Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
V.V.D | 9.novembris 2017, 19:18 | 11 komentāri | 6126 skatījumi

Sabiedrisko vides inspektoru pretendentu atestācija

Valsts vides dienests informē, ka 2017. gada 24.novembrī organizē atestāciju sabiedrisko vides inspektoru pretendentiem zivju resursu aizsardzības un uzraudzības jomā.

Atestācijā tiks iekļauti:

  1. jautājumi par vides aizsardzības normatīvajiem aktiem;
  2. jautājumi par administratīvo procesu un administratīvo pārkāpumu procesu;
  3. jautājumi par zvejas un makšķerēšanas kontroli;
  4. pēc dotas problēmsituācijas sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu.

Atestācijas laikā drīkst izmantot normatīvos aktus.

Atestācija notiks Valsts vides dienesta 1.stāva konferenču zālē (Rūpniecības ielā 23, Rīgā), atestācijas sākums pulksten 10.00.

Uz atestāciju nepieciešams pieteikties, zvanot pa tālruni: 67084203 vai 26306333 (katru darba dienu laikā no 8:30-12:30 un 13:00-17:00) vai sūtot e-pastu uz adresi inguna.tizenberga@vvd.gov.lv

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[11] Komentāri | dilst | aug
 
margers

Cerams neviens nenoliks atestaciju..jo mazak jo labak dzivot

09.11.17 Atbildēt | Ziņot -4
Hotentots

Un ko dod tāda sabiedriskā inspektora būšana? Cilvēks, kas pienāk klāt un IESAKA ievērot noteikumus?

09.11.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim

Šāda būšana dod iespēju pieskatīt ūdeņus kuros makšķerē. Svarīgākais, ir iespējas likumīgi aizvākt visu to drazu (ūdas, tīkli, murdi) ko ūdeņos atstāj maluzvejnieki.

Pārējais ir atkarīgs no tā cik daudz ir domubiedru un tiem cilvēkiem kuriem uzticēta kontrole.

09.11.17 Atbildēt | Ziņot 1
margers
margers > Marfim:

Tapat nebus lieka benzina lai aizbrauktu uz kadu attalaku ezerinju iznjemt tiklu ..

10.11.17 Atbildēt | Ziņot -3
Marfim
Marfim > margers:

Nevajag mesties visiem caurumiem par ielāpu, censties dublēt valsts funkcijas ir dārgi un bezjēdzīgi. Nav jābūt īpaši gudram, lai saprastu, ka tas vienmēr beigsies ar vienu un to pašu – caurumu makā un vilšanos.

Ja pāris, vai vairāk makšķernieku, samestos uz vienu roku, lai savu iespēju robežās pieskatītu sev tuvākos ūdeņus vai tos, kuros makšķerē biežāk, tas, kaut arī minimāli, bet situāciju uzlabotu.

p.s. ja tā attālākā ezeriņā neviens nemakšķerē vai visi tik slinki, tad nav ko čīkstēt, ka neko nevar darīt un cerēt ka mistiskais VVD nāks palīgā

10.11.17 Atbildēt | Ziņot 0
margers
margers > Marfim:

Nu ir jau normali makskernieki kas tapat iznjem tos tiklus un sagraiza..bet ir ari sudigi inspektori un tagad vel sitiem kam biski lielakas tiesibas bus un vienk izmantos savu stavokli lai iesnjauktu kadu zivi sev ..

10.11.17 Atbildēt | Ziņot 1
Marfim
Marfim > margers:

Normāli makšķernieki zvana policijai, VVD inspektoram, vai lieto vides sos, savādāk laba rīcība var izvērsties garos skaidrojumos, ka neesi diennakti “vaktētais” likumpārkāpējs, bet gribēji palīdzēt. Ir divi labi teicieni, neviens labais darbs nepaliek nesodīts un ar labiem nodomiem tiek bruģēts ceļš uz ... .

Saprotams uz šo kustību var aizēnot personas, kuras vēlas piesegt savu “darbošanos”, izdomājušas ar to pelnīt vai piepelnīties, nav bērnībā izspēlējušies policistus - bandītus (Казаки-разбойники), vēlas just kaut kādu varu pār citiem vai pārākumu, jo tiem kādas pilnvaras piešķirtas, vai apmāti pasaules lāpītāji. Patiesībā pie lielas vēlmes izpausties var citās vietās, tāpēc nedomāju, ka vidējais “īpašo” personu skaits šajā pulkā atšķirtos, teiktu ka tieši otrādi, jo VVD pilnvarotās personas statusu par skaistām acīm nedod un eksāmeni ir iespēja censties iepriekš uzskaitītos atsijāt.

Turklāt informācijas apmaiņa pēdējos divdesmit gados ir mainījusies un agri vai vēlu visatļautība top zināma, tāpat kā neizdarības, piesegšanas utt.

Saprotams var gari diskutēt, bet fakts ir viens, šāda kustība traucē tiem, kuri pārkāpj likumu un noteikumus.

10.11.17 Atbildēt | Ziņot 1
margers

Meginas tev aizturet un nedabut par pauri kamer atbrauks istais inspektors

09.11.17 Atbildēt | Ziņot -2
Malikis2011

Vot tieši aizturēt sabiedriskie nevar, pasūti unej prom.

09.11.17 Atbildēt | Ziņot 0
roniic

Būs inspektori, kamēr bietē nedabūs. Ir zināmi man jau tādi daži sabiedriskie inspektori, kas inspektori tik pēc papīra. Par ko vispār domā ievēlētie varoņi, ka šito pieļauj. Pareiz, 100 varoņiem tak miesassargi bez kuriem maizi sev viņi paši nevar nopirkt.

10.11.17 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Varbūt kļūdos, bet ir sajūta ka mans iepriekšējais koments šo sabiedrisko inspektoru sakarā ir izdzēsts.

Var jau būt, ka esmu nepietiekoši izglītots, tikai divas padomju laika augstākās izglītības, taču šādai kustībai, pie Latvijas likumdošanas, neredzu jēgas, jo šādam sabiedriskajam faktiski jau nekādu pilnvaru nav - ir tikai apliecība, nu un?

Ja kādam ir bērnības trauma, vai niecīgs IQ - tad, protams, tas var palīdzēt. Citādi pietiek ar to, ka esi likumpaklausīgs makšķernieks un aizrādi, ja kaut kas uz, vai pie ūdeņiem nav pēc likuma.

Taču šiem pārkāpējiem parasti tavs aizrādījums ir stipri pie vienas vietas, vienīgais ar ko vari rēķināties, ka ir iespēja dabūt pa pieres kanti.

Tā ka, ja kādam ir par daudz personīgo līdzekļu, tik daudz,ka nezini kur tos citur lietderīgāk likt, un arī daudz brīva laika - tad vari šos abus resursus mēģināt izniekot, bet citādi, tukšs variants.

Jo koļegovas ieskatā tie nav tie pārkāpumi par kuriem jāsoda.

28.11.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager