Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Romalds Ribuzuls | 30.oktobris 2017, 19:39 | Komentēt | 1509 skatījumi

Ziņas no R.Ribuzula 15. spiningošanas festivāla

Gadskārtējais R.Ribuzula rīkotais spiningošanas festivāls notika 28. oktobrī Laidzes ezerā. Spītējot brāzmainam vējam un lietus gāzēm uz pasākums bija atbraukuši sešdesmit dalībnieki no tuvējām un tālākām pilsētām un ciemiem. Tālāko ceļu bija mērojuši spiningotāji no Valmieras, Skrīveriem, Baldones, Ogres un Liepājas.

Pēc brašas, jubilejas gadadienai atbilstošas sasveicināšanās, biedriskas sadošanās rokās, organizators iepazīstināja dalībniekus ar ezera īpatnībām, sacensību noteikumiem, atlaižamo zivju svēršanas noteikumiem un apbalvošanas norisi.

Šogad Festivāls notika piecpadsmito gadu, tāpēc organizātors bija dalībniekiem sagādājis patīkamus pārsteigumus. Šogad pirmo reizi tika griezsts "Laimes rats", kurā bija divpadsmit dažādas zivju nominācijas, kuru laimētājs, neatkarīgi no ieņemtās vietas, saņēma balvu. Vēl pirmo trīs kausu vietā, kā bija iepriekšējos gados, tika apbalvoti ar kausiem labākie seši dalībnieki un Smagākās zivs pieveicējs.

Sacensības notika sešas stundas, pie ieskaites zivīm tika divdesmit četri dalībnieki. Tika noķerta trīsdesmit viena līdaka un septiņdesmit septiņi asari, kopsvarā 48,83 kg! Iespējams, stipri rudenīgie laikapstākļi bija padarījuši zivis mazāk atsaucīgas.

Pēc spraigas cīņas Pēteris Students (Rīga), no Laidzes ezera dzīlēm izvelk 4,68 kg un 0,92kg smagas līdakas, kopsvarā 5,6 kg, kļūstot par sacensību uzvarētāju un nominācijas "Smagākā zivs" kausu ieguvēju.

Otro vietu ar četrām līdakām, kopsvarā 5,51 kg ieņēma Rinalds Bērziņš (Baldone), trešā vietā ar skaistu 3,60 kg smagu līgaku Andris Ansons (Ogre), bet Renārs Herings (Liepāja) ar četrdesmit četriem asariem, kopsvarā 3,11 kg izcīna ceturto vietu. Piekto vietu ar divām līdakām un asari kopsvarā 2,97 kg, izcīna Vitālijs Mickēvičs (Kalnciems). Olimpisko sešnieku ar brangu 2,84 kg līdaku noslēdz Aigars Rudziks (Talsi). Par mazākās zivs balvas saņēmēju kļūst Gunārs Neverčiks (Talsi).

Laimesratā izlozē iekrīt 1,50 kg smaga līdaka. Tuvākais līdakas svars - 1,67 kg ir diviem dalībniekiem, Zigurdam Krugaļaužam (Roja) un Andrim Gerķim (Nākotne), Viņi kļūst par "Laimesrata" pirmajiem laureātiem. Tālāk turpinās desiņu cepšana un draudzīgas sarunas pie ugunskura...

Visu labāko Jums vēlot, Romalds Ribuzuls.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager