Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
LSM.LV | 3.janvāris 2018, 11:59 | 55 komentāri | 24557 skatījumi

Legālu makšķernieku skaits pamazām iet mazumā

No pirmdienas, 1.janvāra, lai dotos makšķerēt, vēžot vai zemūdens medībās, līdzi jābūt jaunajai makšķerēšanas kartei, kuras derīguma termiņš ir vai nu viss gads, vai arī trīs mēneši. Kopš pērnā gada šo karšu izplatīšana nodota Latvijas Lauku konsultāciju centram, kas nu kartei izveidojis īpašu simtgades dizainu.

Aizvadītā gada skaitļi vēl nav apkopoti, bet, kā rāda statistika par iepriekšējiem gadiem, legālu makšķernieku skaits pamazām iet mazumā. Tā 2014. gadā makšķerēšanas kartes nopircis 101 000 copmaņu, 2015. gadā dokumentu iegādājās 97 000, bet aizpērn jau tikai 95 000 copmaņu. Kopš pērnā gada karti izplata valstij piederošais Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs. Tā projektu vadītājs Miķelis Peisnieks pirmo gadu ar makšķerēšanas kartēm sauc par veiksmīgu. Piemēram, tāpēc, ka izdevies izveidot tirdzniecības tīklu ar vairāk nekā 1300 karšu iegādes vietām.

Novērojam, ka elektronisko karti diezgan daudz pērk arī lietuvieši. Ir liels viņu īpatsvars. Viņiem tās ir ērti nopirkt jebkurā diennakts laikā un arī igauņi pērk un brauc makšķerēt Latvijā. Jau mazāks īpatsvars ir tādu, kas pērk atļaujas ziemā

stāsta Peisnieks, piebilzdams, ka vairāk karšu tiek pirkts sākoties vasaras sezonai.

Taču atšķirībā no Latvijas Igaunijas makšķerniekiem pieejamas arī vienas dienas atļaujas, kas maksā vienu eiro. Pie mums var nopirkt tikai gada karti par 14 eiro un 23 centiem vai trīs mēnešu atļauju par nedaudz virs septiņiem eiro. Tāda kārtība saglabājas arī šogad, saka Peisnieks. “Dosimies ar iniciatīvu, pie Zivju fonda, lai ievieš vienu vai triju dienu makšķerēšanas karti. Protams, tur ir liela dokumentu kārtošana, jo ir jāmaina Ministru kabineta noteikumi. Tad ir vajadzīgs aprēķins, cik šāda karte varētu maksāt. Daudzi par piemēru min Igauniju, kur iespējams iegādāties vienas dienas karti” norāda Peisnieks, pieļaujot, ka līdz ar vienas dienas kartes ieviešanu, pieaugs citu karšu cenas.

"Kopumā makšķernieki ir likumpaklausīgi un kartes pērk" atzīst Valsts vides dienesta ģenerāldirektores vietniece un Zvejas kontroles departamenta direktore Evija Šmite. “Pēc inspektoru teiktā, pat vairāk nekā 90% makšķernieku ir iegādājušies makšķerēšanas kartes. Administratīvais pārkāpumu kodekss paredz sodu [par nelegālu makšķerēšanu] no 15 līdz 350 eiro. Tomēr praksē vispirms ir brīdinājums. Par atkārtotu pārkāpumu gan ir sods” saka Šmite.

Tomēr, jo vairāk makšķerēšanas kartes iegādājas, jo valstij lielāka rocība, lai zivju resursus atjaunotu

Tā saka Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš. Valsts budžetā no makšķerēšanas karšu realizācijas nonāk ap 600 000 – 700 000 eiro. “Tā ir viena no ievērojamākajām daļām, kas veido dotāciju Zivju fondam. Pārējais, kas ienāk budžetā – par komerciālām tiesībām [zvejot], ko maksā zvejnieki, par nodarītajiem pārkāpumiem un to taksēm,” uzskaita Riekstiņš.

Šajā gadā par kartēm, licencēm un sodiem valsts plāno iekasēt 1,1 miljonu eiro. Līdz šim vairākus simtus tūkstošus valsts izlietojusi nevis zivju pavairošanai vai ūdeņu izpētei, bet gan citiem mērķiem, kam naudas vienmēr ir par maz. Taču šogad dotācija zivju resursiem palielināta par divsimt tūkstošiem eiro, tādējādi atpakaļ zivsaimniecībā nonāks nu jau nepilns miljons eiro.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[55] Komentāri | dilst | aug
 
addd
addd :

Ja Jums pietiks prāta drukāt vienas dienas karti, tad nu šis apgalvojums par citu karšu cenas pieaugumu ir vairāk kā patiess.

Ja nosaucāt vienu ciparu 600 000 – 700 000 eiro ko nomaksā makšķernieki, nosauciet tad arī otru, ko nomaksā zvejnieki?

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 6
Vits
Vits :

viegli atrast, taču grūti saprast ;)

www.zm.gov.lv/zivsaimniecib...a?nid=788#jump

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
visumaisaa
visumaisaa > Vits:

Super! ~ 10% daļa no tā, ko samaksā makšķernieki, no kuriem neviens un nekad gada laikā neizvelk krastā pat mazāko daļu no zvejnieku tonnām!

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 9
chillis
chillis > Vits:

Neko jau, jēga no tiem zvejniekiem tad? Reāli 50% ja ne vairāk sanāk tāpat par piekrasti, jūru un nēgiem, to varat atstāt pārējo nafig :D

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 2
onkyo
onkyo > Vits:

Pirmā pusgada summa mazāka par dienas loma tirgus vērtību Daugavā :D

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 4
ZivjuZaglis

mēs nepērkam tikai kartes. maksājam arī par licencēm, kas drīz būs obligātas visos lv ūdeņos. vēl mēs maksājam nodokļus no kuriem daļa (kā minēts) dotāciju veidā arī nonāk zivju fondā! Kopumā, summiņas ko nomaksājam valstij par savu izklaidi, var droši reizināt vismaz ar divi ;)

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 3
kutis

Gadu statistika smuki parāda kā no valsts aizplūst darbspējīgā tauta kurai bija jāpērk un varēja nopirkt kartes...

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 7
ZivjuZaglis

jautājiet kam tas ir izdevīgi! Zvejnieki drīz varēs šeptēties netraucēti ;)

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 8
swordfish216

Viena lieta tauta aizbrauc prom no šīs te valsts, otra lieta reāli mazāk copētāju paliek ar katru gadu. pasktatieties kas darās uz ezeriem un upēm. Tā pati Berozovkā katru gadu mazāk un mazāk copētāju. Paņemt 10 gadi atpakaļ nebija kur auto nolikt, bet tagad liec kur vēlies. Un ar katru gadu mazāk un mazāk to paliks. Jo vecie izmirs, bet jauniešiem cope neinteresē ,labāk nets vai datorspēles.

09.01.18 Atbildēt | Ziņot -1
ZivjuZaglis

valsts ir pilsoņu kopums. valsts meži un ūdeņi – pilsoņu īpašums! Būtu tikai godīgi, ja LV pilsonim nebūtu jāpērk karte copei publiskajos ūdeņos.

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 5
Moriartijs

Ne gluži. Ja visas zivis pieder visiem pilsoņiem, tad, ja Tu noķer 10 zivis, tad Tev pārējiem īpašniekiem (pilsoņiem) jākompensē. Ja 10 cilvēkiem pieder 1 desa un Tu apēd pusi, tas nav gluži godīgi. Zvejnieki jau arī ir pilsoņu un juridiskas personas arī ir personas.

05.01.18 Atbildēt | Ziņot 2
snitraM

Tak jau pašlaik man daudzi copmaņi paziņo - ka nepērk karti jo braukā tikai pa licenzētajiem ezeriem un citām tādām vietām kur to kartiņu neviens jau sen neprasa.

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 4
daksa

ja 3 mēnešu vietā būtu 6 tad ieņemums būtu liēlaks. un 3mēnešnieci es ar nepirkšu

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 5
MartinsSi

Plāno iekasēt par kartēm, licencēm UN sodiem. Kā gan var plānot kaut ko iekasēt no sodiem. a ja nu visi mundriņi un nebūs ko sodīt? visi plāni dibenā? :)

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 7
margers

Igaunijas karte man ir uz gadu jo tur makskereju biezi a ziema seit nemakskjereju parsvara tapec ar vietejo karti neperku ir daudz vietas kur var iet copet tapat bez vinjas ,jo reali inspektoru ieraudzit ir retums ..

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 1
Marfim

1 diena = 1 EUR

3 dienas = 3 EUR

7 dienas = 7 EUR

30 dienu = 30 EUR

90 dienu = 91 EUR

1/2 gada = 183 EUR

365 dienu = 365 EUR

ko šeit vairums vēlējās, to arī izpildīs...

03.01.18 Atbildēt | Ziņot -8
margers

Ko tu te uzreiz parspilee..vienreizejas atlaujas vajag tiem kas reiz divos menesos makskjere..pienjemsim man sieva kartig silta laika ar grib pasedet ar picku a delj ta japerk tris menesiem nu tas ir sviests..estos aizbraucam noperkam un miers te ir sviests

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 1
Marfim
Marfim > margers:

Nav runa par kādu konkrētu gadījumu, bet par sistēmu kopumā. Jau dotajā brīdī ir vietas kur dienas licence maksā 5 EUR un nečīkst cilvēki. Tieši tāpat cilvēki nečīkst, ka nav vienas dienas medību licence. Auto gada nodoklis arī ir par gadu, neatkarīgi no tā cik reizes gadā brauc. Savukārt sabiedriskais transports, taksomets ... lūdzu var maksāt par braukšanas reizi un tiesības ar nevajag. Līdz ar to ir dažādas pieejas ... bet sistēma ir viena ... jo retāk - jo dārgāk un atsevišķām lietām tevi bez eksāmena klāt nelaiž.

Papildus jautājums, cik labi pārzina makšķerēšanas noteikumus tie, kuri vēlas vienu dienu makšķerēt?

03.01.18 Atbildēt | Ziņot -2
margers
margers > Marfim:

Taka tos noteikumus parzinatu citi kam ir visa gada licenze.veci gauja mikrodzigo asarus untt lasa lieguma laika ..baig brinas vaitad nedriks ar sito riku un tie ir daudz ..kada starpiba vienasdienas vai gada ar noteikuma nezinasanu...blin tevs pienjemsim nemakskjere bet mazais grib izmeginat japerk tris menesi lai vecais a delu bambuseni iemestu nu sviests

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > margers:

Vēl viena lieta, ne tikai noteikumu pārzināšana, bet vispārēja vajadzība/nepieciešamība pēc zināšanām.

Līdz 16 gadiem karte nav vajadzīga, 14 EUR pašam ... lai saprastu bērnam/patīk nepatīk makšķerēt uz vispārējo izdevumu fona nav daudz un nebūt makšķerēšana ir tas vaļasprieks kura pamēģina izmaksā dārgi. Saprotams ar peldēšanu konkurēt nevar.

03.01.18 Atbildēt | Ziņot -1
Marfim

... dažas lietas pārdomām ...

1) Ūdeņi ir nodoti pašvaldību pārziņā

2) No Zvejniekiem naudu pašvaldības saņem pa tiešo

03.01.18 Atbildēt | Ziņot -4
ZivjuZaglis

paskaidrosi? arī licencēto ūdeņu naudu pašvaldības apgroza pa tiešo. un?

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > ZivjuZaglis:

Kas notiek vietās, kur nav licencētās makšķerēšanas? Vienīgais veids, kā iegūt līdzekļus dažām darbībām kas saistītas ar ūdeņu apsaimniekošanu ir pieteikties ZF līdzfinansējumam iesniedzot ZM kādu projektu. Attiecīgi pa tiešo, ūdeņu apsaimniekošanai no makšķerniekiem pašvaldības neko nesaņem. Tas ka lielāko daļu ZF veido makšķerieku nauda neviens neredz nedz arī stāsta.

Tur kur ir licencētā, ir daži izņēmumi, kur neskatoties uz to, ka ir skaidrs, kurš dod lielāko ienākumu daļu spītīgi zvejnieku lobijs rullē. Man aizdomas, ka anomālijas iemesls - makšķernieku licenču nauda atripojumus nedod.

p.s. Starp citu, no licencētās ūdeņu naudas daļa nokļūst Zivju fondā.

Līdz ar to, makšķerniekiem ... vajadzētu saprast, ja viņi paši nesāks domāt par ūdeņiem, tad par to domās citi, bet makšķernieki paliks maksātāju statusā. Ir aplama pārliecība, ka valsts vai ZM aizstāv makšķerieku intereses. No otras puses, vairumam tas vaļasprieks nav tik svarīgs, tāpēc arī ir tā kā ir.

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 2
Malikis2011

Nu ūdeņi dalās plaši, pašvaldības var apsaimniekot publiskos un kas nav kādā aizsargājamā teritorijā, bet lielākais vairums vairums ūdeņu mums ir privātie un privātie kur zvejas tiesības valstij. Nu no zvejniekiem tiešām pa tiešo nauda nonāk pašvaldībā, bet tālāk 30% zivju fondā.

04.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > Marfim:

Marfim- nu drusku kļūdies vairāk no zivju fonda aiziet tieši kur LM, kā arī skatās cik tie protokolus sarakstījuši, nevienam jau nav svarīgi cik tur nelegālo tīklu un tā tālāk, bet cik sarakstīji protokolus un tāpēc jau ir cik iekasēs par pārkāpumiem.

04.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
belijs23

inspektoru esmu redzējis vienreiz mūžā, agrā bērnībā, kad arī noštrāfēja mani un draugu, pieci lati laikam uzlika sodu. Kopš tā laika pērku makšķerēšanas karti, bet gribētos arī redzēt, ka tos ūdeņus kāds kontrolētu regulārāk.

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 4
martinsgrinb

Tas ir tikai normāli.

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
saldaksJ

Vai ,re attapas,protams,ka iet un ies mazuma,sistema reali strada tikai uz patstavigajiem copmaniem,cik tautiesu dzivo arzemes,vasara brauc copet uz Latviju,loti daudz,kapec nav elektroniskas sistemas vienas dienas,nedelas licenzes,nevajag tacu karti,pietiek ar licenzes numuru,epasts lidzi un viss notiekas,dzivojam tacu 2018 nevis 95!

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 2
parcopi.lv

Tak ieej makskeresanaskarte.lv un nopērc pirms braukšanas licenci, kura būs Tev e-pastā un telefonā. Ja būs kaut kāda dienas atļauja viņa tāpat maksās tā, ka pat 2-3reizes aizejot copēt, Tev izdevīgāk būs paņemt karti pa 7€ un toties varēsi visu savu LV būšanas laiku nedomāt, kurās dienās gribēsi makšķerēt :)

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 1
saldaksJ
saldaksJ > parcopi.lv:

izdevigak tas ir noteikti,bet ja online butu pieejama 24h stundu licenze,vai 7 dienu teiksim par 5 eiro, kapec ne!

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 2
parcopi.lv

Es nezinu kāda kuram ir finansiālā situācija, bet 14€ uz gadu jau nebūtu tā summa, par kuru būtu jāsūdzās. Jā, varbūt slikti, ka nav citu termiņu, bet nav taču problēmu nopirkt uz 3mēnešiem karti par 7€ arī tiem, kas aiziet vien pāris reizes gadā. Spriežot pēc krastā atstātajām alus un degvīna pudelēm, kā arī, tukšajām cigarēšu paciņām - diez vai kādam 7€ vai 14€ ir tas iemesls, kura dēļ nevar atļauties iet uz copi. Piedodiet, ja kādam tiešām ir šāda situācija...

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
margers

Neiet runa par to vai var aljjauties vai ne ,bet par principu prieks tiem kas vienreiz aiziet uz linjiem otreiz kkad rudeni nu jega tris menesiem vai gadam...igaunija sito visu var izdarit seit nevar ..tas tiesi tapat ka visi parejie likumi un izdaribas seit ir sviests ...

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 2
margers

Runajot par miskasti pie udenjiem vo tas gan man besi ara zivim daudzumu es varu neieverot panjemt pa daudz bet miskaste kaitina..vaidzetu pienjemt makskjeresanas noteikumos kad 5metri no savas makskjeresanas vietas ir ta vieta jasakopj neskatoties kursh piesarnjojis..savad sods vai jaunas licences neatjaunosana uz kkadu noteiktu laiku..

03.01.18 Atbildēt | Ziņot -3
badapiicka
badapiicka > margers:

es nekad neko pēc copes aiz sevis neatstāju, kādā sakarā man būtu jāsavāc to, ko cits pietaisījis?!? Tu veikalā maksā par citu precēm?

Pietirsēji tik turpinās pietirst- jo nāks taču tur, kur zivīgāk un, ja tur tīrs, tad jo patīkamāk- un pietirst nepārstās, bet es katru/katru otro nedēļu tīrīšu, ja? Vienīgais variants, ja vācējiem-copmaņiem par vākšanu būtu kāds neliels bonuss vai kas tamlīdzīgs, nezinu, citādi vieni vienmēr piedirš, bet vāc- ironija- tieši tie, kuri gandrīz nekad nepiedirš- tā neies krastā.

09.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
aivars24

zvejnieku ir vismaz 100 reizes mazaak nekaa makshkernieku, tas kursh nav zvejojis var tikai bezjedziigi pljuutiit:)

03.01.18 Atbildēt | Ziņot -2
aivars24

es valdiibas vietaa sen visiem makshkerniekiem liktu kaartot eksaamenus, kaa medniekiem- vo kur pikjis buutu zivju pavairoshanai:)

03.01.18 Atbildēt | Ziņot -2
margers

Kas tu muudzis esi lai panjemtu sievu vai miljako kopa pacopet vinjai papriekshu kursi bitu jaiiziet ..nu bljin pateici...nu jaa gan jau sedi viens laiva un droci viens bedz no visam jo dzive tada lai tik pa sevim domatu

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 6
Marfim
Marfim > margers:

pēc tādas loģikas visi mednieki sēž mastā un ....

03.01.18 Atbildēt | Ziņot -1
margers
margers > Marfim:

Mednieki ar sievas njem lidz pa dzinejiem tur licenzes nrvaig bet te ja pec likuma pieskaras pie pickas ta bridinajums otreiz15ha ha.sviests...

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > margers:

Lai raktu tārpus, celtu telti, maisītu barību, airētu, darbotos ar enkuru licence nav vajadzīga ... :)

Kas ir pēc likuma ja pie ieroča pieskaras?

Ja sievai patīk makšķerēt, tad var arī katri nopirkt, ja nē, tad nav ko mocīt.

03.01.18 Atbildēt | Ziņot -3
margers
margers > Marfim:

Nu nesaproti tu ka citi nav tadi manjaki ka mes kas tik pa udenjiem dzivo ir reiz menesi divos kas aiziet tadiem vaig viendienas atljaujas

03.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > margers:

Problēma slēpjas citā apstāklī. Cilvēki neredz vērtību tādai kartei.

Brauc n-tos km, norij n-tos kg, izdzer litrus, inventārs, mānekļi ... tam visam nauda ir, bet karte par dārgu. Rakstīju, ir virkne ezeru kur licence maksā sākot no 5 EUR / dienā, 3 dienas 15 EUR un tas vienam cilvēkam.

No otras puses saprotu to, ka ir vēlme pēc X dienas(u) kartes, ko nokārtot, ja pārdod tikai elektroniski nav grūtību.

Katrā ziņā, beidzot, kā var saprast no raksta, ZM būs spiesta mainīt MK noteikumus kas regulē kartes maksas utt. tas ir labs veids kā šīs lietas sakārtot. No otras puses, var nekārtot un pēc tam brīnīties kāpēc makšķerniekos pašvaldības vērtību neredz, bet zvejnieki tām ir tuvāki pie sirds.

04.01.18 Atbildēt | Ziņot -1
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Marfim:

Var precīzāk sniegt informāciju, kurā pašvaldībā neredz makšķerniekos vērtību?

Kad pēdējoreiz "marfim" ir kaut ko prasījis pašvaldībai kā makšķernieks? Ja nemaldos, centās patraucēt Alūksnē ielaist lielās vakarvīksnes foreles, kas copmaņiem tā kā interesētu.

Un kad mēs prasījām Usmā ko mainīt, tad šeit ar citu segvārdu paņirgājās... bet labas pārmaiņas tomēr iekustinājās. Jo pašvaldības patiesībā saprot makšķernieku nozīmi. Arī, paraugoties %, cik daudz zvejas nav vispār un makšķernieku pienesums ir lielāks.

Vēl man sāk likties, ka kātrā nozarē Latvijā ir iedēstīts kāds trollis ar mērķi iedēstīt neapmierinātību un ķildas, un šis ir tas gadījums, ņemot vērā neatlaidību un pastāvīgu manipulēšanu ar faktiem ilgu gadu garumā.

04.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim
Marfim > Akmens_Viesis:

Akmens_viesi, vai vari sniegt informāciju, kuras no visām pašvaldībām redz makšķerniekos vērtību un kaut ko dara, lai tādus piesaistītu un cik ir tādas, kurās viss notiek pašplūsmā, nav atbildīgās un/vai pilnvarotās personas zvejas un makšķerēšanas noteikumu kontroles jomā?

Ir 110 novadi un deviņas republikas pilsētas (Rīga, Jūrmala, Liepāja, Ventspils, Daugavpils, Rēzekne, Jēkabpils, Valmiera un Jelgava) par cik no visiem, ja neskaita Baldoni, ir informācija? Labu laiku atpakaļ LPS centās apkopot datus, cik personas iesaistītas Zvejas un Makšķerēšanas noteikumu kontroles jomā. Liela daļa no pašvaldībām neuzskatīja par vajadzīgu atbildēt uz šo jautājumu, vai skaits bija nulle. Jaunas aptaujas nav veiktas, ja tev ir citi dati, laipni aicināts.

Kam un ko esmu traucējis un kas man, kā makšķerniekam, ir jāprasa pašvaldībai? Attiecībā uz Alūksni un forelēm – esmu rakstījis šeit, ka tas ir muļķīgs projekts, bez ekonomiskā pamatojuma ar neparedzamām sekām. No tā arī neatkāpjos un neatkāpšos.

Attiecībā uz forelēm, cik zinu, tad makšķernieki brauc uz Vangažiem, Tomi vai aiz Viļāniem ... visas vietas ir akvakultūras uzņēmumi ar sakārtotu infrastruktūru, kuros forele lomā 99% garantēta. Neesmu redzējis aptauju, kurā būtu noskaidrots, ka pie zemas varūtības lomā, kāds brauks uz Alūksni dēļ foreles vai iegādāsies licenci foreles paturēšanai pirms ieguves.

Varbūt vari paskaidrot, kāda man daļa gar Usmu un kaut kādiem segvārdiem? Par Tavu rēgošanos, ka CL ar savādāku viedokli nekā tev tikai pāris personas no MRK raksta, neesmu atbildīgs. Ja no manas puses ir kas rakstīts par Usmu, tad tas, ka komerciāla zveja šajā ezerā principā nav samazināta, neskatoties, ka kopējo tīklu garumu samazināja, nozveju atstāja nemainīgu. No tavas puses, slinkums rakņāties pa komentāriem, visādas pērles ar visādiem minējumiem ir dzimušas. Starp citu, labi skan ... mēs prasījām ko mainīt ... bet labas pārmaiņas tomēr iekustinājās, diemžēl ar labām pārmaiņām un Tevi nav pilnīgi nekādas saistības, jo nekāds Jums ko prasīja ne arī Usmā ko dariet.

Pirms kaut kas sāk likties tiec ar sevi skaidrībā, kas Tev nu galīgi nesanāk un kārtējo reizi rodas tādas pērles – “dēļ zvejas likvidētājiem un vietējā vvd specifikas pašlaik lielā ezerā sanāk, ka valsts sargā visus zvejnieku, jo cits viņiem neatliek.” Troļļi Tev sāka rādīties, tad kad par tādiem visi apkārt sāka rakstīt, kā ierasti ar intelektu vienmēr esi bijis apdalīts, bet labi spēj kopēt. Tavai zināšanai, Latvijā, lai pierādītu to, ka nozarē (ar izņēmumiem) nav labi, manipulācijas nav vajadzīgas.

Mēs prasījām, notiek uz labo pusi utt. šādas nekonkrētības un citi meli no tavas puses nāk nepārtraukti, konkrētu darbu uzskaitījuma nav. Tādi kā Tu ir nepieciešami, lai varētu cilvēkiem acīs čurāt un stāstīt, cik jauks vasaras lietus. Esi labs garants tam, ka ierastā lietu kārtība netiktu jaukta. Kā Tev šādi cipari - nabadzīgie Somi 100 gadu jubilejai tērē EUR 3.45 uz cilvēku, jeb 19m. Pie mums 60m vai EUR 31.58 uz cilvēku. Var domāt, ko vēlas, bet pēc mana ieskaita, galvenokārt šī nauda aiziet kangariem, lai tie stāstītu, cik viss šeit ir labi, labāk nav bijis un vērstos pret katru, kurš, pamatojoties uz cipariem vai novēroto, apgalvo pretējo vai atļaujas pateikt, ka ir slikti.

04.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > Akmens_Viesis:

Labdien!

Godātājs Akmens_Viesis protams tas Marfim neko nesaprot no reālas dzīves apstākļiem, bet kā ir mani?

Jūs lūdzāt piemēru par pašvaldības attieksmi pret makšķerniekiem, tad lūdzu, Riebiņu novada domes amatpersonu atbilde uz manu pretenziju, par to ka es nomaksājot vienas dienas licenci nespēju piekļūt ezeram lai nolaistu laivu.

Ar cieņu.

Tālāk atbilde.

Jums netika liegta iespeja piekļūt pie Bicanu ezera, pārvietojoties kājām un izmantot likuma noteiktas makšķernieka tiesības makšķerēt izmantojot tauvas joslu 10 metru platuma apkārt ezeram.

Ņemot vērā augstāk minēto, Riebiņu novada dome uzskata, ka šajā gadījumā netika pārkāptas Jūsu, kā makšķernieka tiesības piekļūt pie ezera un tajā makšķerēt. Līdz ar to, Riebiņu novada dome, nekompensēs Jūsu iesniegumā minētos radušos zaudējumus.

Riebiņu novada domes izpilddirektors Juris Leicis

Onuzans 26495719

04.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
margers

Nu es ar labak izvelos tos ezerus kur jamaksa viena takse kaut tie 5eiro bet nevis tads stulbums ka japerk makskjeresanas karte un vel ezera maksa ..un nevis ka nevar atljauties bet neatbalstu sho likumdosanu un tapec es parkapju un parkapshu un es nesmu vienigais..

04.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
parcopi.lv

Izskatās, ka Tev vienkārši patīk pārkāpt, bet attaisnojumus vienmēr var atrast. :)

04.01.18 Atbildēt | Ziņot -2
sapalens

Izlasot to vienu rindkopu kļūst skaidrs ka vienas dienas kartes īpašnieki būs uzvarējuši , turpmāk 1 dienas maksās 7 eiro, 3 mēnešu 14 eiro, gada 28.

04.01.18 Atbildēt | Ziņot 2
Kirsis6666

Redz kā interesanti sanāk- biblotekārs no v-pils,pazīstams ar kā akmens viesis vai vnk hau teicējs un pats sevis atcēlējs-pēc tam atkal piekritējs un ....tālāk nav saprotama šī personāža politiskā sadzīviskā u.c. orentācija.Bet lai nu paliek.Tās ir šī cilvēka problēmas.Bet ja par copi,tad:

Igaunijā vienkaršai copenei no krasta licence nav nepiecišama;

Norvēģijā makšķerējot no krasta fjordos,licence nav nepieciešama.

Par pārējām ziemeļvalstīm neizteikšos jo nēesmu tur copējis.In Latvija mk vajag pilnīgi visam.Vot tiešām gribētu zināt l kurš ieteicis,cik iedzēris,un vispār kāds pamatojums,?(Tu vspār Aņdža zini cik tie makšķernieki zivis izsmeļ?-tonnām ka es tev saku,blj-lai maksā par savu zvejo vo,!

04.01.18 Atbildēt | Ziņot -1
Marfim

Starp citu, ideja atļaut makšķerēt no krasta ar vienu pludiņa makšķeri publiskajos ūdeņos bez maksas nav nemaz tik slikta un nav jaunums.

Ir dažas lietas ...

1) Tauvas josla paredzēta lai pārvietotos, makšķerējot ar pludiņa makšķeri tomēr stāvi uz vietas, attiecīgi jāprasa atļauja zemes īpašniekam ... par to šeit tāpat strīdi, tādi paši radīsies dabā ... tiesības makšķerēt būs, tikai, kā būs ar to izmantošanu

2) Ko darīt ar privātiem ūdeņiem, un publiskajiem kur maksas makšķerēšana ieviesta?

( Grozot Zvejniecības likumu ar atsevišķu makšķernieku palīdzību ZM uzdāvināja makšķerniekiem tādu laimi, kā, ja ir licencētā makšķerēšana, tad ir licencētā makšķerēšana. MK noteikumi ar, ar to pašu makšķernieku palidzību tapa tādi, ka ieviesējs var nolikumu rakstīt neievērojot sociālās atbildības pamatprincipus.)

3) No vienas puses noteikumus raksta tiem, kuri tos ievēro, no otras, redzot cik daudziem zivis ķeras uz svina gabala ar āķiem sānos, varam padomāt kādas būs viņu pludņmakšķeres.

4) Skaudība - ir tāda nacionālā iezīme, ka tik kāds cits kaut ko vairāk nenoķer, mazāk maksājot.

p.s. mans viedoklis, ka to vajadzētu darīt, ja šīs izmaiņas pavada informatīva kampaņa un ne esošo ZF līdzekļu apguvēju izpildījumā

05.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Līdz šim nebiju tā pārlieku aizdomājies par tiem makšķernieku lomiem un licenču cenām.

Diskusija par C&R mani rosināja saskaitīt cik tad reižu 2017.gadā esmu bijis copēt, un kas tad tur galā ir sanācis, jo pērku gada papīrus, lai nav copes reizēs jāfilozofē - ir vai nav tie vajadzīgie visi pie tevis.

Un izrādās patiešām esmu "gaļenieks" - 28 copes reizēs ir iznācis pārvest mājās ap 120 kg zivju, līdakas, asarus, līņus un raudas.

Tā ka izrādās - vajag gan tos makšķerniekus močīt, nav te ko cimperlēties! Izsmeļ tikai resursus un vēl negrib maksāt, prakvosti tādi!

05.01.18 Atbildēt | Ziņot -1
Kirsis6666
Kirsis6666 > Marfim:

Par kampaņu nepiekrītu- ja Lv izņem ap 100k mk,tas sanāk ap 5% no iedzīvotājiem.Bet nu labi,Es pie/uz udeņiem šeit braucu tikai ieraduma vai fīlinga pēc.Kompānija ,zivju zupa utt.Pārējo adrenalīnu ķeru norgē.jau gadus piecus.

09.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
Kirsis6666

m.la.lv/strids-par-du...eru-nenorimst/

Redz kur vēl kāpēc drīz nebūs kur ķert LV.Baroni atradušies j.....b

05.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager