Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
AtlaidMammu!.lv | 4.maijs 2018, 13:24 | 28 komentāri | 9627 skatījumi

Uzzini un izglītojies kopā ar AtlaidMammu!

Piedalies kopā ar draugiem vai ģimeni! Izdomā, vai vēlies apmeklēt 1. dienu, kad uzstāsies un ar padomu palīdzēs saudzīgas spiningošanas eksperti, ar kuriem kopā arī dosimies 6 st. spiningošanas sesijā „atlaid mammu!” stilā, vai 2. dienu, kad pēc spiningošanas izglītosimies populārzinātniskās tematikās, kas tieši un netieši ir saistītas ar mūsu iemīļoto nodarbi – makšķerēšanu.

Noklausīsimies lekcijas un varēsim uzdot jautājumus. Ja vēlies piedalīties abās pasākuma dienās – par nakšņošanu tev būs jāparūpējas pašam, sazinoties ar atlaidmammu! sadarbības laivu bāzēm Burtnieka ezerā. Abu dienu spiningošanas sesijām dalībnieku vajadzībām ir rezervētas 25 airu laivas, ja tev ir pašam sava laiva (arī motorlaiva), vari braukt ar to. Pasākums ir bezmaksas, lai kļūtu par reģistrētu pasākuma „Uzzini un izglītojies kopā ar atlaidmammu! dalībnieku, piesakies rakstot epastu uz info@atlaidmammu.lv.

Tev jāuzraksta:

1) savs vārds, uzvārds,

2) tālruņa nr.,

3) kopējais piesakāmo dalībnieku skaits (sevi ieskaitot),

4) norādi vai vēlies ņemt dalību 1., 2. vai abās
pasākuma dienās,

5) brauksi ar savu laivu vai pretendē uz rezervēto airu laivu?

Tavi dati netiks izmantoti nekā citādi, kā pasākuma koordinācijai un netiks nodoti 3. personai. Par sviestmaizēm un atspirdzinājumiem
rūpējamies paši. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā zvani vai sūti ziņu pasākuma organizatoriem – Matīsam Ābiķim (28245446) vai Jurim Bārtulim (26519777).

SESTDIEN, 12. MAIJĀ:
9:00 – 9:30 Pulcēšanās Burtniekos pie Burtnieka ezera centrakanāla
9:30 – 10:30 Saudzīgas copes instrukcijas spiningotājiem. Ar savu pieredzi dalīsies – Mārtiņš Balodis, Gunārs Klēģers, Ingus Goltiņš uc.
10:30 – 11:00 Laivu sadale un izbraukšana ezerā
12:00 – 18:00 Spiningošanas sesija „atlaid mammu!” stilā
18:00 – 18:30 Atgriešanās krastā un sviestmaižu pauze
18:30 – 19:30 1. dienas veiksmīgāko dalībnieku nosaukšana, lomu un ķeršanas tehniku apspriešana

SVĒTDIEN, 13. MAIJĀ:
8:00 – 8:30 Pulcēšanās Burtniekos pie Burtnieka ezera centra kanāla
9:00 – 15:00 Spiningošanas sesija „atlaid mammu!” stilā
15:00 – 15:30 Atgriešanās krastā un sviestmaižu pauze
15:30 – 16:00 2. dienas veiksmīgāko dalībnieku nosaukšana, lomu un ķeršanas tehniku apspriešana
16:00 – 16:45 Novadpētniecības lekcija „Burtnieks – leģendāra vieta”, lekt. Marika Daļecka
16:45 – 17:30 Zemes zinātņu lekcija „No Ledus laikmeta līdz mūsdienām un tālāk” lekt. Jānis Ukass
17:30 – 18:30 Ihtioloģijas zinātņu lekcija „Burtnieka ezera sistēma un tās iemītnieces” lekt. Matīss Žagars Pasākuma vadītāji – Māris Olte un Matīss Ābiķis

Uz tikšanos pie leģendārā Burtnieka!

AFIŠA

a v o t s

 
 
[28] Komentāri | dilst | aug
 
Jurasasaris

Blin nu cik ta sekta te rakstis,reali uzspiez visiem savas iegribas

04.05.18 Atbildēt | Ziņot -9
Jurasasaris

Nu minusnieki pasaki tiesraide kas tu pa losi esi lai tevi var sameklet stulbie kar piekriteji

04.05.18 Atbildēt | Ziņot -6
Karlis_K

Deģenerāts marģerītis nekādi nespēj iztikt bez visu rakstu, bilžu, foruma tēmu piepļūtīšanas, nepārtraukta diareja.

05.05.18 Atbildēt | Ziņot 2
krumujancis

Un kā pats? Vēl trakāka diareja...

Kā jau komentēju to rakstu ar asiņaino līdaku tas C&R ir biznesa projekts, kura pamatdomu drīz atklās paši organizatori. Ko darīsi, līdz kam esam nonākuši,bet...tādi laiki!

05.05.18 Atbildēt | Ziņot -7
Jurasasaris

Kas tev kads pedejo sulu no rikles rauj ara lai tu pljutitu visu laiku un aizstavetu kkadu sektu..satiekamies dzive varbut izrunajam

06.05.18 Atbildēt | Ziņot -7
pelecis

katrai sektai ir tiesības uz pulcēšanās vietu, tur var redzēt mūsu copes eliti, nu, tad lai labi noiet tā lieta

05.05.18 Atbildēt | Ziņot -5
Akmens_Viesis

Vieni un tie paši varoņi ar savām naida runām. un absolūto neloģiku , piemēram, Latvijas meži un Atlaid mammu ir vienīgā reālā iespēja tādiem krūmujančiem paņemt 5 līdakas vienā copes reizē... un to pašu viņš cenšas nogānīt.

Es nesaprotu, kāpēc to pieļauj. Tā nav nekāda uzskatu brīvība, tā ir copes resursa sagandēšana.

Mums tiko mačos bija formula, kad ieskaitē varēja vest mala 1 zivi, varēja paralēli ķert lomā, cik noteikumi ļauj, bet vinnēja jelgavnieks, kurš atbrauca un zivi iesūtīja WhatsApp programmā un atlaida, pēc tam visu skatītāju klātbūtnē ar pludu savilka 5 zivis visātrāk, un eholots par 1000 rokā.

Un tas tiek darīts, lai sacensības neradītu papildu slodzi zivju resursiem.

Es domāju, ka Copes lietām, ja vēlas pastāvēt, ir jāpāriet uz reāliem lietotāju vārdiem. Pašreizējā versija ir tikai iespēja 2-3 pipukiuem visu pārvērst par miskasti. Tikmēr te drīz nesavāksies arī 1000 solītie makšķernieki, jo kuram gan pēc copes dienas un pozitīvām emocijām interesē iebāzt galvu atejā. Bieži vien sajūta ir tieši tāda - copes sarunu resurss pārvērsts par ateju, kurā dominē maluzvejnieku uzbraucieni un pāķu sazvērestības teorijas.

Otra versija būtu informācijas iesūtītājam izvēlēties, ļaut komentēt vai nē.

Ļoti interesē redakcijas viedoklis par šo.

05.05.18 Atbildēt | Ziņot 6
krumujancis

Šis grūtniecības uzsūkšanās akadēmiķis AV jau nonācis tik tālu, ka ir sākušies jau pirmie mēģinājumi apklusināt visus citus C&R oponentus, īpaši tos, kuriem ir loģiskāka pieeja lietu kārtībai.

Un nav jau argumentu ar kuriem apstrīdēt šo loģiku pret C&R. Ir tikai vienkārša gribēšana tā kropļot dzīvu radību! Varētu teikt, ka ir izveidojusies jauna kormorānu suga, nu jau cilvēku izskatā.

Tas, ka šajā C&R projektā tiek ieguldīti, iespējams, pietiekoši lieli līdzekļi, kurus tikpat lieliski, vai vēl labāk, varētu izmantot resursu atjaunošanai laižot ūdenstilpnēs zivju mazuļus, atjaunojot resursus. Taču tas jau ir reāls darbs, kurš ir reāli jādara, taču - vai, kā negribas strādāt!

Pie C&R pietiek tikai ar mutes dzesēšanu un mērīšanas kastu izgatavošanu.

Kas attiecas uz sacensībām, tās gan būtu jārīko dīķos, vai vietās, kuras ir šim nolūkam speciāli gatavotas. Nezin kāpēc Latvijas mednieki vēl nav aizdomājušies līdz dažādu meža zvēru atšaušanas sacensībām Latvijas mežos, lai gan, laikam, jau ir, šauj taču mežacūkas bezjēgā.

Arī citas sacensības, tāllēkšana,augstlēkšana, u.c., parasti notiek stadionos nevis uz ielām.

05.05.18 Atbildēt | Ziņot -6
Jurcik

Krumjanci, Tavi zinātnieki jau sen izpētījuši, ka plika zivju laišana ir bezjēdzīga naudas iztērēšana, jo ir ezeri ar labām nārsta vietām un ir jānosargā dabīgais zivju resurss. Ja kas, to pašu ir ari vācu un zviedru zinātnieki izpētījuši.

PS. šis tavs komentārs par ķer un atlaid pie Lielauces ezera tēmas arī ir labs:

"Tagad šad tad aizbraucu un Alūksni, Burtnieku - tur retāk, kaut kā vairs nepatīk, arī Lielauci. Kādus gadus atpakaļ strādāju Rīgas ostā, bija doma Daugavā pacopēt žaņus, taču kad nācās pie Daugavas ūdeņiem tā tuvāk pabūt un diendienā vērot, kas tikai tur iekšā nepeld - tad arī atmetu šo domu. Ja nu vienīgi varbūt kaut kur pie Līvāniem, vai vēl tālāk, citādi to zivi tikai - ķer un atlaid - bet tas jau gabals ko stūrēt."

05.05.18 Atbildēt | Ziņot 6
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Jurcik:

jurcik, Latvijas specifika jāņem vērā - gadi, kad ūdens nokrītas un līdaku nārsts iet postā. tādā situāciijā cilvēks ir bezspēcīgs. bet tajos gados mēs necopējam retāk, lai jau tiek zivjaudzētājiem arī kāds prieks. tāpat arī ātri aizaugošajos vai stipri apmakšķerētos nekait tā papildināšana. Man tikai šķiet, ka drusku lielākas līdakas labāk laist nekā vienvasaras, bet gaiumes lieta.

interesanti, ka trollis krūmujancis pie foreļu ķeršanas dīķos izteica pavisam pretēju viedokli - gānījās par copi akvārijā. un lauku mačus vietējos ezeros slavēja. Bert tas nu tā, Sajūk naida cēlājam,kurā tēmā ko teicis, ierakstu daudz, naids jākurina.

05.05.18 Atbildēt | Ziņot 7
krumujancis
krumujancis > Jurcik:

Ko tikai šībrīža nopirktie ''zinātnieki'' nav izpētījuši! Pat to, ka blusa, kurai norautas visas kājas, ir zaudējusi dzirdi - jo nelec tad, kad to pieprasa.

Tika jau publicēti tie slavenie BIOR zušu pētījumi, kas reāli apstiprināja šo manu tēzi.

Nesapratu, kādā sakarā sasaisti ostu ar Lielauces ezeru?

Jā, Daugava ir ļoti piesārņota, tagad jau tai seko arī nākošā, kurā, atšķirībā no Daugavas, jau iet bojā zivis, un tas tā ir tikai loģiski pie šo jauno lielsaimnieku, jaunkolhoznieku, saimniekošanas, jo tam jau esam gājuši cauri.

Ne tikai zivis iet bojā, daudzkur jau arī cilvēki ir spiesti pamest savas mājas šīs liellaukos pielietotās ķīmijas dēļ, vai ciest visādas alerģijas.

Lielauces ezers, manā uztverē, ir viens no tīrākiem, pagaidām, Latvijas ezeriem. Ja tikai tā Īles dāņu cūku ferma šo priekšrocību ar savām smakām un vielām drīz vien nelikvidēs. Lūk, par to gan Latvijas valsts meži varēja parūpēties, lai tas nenotiktu.

Un Latvijā vēl joprojām nav sapratuši, ka nebūt ne viss, kas citur pieņemts un notiek, ir tikpat labs šeit Latvijā. Vai mazums par to daudzās jomās esam pārliecinājušies, ka visiem ārzemnieku ieteikumiem tomēr jāpieiet kritiski? Nav taču katru reizi jākāpj uz grābekļa.

05.05.18 Atbildēt | Ziņot -5
Jurcik
Jurcik > krumujancis:

Krumjanci, ar līdaku laišanu vai nelaišanu ir 50/50 starp manu komentāru un AV komentāru. Jāskatās individuāli. Piemeram Lielaucē laikam 2016 gada pēdejo reizi ielaida un tur dēļ ezera seklumiem un putnu lieguma zonas nav jēgas laist katru gadu. Paņem līdakas līdz 70cm un liekākas atbrīvo, pēc citu privāto ezeru prakses līdakas tur būtu dabīgā veidā daudz.

Ja kas biju Lielauces ezerā, 3dien, Makšķerē ar Olti raidījumā parādīs kādu sižetu.

Kolēģi ari redzēja vienu beigtu līdaku. 2-3kg.

PS. komentārs bija Lielauces tēmā un uzsvēru to, ka esi aizdomājies par ķer un atlaid, jo negribi lietot zivis pārtikā. Tā tad gribi makšķerēt prieka pēc.

05.05.18 Atbildēt | Ziņot 5
krumujancis
krumujancis > Akmens_Viesis:

Izraujot teikto no konteksta, vienmēr ir iespējas pierādīt to, kas citkārt nav iespējams.

Tas - par mačiem dīķos, kur C&R sakarībā ir vismaz divas pozitīvi vērtējamas lietas, tas ir, āķi bez atskabargas, un stadions - dīķis, kur zivis šim nolūkam speciāli audzētas, un tas neskar sabiedriskos resursus, ja tās arī iet bojā bezjēgā, izpriecas dēļ.

Sabiedriskajos ūdeņos, vienalga kas tos apsaimnieko, īpaši līdaku copē, āķi ir ar atskabargu, laika to izņemšanai ir maz, jo tas ir ierobežots, līdz ar to par saudzīgu āķu izņemšanu pat iedomāties grūti.

Ja runājam par resursiem, tad vajadzētu gan sākt ar tīklinieku izskaušanu no sabiedriskajiem ūdeņiem, izņemot jūru. Tas jau būtu nopietnāk, nekā visa cita šī vervelēšana. Tikai te, tādiem grūtniecības uzsūkšanās spečiem un mirušo grozītājiem - ciska par tievu, tas diemžēl, ir fakts.

05.05.18 Atbildēt | Ziņot -5
krumujancis
krumujancis > Jurcik:

Ja konkrēti par Lielauci, tad tur ļoti lielu ļaunumu zivju resursiem nodara kormorāni, kuri tur, vismaz pēdējos gadus, ielido pēc mazuļu izlidošanas uz barošanos. Un svētīgi būtu viņus apkarot, lai vispār nepārvācas uz dzīvi tur.

Pats pagājušo rudeni redzēju kādas zivis viņi ir spējīgi norīt, pilnīgi skaudība sametās, nerunājot nemaz par traumētajām. Sāku tās fotografēt, bet regulāri nesanāk, ir daudz traucējošu faktoru.

Par C&R runājot, katrs no mums ķer un atlaiž zivis, jo atlaiž mazās, visas, atlaiž arī tad, ja ir noķerts limits, bet, tā gadās, ka braucot uz bāzi pa ceļam, jau niekojoties, paķer vizuli vēl kāda. Pats gan pēdējā laikā tādu niekošanās praksi vairs nepiekopju, ja esmu ticis līdz normai un gribu vēl pabūt uz ezera - pāreju no spininga uz makšķeri, cerot uz līni, asari vai raudu, līdakas lieku mierā, tieši tā kā to arī esmu ieteicis arī citiem.

Grūti spriest, vai tas saistīts ar resursiem vai ar kaut ko citu šajā ezerā, taču cik esmu tur bijis, tad pēdējā laikā vismaz man, un, cik man zināms, arī citiem, reti ķeras zemmēri. Ja ņem, tad jau virs kilograma, pāris gadu atpakaļ bija savādāk. Taču ļoti daudziem copes ir ļoti retas, vai pat nemaz, viens otrs atbraukušais copmanis pat apgalvo, ka šajā ezerā zivju nav, kas gan arī nav tiesa.

Ja runājam par mazuļu ielaišanu, tad tas nu gan jādara tad, kad kormorānu tur vairs nav, citādi sanāk drusku šķērsām - tiem ir svētki, kā tas, ja pareizi atceros, bija pagājušajā ielaišanas reizē.

Un vēl - zemūdens mednieki tur paņem to, ko nav spējīgs noķert spiningists, lielās, 6 - 7 kg, no aizaugušajām vietām. Tā ka viss notiek tā - kā tas notiek.

05.05.18 Atbildēt | Ziņot -4
Jurcik
Jurcik > krumujancis:

Krumjanci, nu redz, reti sakarīgs teksts no Tevis. Par kormoraniem un zemūdens medniekiem piekrītu. Ar kormorāniem vajag kā Aluksnē, kad drīkst ar speciālām atļaujām šaut. Vispār vajadzētu ierosināt LVM.

Zemūdens mednieki nu nekādi neiet kopā ar Atlaid mammu LVM ezeros. Šo punktu nesaprotu. Kaut gan paši zemūdens mednieki saka, ka neesot tik viegli nomedīt līdaku.

Pagājušo gadu Kaņieri, mednieki nošava 6kg līdaku, neatrada uzreiz un nākamajā dienā atrada beigtu. Izmeta krūmos līķi.

Kā pats redzi un saproti ķer un atlaid, ja to dara pareizi ir mazākais ļaunums tavā izpratnē.

Drīzāk tad līdaku līķi Lielaucē varētu būt no nomocītām nārsta līdakām un kormoranu uzbrukumiem seklumā.

05.05.18 Atbildēt | Ziņot 6
krumujancis
krumujancis > Jurcik:

Dzīve jau ir tāda, kāda tā ir. Un ja rīkojas tā, kā to prasa loģika un veselais saprāts - tad jau ir viss kārtībā. Tas, manuprāt, ir tad, ja esi sakarīgā copē, kur tev svarīga ir arī zivs iegūšana savai vajadzībai, nevis tikai un vienīgi ķeršana un vilkšana - tikai kā izprieca. Ja esi sakarīgs, tad tur sanāk gan ķeršana, gan atlaišana.

Ja pārejam tikai uz C&R, kā izpriecu, un šo ķeršanas un atlaišanas darbību kā galveno - šī loģiskā saite zūd, bet to daudziem jau ir pagrūti saprast.

Piekopj taču C&R ar karpām, bet pavērojiet kāda tur ir šo darbību kultūra, zivs patiešām tiek saudzēta un lolota.

Vai ar līdakām tā notiek? Nē taču! Tā ka pirms aģitēt par šo atlaišanas procesu, vajadzētu gan sākt ar pavisam ko citu, bet ne es esmu šo pasākumu sācis, ne man kādu mācīt, varu izteikt tikai savu viedokli, kas tāpat daudziem, šajā projektā iesaistītajiem, nepatīk. Taču tas nenozīmē, ka man nav taisnība.

05.05.18 Atbildēt | Ziņot -7
Jurasasaris

Nevis 5 bet vairak sitie lv noteikumi ir sviests tadi pasi ka jus tirlinji..citur sen pa muti tadi lihi dabutu bet te jau var pljutit zaunu raveji un atlaideji

06.05.18 Atbildēt | Ziņot -4
Jurasasaris
Jurasasaris > Jurcik:

O dirsejs uzradies

06.05.18 Atbildēt | Ziņot -6
Jurcik
Jurcik > krumujancis:

Ar karpām ir savādāk, tas viss notiek krastā un labi var sagatavoties. No laivām ir sarežģītāk, vajag liels uztveramais tikls, taisnu vietu kur nolikt līdaku(kas nereti mazās laivās vai īres laivās nav).

Esmu noskatījies daudz video no Zviedru, Anglijas, ASV, Vācu makšķerniekiem un neko jaunu tur neredzu līdaku atlaišanā. Pa lielam esam darām to pašu kā ārzemēs. Ja protams ir liela copes laiva un var mīksto mērlenti izklāt, tad cepuri nost, būs daudz saaudzīgāk.

Katrā ziņā priecātos par ieteikumiem.

07.05.18 Atbildēt | Ziņot 4
krumujancis
krumujancis > Jurcik:

Pats, Jurcik, jau esi atbildējis, kāpēc attiecībā uz līdakām, C&R nav tas labākais un ieteicamākais copes variants: Tāpēc, ka reāli laivā nav iespējams nodrošināt normālu, civilizētu, āķa izņemšanu - zivs spārdās, jālieto spēks lai viņu laivā savaldītu, lai atvērtu muti un, beidzot, no MAMMAS mutes dabūtu ārā VAIRĀKUS, divus vai pat trīs, triju žuburu āķus ar atskabargām.

Par kādu saudzīgu attieksmi šeit var būt runa vispār? Tādas nav, ir tikai runas!

Ieteikt varu tikai to, ka šāda C&R prakse masveidā nav popularizējama, ne no viena saprātīga viedokļa ieteicama, kā izprieca tā kļūst resursiem pat kaitīga.

Tas ir mans - copmaņa viedoklis, pārbaudīts daudzu desmitu gadu praksē, un nav nopietnu argumentu, lai pamatotu pretējo.

Tas, ka kaut ko tāpat dara ārzemēs - tas nav arguments, lai šeit Latvijā darītu tāpat. Daudz muļķību Latvijā ir sadarīts darot kā ārzemēs, un klausot ārzemnieku ieteikumus. Un, droši vien, arī nākotnē vēl sadarīs, neatlaidīgi kāpjot uz grābekļiem.

Kaut kā grūti ir sākt domāt pašiem ar savām galvām, nav tikai saprotams kāpēc?

Par to netieši liecina, piemēram, nekritiska manu komentāru mīnusošana, lai gan vienā otrā esmu uzrakstījis tikai visiem labi zināmas un jau agrāk pieņemtas patiesības.

08.05.18 Atbildēt | Ziņot -3
Jurcik
Jurcik > krumujancis:

Redzi, ja Tev nepatīk tā, tad tas ari īsti nav arguments, lai citi tā nedarītu. Pa lielam tā ir sporta makšķerēšana, ar opciju arī paturēt zivi. Arī man ir vairāku gadu desmitu pieredze copē un atlaist zivi jau sāku pirms masveida propagandas TV un youtube. Kaut kā pats par to aizdomājos ar savu galvu uz pleciem un tad tikai sāku padziļināti pētīt kas notiek ar C&R. Un tas bija pirms 10 gadiem vismaz. Forelisti, karpinieki, stipri ilgāk to jau dara.

Un lielu līdaku mazā laivā neceļ, tāpēc ari vajag lielu uztveramo, ko tur visu laiku ūdeni un mānekli izņēmot no līdakas mutes līdakai paliekot uztveramajā/ūdenī.

Varbūt vienkārši ir jāsāk pieņemt ari cits viedoklis un C&R jebkurā gadījumā resursam ir daudz daudz draudzīgāks nekā masveida līdaku izņemšana, kas notikusi Latvijā daudzus gadus desmitus.

08.05.18 Atbildēt | Ziņot 3
krumujancis
krumujancis > Jurcik:

Par forelistiem - tie strādā ar āķiem bez atskabargām, karpinieki - līdzīgi. Un abi uz zemes. Tā ka te nav ko salīdzināt.

Protams, ka mans viedoklis šeit citiem nenozīmē neko, ja masveida propaganda notiek, un ir kas to visu atbalsta un zina, kāpēc viss tas notiek - viss notiksies tāpat, līdzīgi kā tas notiek arī ar cilvēku slepkavošanu, gan sadzīvē, gan mazākos, vai lielākos, karos, lai gan visi saprot, ka labi tas nav.

Nekādi nevaru piekrist teiktajam ka līdaku no ūdens neizņem - to taču mēra tajā kastē, vai fotografē, pie kam turot rokās un satverot to tā, vai citādi, dažus foto ir pat nepatīkami skatīties, kur zivij lauž žokļus vai izrīkojas vēl nežēlīgāk... un tad atlaiž !?.

Diemžēl, mans makšķerēšanas un spiningošanas stāžs un pieredze daudzkārt pārsniedz Jūsējo, tāpēc palikšu vien pie sava viedokļa, lai kā arī šeit netieku zākāts no vienas dienas ''speciālistiem'' un ''zinātniekiem'', vai jebkurā citādā veidā ieinteresētajiem šajā C&R.

Ja skatās uz zvejas lietām kopumā, tad vissliktāk ir tas, kas notiek pašlaik, tā ir faktiski nekontrolēta zveja ar tikliem un murdiem, plus vēl malu zvejniecība uz šī rēķina, jo makšķernieks jau nevar zināt, ja kāds cilā šos rīkus, vai tas ir ar atļauju, vai bez. Aizliedzot šīs darbības iekšējos sabiedriskajos ūdeņos, jebkurš, tiklīdz redz šīs darbības var droši ziņot par pārkāpumu. Tagad tas ir izslēgts.

Bet vieglāk jau ir ieviest visādas muļķības nekā ierobežot acīmredzamo.

Pretēji visiem apgalvojumiem var droši teikt, ka daudzie makšķernieki kopumā nodara mazāku kaitējumu zivju resursiem neskatoties uz to lielāko skaitu, daudzi jau nemaz nenoķer tos lielos lomus. Tīklinieki noķer vienmēr, un paņem visu, arī zemmērus kā piezveju.

Pagarš palags iznāca, bet lai nu.

09.05.18 Atbildēt | Ziņot -4
krumujancis

Tā kā ir nomīnusots, tad papildināšanu.

Sīrijā, ievieš demokrātiju, sviež bumbas un sakropļo, nogalina civilos iedzīvotājus. Un tam sakropļotajam, vai nogalinātajam taču ir vienalga - ir šī demokrātija vai nav, ir tikai kroplis, vai arī beigts. Vienalga slikti.

Tas pats ir ar C&R. Cīnās par resursu saglabāšanu, vai pareizāk būtu teikt, copes izpriecu, kropļojot un daļēji dzenot nāvē zivis. Bet tai kroplajai vai beigtajai zivij taču vienalga, ko jūs domājat.

09.05.18 Atbildēt | Ziņot -2
Jurcik
Jurcik > krumujancis:

Krumjanci, atbrivo līdaku uztveramā tīklā, pats nomierinies un bez steigas paņem līdaku ieliec sile, nomeri, uztaisi foto un atbrīvo. Praktiski sile ir laba mazās laivās, jo tā ir vienīgā taisnā virsma.

Vai praksē viss ir tik gludi? Protams, kad nē. Ir daudzas nianses, lai līdaka pati sevi pret siles malām nesavainotos, lai makšķernieks nesavainotu žaunas turot aiz žaunu vāka utt. Bet tas viss attiecas ari uz zemmera līdakām, ko ari Tu atbrīvo.

Ps. Par tikliem un maliķiem tā ir cita tēma, kuru pārvalda attiecīga institūcija ar algotiem darbiniekiem. Ja viņi netiek galā, tad visas negacijas, ieteikumi jaadrese viņiem. Un c&r atbalstītājiem nav nekada sakara ar tikliem utt.

Pss. Ari Tu esi copes izpriecas atbalstītājs.. tak patīk copēt!

10.05.18 Atbildēt | Ziņot 2
krumujancis
krumujancis > Jurcik:

Pilnīgi pareizi, patīk copēt! Taču mans mērķis nav kropļot zivis, tas ir, tikai noķert un laist vaļā, un nekad tāds nav bijis.

Tāpēc nelietoju lielas sistēmas ar 3 un vairāk trijžuburniekiem, bet gan tādus mānekļus, kuri nodara minimālāko ļaunumu zivij, ja tā ir jāatlaiž.

Savu taktiku un viedokli esmu jau paudis agrāk, tāpēc neatkārtošos.

Vēl tikai gribu piebilst, ka asaru zveja līdaku lieguma laikā - tā arī ir makšķerēšanas noteikumu izsmiekls. Pirmajā maijā, spiningojot ar asariem paredzētu mānekli, vairāk ķērās līdakas nekā asari. Tā ka basņu mums visapkārt ir ļoti daudz, bet ir jau kas tām arī tic, par nožēlu.

Tieši tāpat ir ar šo C&R, kur ir apvienoti vairāki elementi: izprieca, acu aizmālēšana dabas aizsardzībā, mārketings.

Diemžēl cilvēki ir parādījuši sevi kā visnežēlīgākās būtnes uz zemes, jo nogalināt cilvēku, algotņiem tā ir izprieca, nogalināt meža zvēru, medniekiem izprieca, nogalināt un sakropļot zivi, spiningotājam izprieca.

Tādi nu esam.

10.05.18 Atbildēt | Ziņot -5
Moriartijs

Nevajag reālus vārdus, tas nav pareizi. Katrā normālā forumā ir foruma noteikumi un ir administratori, kuri šos noteikumus piemēro - dzēš ziņojumus un bloķē lietotājus, kuri pārkāpj. Liela daļa copmaņu no šī protāla jau ir aizgājuši uz facebook grupām utt.

11.05.18 Atbildēt | Ziņot 0
Jurasasaris

Vieni un tie pasi bucotaji irs un irs pa sektas parliecibu ..rauj zaunas un tik apmierinas .plus vel kaš piķi delj savas parliecibas un aizskar tos kam garšo zivis un kas ir dabiski

06.05.18 Atbildēt | Ziņot -7
pelecis

kaadreiz geji un lesbietes arī bija necieņā, bet tagad tā ir jūtu izpausmes brīvība, kas būs 20 gadiem to vien Sv. Peeris zin.

07.05.18 Atbildēt | Ziņot -7
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager