Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Burtnieku Novads | 18.oktobris 2017, 14:23 | 19 komentāri | 8522 skatījumi

Pētnieku aicinājums Burtnieka ezera copmaņiem

Makšķerniek, vai esi aizdomājies, cik veca ir Tava noķertā un paturētā zivs? Aicinām nodot paturētās plēsīgās zivs galvaskausa kaulu, lai uzzinātu zivs vecumu un sniegtu zinātniekiem papildus informāciju par zivs augšanas īpatnībām Burtnieka ezerā.

Plēsīgās zivs galvaskausa kaulu iespējams nodot Burtnieka ezera centra kanālā tam paredzētajā vietā pie informatīvā stenda. Uz galda ir izvietota instrukcija, kā to pareizi izdarīt līdakai, zandartam vai asarim. Informāciju par noķertās zivs vecumu pētījuma dalībnieks saņems uz norādīto telefona nr. vai e-pastu.

Lai pētniekiem būtu iespēja sekot līdzi ezerā mītošo plēsīgo zivju stāvoklim, aicinām makšķerniekus būt atsaucīgiem un veltīt dažas minūtes, lai noņemtu plēsīgo zivju galvaskausa kaula paraugu un ievietotu to Burtnieka ezera centra kanālā norādītajā kastītē pie stenda.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[19] Komentāri | dilst | aug
 
yuuhuu

Kāds vispār uz to sūda bedri vēl brauc ?

18.10.17 Atbildēt | Ziņot -11
h2so4

Man liekas tu pats sūda bedrē dzīvo!

18.10.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim

Burtnieks noteikti nav sūda bedre, zvejninekiem tā ir zelta bedre.

19.10.17 Atbildēt | Ziņot 1
Akmens_Viesis

Paskatamies, cik zivju mačos noķerts dažādās vietās... Secinām, ka Burtnieks pastāvīgi ir augšgalā.

Tad drīzāk jārunā par to, cik grūti dzīvot, kad tev ir perverss prāts. Tad makšķernieku kerta zivs jāsauc par sūdu, zvejnieku ķertā - par zeltu, jātracina visi, beigās, kad neizdodas un pats sev pieriebies, jādomā jaunas iesaukas un jāsāk no gala. Jūtu līdzi.

19.10.17 Atbildēt | Ziņot 1
Marfim
Marfim > Akmens_Viesis:

Kāda pirmajiem trim komentāriem saistība ar mačiem?

Ja saki, ka tev diagnoze noteikta un grūti dzīvot, būs vien jātic. Ja ar to visus tracini un sev riebies nevaru palīdzēt. Jānovēl izturība, ka nesanāk kā pirmajai.

Kur kaut kas par makšķernieku vai zvejnieku ķertām zivīm rakstīts?

p.s. cerams ka tev pašam skaidrs par ko raksti, no otras puses vismaz cilvekiem ar vieglu garīgo atpalicību kāds prieciņš un ir kam piebalsot

19.10.17 Atbildēt | Ziņot -1
yuuhuu
yuuhuu > Akmens_Viesis:

Galīgi sviestā Akmens_Viesis sagājis ? Skatoties no Rīdzinieku puses, mums te apkārt 50km rādiusā ir pilns ar zivīm bagātiem ezeriem. Babītes ezers vispār ir pārpildīts ar zivīm, tur 2kg līdaka ir mēra. Tad kāpēc man jākratās 150km, un kkādu sūda bedri, jāmaksā licences cena, un barot zvejniekus ? Un vispār, man ir 10min gājiens līdz daugavai, ja gribās zandartu tad nekādu dižo problēmu nav.

19.10.17 Atbildēt | Ziņot -1
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Marfim:

Man likās, ka pie šī raksta tieši bija iespēja mācīties ko jaunu - noteikt zivju gadskārtas.

Kā arī, ja ezeram lojāli makšķernieki kopā ar pētniekiem un apsaimniekotājiem ko pasāk, tad viņiem ir lielāka iespēja ko ietekmēt.

jūsu gadījumā tā ir prasta troļļošana, radīt bezcerību, piedrazot pozitīvu tēmu, bez kādām izredzēm makšķerniekiem. Tāpēc es iebilstu.

19.10.17 Atbildēt | Ziņot 4
Marfim
Marfim > Akmens_Viesis:

Nav apnicis melot?

Kur rakstā ir rakstīts kā makšķernieks var noteikt zivju gadakārtas?

- Makšķernieku neizglīto, vienkārši iemāca mehāniskas darbības, apmaiņā pret informāciju.

Ko tieši ezeram lojālie makšķernieki var ietekmēt?

- Makšķernieks saņem informāciju par savas zivs vecumu, datus apkopo privāts uzņēmums, kurš par maksu konsultē apsaimniekotāju.

Pozitīvais tēmā, ka pateicoties makšķerniekiem, kuri nodos galvaskausa kaulu, VRI veiks pētījumu kuru pārdos apsaimniekotājam, kopā ar datu interpretāciju, no kā izrietēs, ka nepieciešamas darbības par kurām apsaimniekotājs atkal būs jāmaksā institūtam.

Par mašķiernieku spēju kaut ko ietekmēt un apsaimniekotāja ineresēm liecina tas, ka zvejniekiem līdz šim nav nekādu ierobežojumu, bet makšķerniekiem velcēšana ierobežota, loms samazināts, maija vienas dienas licence pa 6 EUR. Ir p.... kuri par to priecājas.

Komentāri traucē Tev nemitīgi melot un liek domājošajai daļai makšķernieku saskatīt lietas kuras centies noslēpt. Iebilst Tev vajadzēja kad biji padomē un varēji ko ietekmēt, izvēlējies gļēvi aizbēgt, aizbildinādamies ka nav laika. Tagad turpini MOSP reklāmas akciju, ka viss notiek, kaut patiesībā pateicoties MOSP makšķernieku intereses vispār vairs neņem vērā. Kā saprotu tā diena kad beigsi melot un pastāstīsi savas reklāmas kampaņas aizkulises nepienāks, tā kā vari turpināt ... kā saka čurāt acīs un stāstīt ka lietus līst, redzams ka ir tādi kuriem tas patīk.

19.10.17 Atbildēt | Ziņot -1
Petnieks
Petnieks > Marfim:

Tomēr, tomēr. Lai arī akciju rīko nosacītie konkurenti, atļaušos bilst, ka, manuprāt, ir labāk, ja viņi savus secinājumus balsta uz reālu informāciju par reālu zivju reāliem vecumiem, nevis vienkārši nosapņo.

20.10.17 Atbildēt | Ziņot 2
Marfim
Marfim > Petnieks:

Ja balsta.

20.10.17 Atbildēt | Ziņot 0
Petnieks
Petnieks > Marfim:

Domā viņiem tos kaulus vajag buljonam?

20.10.17 Atbildēt | Ziņot 1
Marfim
Marfim > Petnieks:

Sacepums šaubos vai sanāks. Varbūt taisīs pieminekli no makšķernieku mānekļiem kritušajām zivīm?

21.10.17 Atbildēt | Ziņot -1
sivens

Akmentiņ, indivīdiem kuru galvās ir zivs iekšu saturs, neparko citu arī nedomā un intelekta līmenis ir tieši tikpat varens

19.10.17 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Nevaig psihot un apsaukāties, siven, ir argumenti - līdaku skaits lomos Burtniekā mačos ir statistika, regulāra un liela.

Latvijā ir 2256 ezeri virs 1 ha, iedomājies, ja būtu jāapliek visi, uz kuriem nebraucu. Iedomājies, cik zēniem jau tāpat grūti.

19.10.17 Atbildēt | Ziņot 1
Marfim
Marfim > Akmens_Viesis:

"argumenti - līdaku skaits lomos Burtniekā mačos ir statistika, regulāra un liela" ... tulkojumu lūdzu, gribu saprast par ko maksā VRI lai tas baltās zivis ķer ārā, jo plēsēju par maz esot?

19.10.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

Godātie pētniek,i šādas darbības ar noteikumiem ir aizliegtas.

9. Aizliegts iegūtās zivis līdz to ieguves beigām sadalīt vai citādā veidā mainīt to veselumu.

Sods būs pieckāršā apmērā:

44.2.4. par zivju sadalīšanu vai veseluma mainīšanu to ieguves laikā, neievērojot šo noteikumu 9. punktā minēto prasību;

20.10.17 Atbildēt | Ziņot 0
fazator1

Tev kāds prasa zivis kamēr tu copē sadalīt?

Pirms kaut ko raksti padomā ar galvu lūdzu.

20.10.17 Atbildēt | Ziņot -1
addd
addd > fazator1:

Paldies par ieteikumu domāt ar galvu.

Redziet, mana pieredze saskarsmē ar inspektoriem ir pozitīva, lomus kontrolei nācās uzrādīt tikai krastā un reizi pat mašīnu apturēja jau braucot no copes.

Šajā gadījumā godātie pētnieki prasa tikai zivs galvaskausa kaulu, bet makšķernieki ir dažādi cilvēki, katrs var saprast savādāk, iemetīs tai kastē gan galvu gan asti. Būs arī tādi kas kriminālo zandartiņu paturēs ar nogrieztu galvu zinātnes vārdā.

Bet pa lielam man šis pētījums liekas vairāk kā dīvains, vai mērkis ir Burtniekā atrast 30 gadu vecu asari?

Kādi tad secinājumi rezultātā būs, makšķernieki 2017g. noķēra 3000 asaru vecumā no 2 līdz 8 gadi, un tad.

Lai veči brauc kopā ar zvejniekiem un griež no lomiem to galvaskausa kaulu, atdeve būs daudz lielāka, kaut arī vairāk par darbības imitāciju es te neredzu.

Ar cieņu.

21.10.17 Atbildēt | Ziņot 2
krumujancis

Uzskatu ka pētnieku lūgums nav nekas ārkārtējs. Ja zivs tiek nesta uz māju, tad kāda problēma izpalīdzēt zinātnes labad brīvprātīgi. Protams, ja ir slinkums, vai krimināls, var to arī nedarīt. Kur problēma, veči?

20.10.17 Atbildēt | Ziņot 2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager