Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
V.V.D | 18.decembris 2017, 20:08 | 4 komentāri | 3947 skatījumi

Apkopoti kontroles rezultāti lašu un taimiņu nārsta laikā

No 1. oktobra līdz 30. novembrim, kad ir noteikts lašveidīgo zivju ieguves liegums iekšējos ūdeņos, VVD inspektori veica 361 pārbaudi iekšējo ūdeņos un 88 – jūras piekrastē, kuru laikā tika apsekoti 1078 ūdens objekti. Pārbaužu rezultātā VVD inspektori sastādīja 23 administratīvo pārkāpumu protokolus par zvejas un makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem. Četros gadījumos lieta nodota kriminālprocesa uzsākšanai. Latvijas iekšējos ūdeņos šajā laikā tika konstatēti un izņemti 176 bezsaimnieka zvejas rīki un konfiscēti 12 zvejas rīki, bet jūras piekrastē izņemti 26 bezsaimnieka zvejas rīki un konfiscēti 4 nelikumīgi zvejas rīki..

Par VVD konstatētajiem administratīvajiem pārkāpumiem ir pieņemti 12 lēmumi par naudas soda piemērošanu par kopējo summu 730 eiro. Pārējās lietas vēl atrodas izskatīšanā. Par zivju resursiem nodarītajiem zaudējumiem ir aprēķināti 1565 eiro.

Jāpiebilst, ka, saskaņā ar Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumu Nr.800 “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi” 3.pielikumu, atsevišķās upēs līdz 31. decembrim turpinās makšķerēšanas aizliegums sakarā ar lašu un taimiņu aizsardzību nārsta laikā.

Kopumā ņemot vērā šā gada hidrometeoroloģiskos apstākļus, kas nodrošināja augstu ūdens līmeni upēs, šis bija lašveidīgo zivju nārstam labvēlīgs gads. Augstais ūdens līmenis pasargāja zivis no maluzvejniekiem, kas mēģina nārstojošās zivis iegūt ar žebērkļa palīdzību. Neskatoties uz to, tomēr VVD inspektori arī šogad aizturēja pārkāpējus, kas ar žebērkļiem Saulkrastos, Ķīšupes pietekā dūra zivis.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, rezultāti ir līdzīgi - sastādīto protokolu skaits ir tāds pats, taču vairāk ir atklāti kriminālpārkāpumi. Tas paveikts, VVD sadarbojoties ar Valsts policiju un Valsts policijas Iekšējās drošības biroju.

Gada laikā notikušas vairāk pārbaudes un apsekots lielāks skaits ūdens objektu, taču izņemto bezsaimnieka zvejas rīku skaits ir samazinājies par 83 rīkiem. Tendence samazināties ūdenstilpēs konstatēto bezsaimnieka zvejas rīku skaitam kopumā ir vērojama jau no 2005. gada, kas attiecas ne tikai uz lašu un taimiņu ieguves lieguma laiku. Konfiscēto zivju ieguvei nelikumīgi izmantoto zvejas rīku skaits lašveidīgo zivju nārsta laikā šogad gan ir tāds pats kā 2016. gadā.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[4] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Tā savādi, ka uzlikto sodu summa diezin vai kompensē tos izdevumus, lai tādā apjomā realizētu šo uzraudzību. Manuprāt, nav pareizi, ka sabiedrībai jāapmaksā maliķu izpriecu novēršana. Tas būtu jāizdara maliķiem pašiem, sedzot šo kontrolētāju algas un citus izdevumus no saviem ienākumiem.

Tas būtu tikai taisnīgi.

18.12.17 Atbildēt | Ziņot 6
Malikis2011

Nu cerība mirst pēdējā, bet tā nekad nebūs, ja cilvēkam nekas nepieder tad piedzīt neko nevar, kādreiz bija ja 2 reizes gadalaikā pieķer par maluzvejniecību tad krimināllieta tagad pat tā nav. No tādam pat protokolu rakstīt nav vērts vēl lielāki izdevumi.

19.12.17 Atbildēt | Ziņot 1
margers

Sitai gala zinu ka vismaz 65 lasi nodurti tik no vienas upites..bij dienas kad 9diena..sargaja fufels naudu tereja un vis..pofig tie lashi ..butu to naudu tam zivim sponsorejusi ko makskjernieki kjer un pa ko maksa licenzi..un nevis tere kur nevaig..ir citas upes lashu licenzes tad ar no tas naudas butu to sponsorejusi nevis no citas naudas

18.12.17 Atbildēt | Ziņot 0
onkyo

730:12=60.84€ tāda sanāk privizoriskā licences cena, lai varētu kert lašus nārsta laikā.

Kolosāli - nafig to makšķerēšanas karti, nākamgad eju lašos, #Āmen!

19.12.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager