Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CopesLietas.lv | 14.februāris 2018, 14:10 | Komentēt | 3397 skatījumi

Zemledus makšķerēšanas festivālā “Galšūna lielā zivs”

10. februāra rītā neparasta rosība bija vērojama pie Galšūna ezera, kur pulcējās zemledus makšķerēšanas festivāla “Galšūna lielā zivs” dalībnieki.

Festivālā šogad pulcējās rekordliels dalībnieku skaits - 165 makšķernieki, un tas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā. Parādīt savas prasmes bija ieradušies zemledus makšķernieki ne vien no Dagdas un tuvākās apkārtnes, bet arī no attālākām pilsētām, piemēram, Daugavpils un Jēkabpils. Uz zemledus copi ieradās ne tikai vīrieši, bet arī sievietes un bērni.

Daži atgriezās no ezera tukšām rokām, daži uz svēršanu nesa lielus lomus – gan līdakas, gan asarus, gan plauži un citas zivis.

Pēc svēršanas katrs varēja sasildīties ar siltu zivju zupu, ko pagatavoja Jaundomes muižas saimnieces.

Tikmēr tiesneši apkopoja rezultātus, tika noorganizētas sacensības āliņģu urbšanā. Dalībniekiem vajadzēja izurbt 10 āliņģus. Urbēju bija daudz, tomēr pie balvas, T-krekla no Eholotes.lv, tika tikai viens no dalībniekiem, un tas bija Valērijs Vaivodišs.

Pirms festivāla uzvarētāju nosaukšanas tika izteikti pateicības vārdi un pasniegtas nelielas dāvanas no SIA “Zeize” pasākuma sponsoriem. Pēc tam piemiņas balvas tika pasniegtas vecākajam dalībniekam, Kazimiram Ruskulim, un jaunākajai dalībniecei – Jekaterinai Cvetkovai.

Un tad tika saukti festivāla uzvarētāju vārdi. Sīva cīņa notika vīriešu vidū, 3. vietu izcīnīja Jānis Prašmuts ar 1,744 kg smagu lomu, 2. vietu – Ivars Rukša ar 2,233 kg smagu lomu un 1. vietu izcīnīja Anatolijs Pupics ar 2,260 kg smagu lomu.

Festivālā piedalījās arī kupls sieviešu pulks un konkurence arī bija sīva. 3. vietā palika Lāsma Turkopole ar 0,490 kg smagu lomu, 2. vietā – Olga Kauškale ar 0,628 kg smagu lomu, savukārt 1. vietā ierindojās Ilze Barūkle ar 1,017 kg lielu lomu.

Bērnu konkurencē 3. vietu ieguva jaunākā festivāla dalībniece Jekaterina Cvetkova ar 0,369 kg smagu lomu, 2. vietu – Jānis Gerasimovs ar 0,642 kg smagu lomu, 1. vietā ar 1,234 kg smagu lomu Lauris Piļka. Bērniem tika pasniegtas balvas no SIA “Staisons” koka makšķeres.

Bet ar to festivāls vēl nebeidzās. Tāpat kā pērn, arī šogad tika griezts “laimes rats”, kurā tika izspēlētas sponsoru sagādātās balvas. Par lielāko līdaku, kas svēra 1,480 kg, uztveramo tīklu no SIA “Ieroči” saņēma Ruslans Timofejevs. Ainārs Grišāns par lielāko plici saņēma sporta urbi no SIA “Lija L”. Telti no SIA “Ieroči” par lielāko plaudi saņēma Donāts Zukovs. Savukārt par mazāko plaudi Ivars Rukša saņēma ragavas no SIA “Salmo”. Igors Šulonoks saņēma urbi no SIA “Salmo” par lielāko ķīsi. Eduards Vasiļjevs par mazāko ķīsi saņēma makšķerēšanas kasti no SIA “Ieroči”, ķīsis svēra tik maz, ka svari pat nevarēja uzrādīt tā svaru, savukārt divi ķīši svēra vien 3 gramus. Eduards saņēma arī makšķerēšanas veikala “Shark” dāvanu karti par mazāko asari, kas svēra vien 3 gramus. Krāslavas novada domes sagatavotās “Finkas” par lielāko raudu saņēma Ivars Lubgāns. Par lielāko asari Pēteris Umbraško saņēma SIA “Salmo” urbi un SIA “Ieroči” makšķernieku somu. Arnis Andžāns par mazāko plici saņēma jostas somu. Par mazāko raudu, kas svēra 6 gramus, abonementu žurnālam “Copes lietas” 12 mēnešiem saņēma Edgars Lipšāns. Specbalvu, vobleru no Rapala, saņēma Pēteris Skudāns.

Liels paldies visiem pasākuma dalībniekiem par izturību un labo noskaņojumu, kā arī tīrības un kārtības ievērošanu sacensību vietā. Īpašs paldies sponsoriem un atbalstītājiem - Rapala, SIA “Eholotes.lv”, Gravtex, SIA “Lija L”, SIA “Salmo”, SIA “Ieroči”, SIA “Staisons”, SIA “Līgaiši”, SIA “Ūzoleņi”, SIA “Zeize”, makšķerēšanas veikalam “Shark”, Normark, žurnālam “Copes lietas”, laikrakstam “Ezerzeme”, Valsts vides dienestam, Krāslavas novada domei un Dagdas novada pašvaldībai.

Raitis Azins / Foto: A.Gončarovs

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager