Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
zm.gov.lv | 4.aprīlis 2018, 14:21 | 3 komentāri | 2567 skatījumi

Zemkopības ministrs apsveic zemledus makšķerniekus

Trešdien, 4.aprīlī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Zemkopības ministrijas atzinības rakstiem sveica Latvijas izlases komandas pārstāvjus, kuri šogad Pasaules čempionātā zemledus makšķerēšanā Kazahstānā ieguva 2.vietu kopējā komandu vērtējumā un 1.vietu individuālajā vērtējumā.

“Man ir prieks sveikt Latvijas zemledus makšķerniekus, kuri šogad pasaules čempionātā sīvas konkurences apstākļos kopvērtējumā ir izcīnījuši sudraba un individuāli – zelta medaļas. Komandas augstais sasniegums norāda, ka tā bija labi sagatavojusies šīm sacensībām, un atliek vien novēlēt, lai turpmākie treniņi un esošais sacensību gars aizved līdz zeltam,” teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

15. Pasaules čempionātā zemledus makšķerēšanā, kas no 13. līdz 17. martam norisinājās Kazahstānā, Karagandas apgabala Timertau pilsētā, Samarkandas ūdenskrātuvē, Latvijas komanda izcīnīja sudraba godalgu, savukārt individuālajās sacensībās Harijs Raciborskis ieguva pirmo vietu. Latvijas delegācijas sastāvā šogad bija Harijs Raciborskis, Ainārs Eglītis, Aldis Vārna, Raimonds Kinerts, Agris Rudzāns un Normunds Grabovskis. Sacensībās piedalījās arī makšķernieki no Ukrainas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, ASV, Somijas, Polijas, Norvēģijas, Mongolijas un Zviedrijas. Pirmo vietu kopējā komandu vērtējumā ieguva Krievijas sportisti, savukārt trešo – Lietuvas sportisti.

Šobrīd zināms, ka par tiesībām rīkot Pasaules čempionātu zemledus makšķerēšanā 2019. gadā cīnās trīs valstis – Bulgārija, Mongolija un Lietuva.

Pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā tiek organizēts kopš 2001. gada, un Latvijas izlase ir piedalījusies visos tā posmos, izņemot 2013. gadu, kad sacensības notika ASV. Komandu vērtējumā divas reizes tika iegūtas zelta, četras reizes sudraba un divas reizes bronzas medaļas, savukārt individuāli – četras reizes zelta un divas reizes sudraba medaļas. Pasaules reitingu tabulas kopvērtējumā no 2001. līdz 2017. gadam Latvija patlaban ieņem 3. vietu.

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
truksis

Man jau patīk tie apsveikumi, bet kad vajadzēja finansiāls atbalsts, kur tad bija Dūklavs?

04.04.18 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Nevar taču Duklavs, partija, riskēt ar naudu un prestižu! Skaisti ir pasniegt papīriņu ja ir panākums, bet ja būtu devis naudiņu - un nekā.? Ko tad? Diezin vai būtu šis pašapmierinātais ģīmis.

04.04.18 Atbildēt | Ziņot 0
parazutis

Tas, ka Zivju fonds iedeva naudu, tas neskaitās?

08.04.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager