Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Skaties.lv | 22.novembris 2017, 13:48 | 10 komentāri | 7587 skatījumi

Nelegālo murdu skandāls. Pēc gada

Tas bija tieši pirms gada, kad Bez Tabu ierosinātā reidā kopā ar inspektoriem no Vides dienesta, Daugavā tika atklāta maluzvejniecība tādā apjomā, ka tas likās neticami. Vairāk lasi šeit! Vai kaut kas ir mainījies?

126 atļauto nēģu zvejas murdu vietā vairāk nekā 3000. Prātam neaptverams maluzvejniecības fakts, kas līdz pērnajam gadam brīnumainā kārtā paslīdēja garām gan Valsts vides dienesta inspektoriem, gan sabiedrībai kopumā.

Murdi bija izvietoti gan Valsts prezidenta, gan vides sargu deguna galā. Nav skaidri zināms, cik ilgi zvejnieki šādā veidā, uzspļaujot visiem, Daugavā bija darbojušies. Neatkarīgi no tā zvejnieku kooperatīvs ”Vecdaugava”, kuri atzinās šāda apjoma “maliķošanā”, izspruka ar salīdzinoši maigu sodu, 4000 eiro un atguva (!?!?!?) visus murdus.

Gada laikā neko nespēj izdarīt
Pirms nedēļas Bez Tabu bija iespēja aprunāties ar vides inspektoru Gintu Zemitānu, kurš tieši ir atbildīgs par šīs teritorijas pārbaudi. Vaicājām, vai šogad ir bijusi kāda pārbaude? Viņš saka, ka laivu ar attiecīgu eholoti, ar kuru var redzēt priekšmetus zem ūdens, viņi saņēmuši pirms mēneša.

Reidiem tā nav gatava. Gads riņķī, aprīkojums nav sakārtots. Bēdīgs skats. Zvejas kontroles departamentam, ar kura puišiem pērn pārkāpums tika konstatēts, šāds aprīkojums, laiva un eholote ir. Vai sadarbībā ar viņiem kontrole veikta?

Nav. Mums kaut kā nesanāk sadarbība ar viņiem. Lielā laiva izcelta no ūdens, mazā gan ir izmantojama, eholotes rāda. Lielrīgai šobrīd nav, ar ko veikt kontroli.

Murdi, ronis un rozes
Bez Tabu atšķirībā no departamentiem gan ir laba sadarbība kaut vai ar tiem pašiem makšķerniekiem, un laižam Likteņupē. Sākam ar Voleriem, kur atrodas Zvejas kontroles departaments un kuru deguna galā pērn notika maluzvejniecība. Tur salikti lielie lašu murdi, kurus labi var saskatīt, jo šogad tie ar karogiem nomarķēti pamatīgi.

Mēs neesam vienīgie, kuriem ir interese par zvejnieku murdiem. Daugavā pamanām roni, kurš ieradies inspicēt zvejas rīkos, kuros viegli tikt klāt lašiem. Pamazām tuvojamies Vanšu tiltam, sāk parādīties nēģu ķeramās uzpariktes.

Piemēram – zem Vanšu tilta ir veselas septiņas atzīmes. Baudām. Mazliet neticami, bet patīkami. Zem katras stoderes ir viens murds. Pēkšņi pamanām ko kopainā absolūti neiederīgu. Kāds Daugavā kaisījis sārtas rozes.

Sabiedrības iniciatīva
Šoreiz papildu murdus tā arī neieraugām un mierīgu sirdi peldam mājup. Bet tas nenozīmē, ka turpmāk zvejniekiem nepievērsīs pastiprinātu uzmanību. Copmanis Arvis Ančevskis, kurš pērn par maluzvejniecības faktu rakstīja gan attiecīgajai ministrijai, gan instancēm saka, ka ir padomā kāda akcija.

Man šoruden bija doma, ka kaut kad, nevienam iepriekš neizziņotā laikā, savāksimies uz Daugavas ar laivām, eholotēm, sadalīsim upi sektoros un pārbaudīsim. Ideju, ja laiks ļaus, mēs realizēsim noteikti, jo turpmāk nedrīkst pieļaut šādu masveida upes izlaupīšanu, kā tas notika pērn.

Tas tikai nozīmē, ka katrs liekais murds agri vai vēlu tiks pamanīts un šoreiz, ja tā notiks, tauta vairs neļaus maluzvejniekiem izsprukt ar niecīgu sodu.

O R I Ģ I N Ā L S / V I D E O

 
 
[10] Komentāri | dilst | aug
 
kapracis

''Mums kaut kā nesanāk sadarbība ar viņiem. Lielā laiva izcelta no ūdens, mazā gan ir izmantojama, eholotes rāda. Lielrīgai šobrīd nav, ar ko veikt kontroli.''

Jautiens- a nafig mumsiem vajag šitādus pārbaudītāju kantorus, kas savā starpā nevar komunicēt!? Gadiem...Tikmēr smeļ ar tonnām.

22.11.17 Atbildēt | Ziņot 5
DSV
DSV :

Viss ir nopirkts,bet kontroli veikt nav ar ko.Komunicét nemák ar tiem,kam ir.

To ká saprast????????????!!!!!!!!!!!!!!

Sháds cilvéks nevar strádát tur kur vinjshs strádá tagad.

Gribetos redzét pie sevím tádu darbinieku.

Vinsh brauktu májás jau nakoshajá diená,piekjerot vél kádus liekézhus lídzi.

22.11.17 Atbildēt | Ziņot 5
micuks

Hehe, bet ko jūs gaidījāt, ja to visu kūrē ļoti augstā līmenī. Domājat Koļegova neko nevar izdarīt. Var. Bet ja grib sēdēt savā krēslā, tad nedrīkst. Paskatities, kuras ministrijas pakļautībā ir VVD un kur tagad ir bijušais ministrs.

22.11.17 Atbildēt | Ziņot 6
krumujancis

Atceraties koļegovas teikto - tie nēģi pēc nārsta jau tāpat aizies bojā! Tā vismaz bija netā rakstīts, bet, ja jau var tos saglābt izsmeļot, tad tas jau dabai vislabāk, nebūs nēģu līķu.

Tas humoram, bet patiesība ir tāda kāda tā ir - nu nav augšās intereses par resursu saglabāšanu, arī par vides saglabāšanu, dega arī tie ievestie atkritumi visapkārt. Kantoris jau tas pats. Tātad - kāda priekšniecība, tādi darba rezultāti

22.11.17 Atbildēt | Ziņot 4
sigi
sigi :

Es brīnos, ka žurnālists šo inspektora atbildi neparādīja tai pašai Koļegovai vai ministra kungam un nelūdza komentāru.. vēlēšanu gads jau tepat pie sliekšņa :)

23.11.17 Atbildēt | Ziņot 1
igis190

Kur tas ir redzēts! Maliķiem atdod tīklus! Kropļi! Bet zem Rīgas hesa, vispār bardaks! Tīklus liek tikai tad, kad izslēdz hesu (naktī) Zemitāns to labi zin. Bet nekā nedara. Maliķi skraida rinķī, piedāvājot TONNU!!! lašus! Visi visu zin, bet ņī... nedara. Jautājums- kāpēc? ož pēc kaut kā.....................

23.11.17 Atbildēt | Ziņot 3
DSV
DSV :

Protams,ka vinji to zina.Ir jábút,nezinu,varbút kádu palígskolu beigusham ,lai to nezinátu.

Tieshi viss tas pats ir katru gadu ar tiem lashu pétniekiem,kam ir spec. licenzes.Arí visi zina,kur tiek párdoti.

23.11.17 Atbildēt | Ziņot 1
badapiicka

Vienkārši 3.14....

24.11.17 Atbildēt | Ziņot 1
copis

Apcirst nagus kā Āzijā ,tad nebūtu neviena maliķa!

27.11.17 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Kā teica senajā Romā-nauda nesmird...Viss ir nopirkts un pārpirkts,tā kā ķerat vien ķīšus un plekstītes...

11.12.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager