1. vieta – Uldis Ķekars un Leonīds Antēns

2. vieta – Jevgenijs Borisovs-Ponomarjovs un Ainārs Eglītis

2. vieta – Dzintars Dzerkalis un Roberts Dzerkalis

Speciālbalva par lielāko līdaku – A.Dzerkalis (2,600 kg līdaka)

Lielākā zivs – U.Ķekars un L.Antēns (2,850 kg zandarts)

Foto: Austris Auziņš

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager