Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
L.M.S.F | 21.maijs 2018, 10:34 | 1 komentārs | 4251 skatījums

Latvijas čempionāts spiningošanā no laivām 1.posms noslēdzies

Šajā nedēļas nogalē aizsākās cīņa par Latvijas Čempionu titulu vienā no populārākajām makšķerēšanas sporta disciplīnām - spiningošanā no laivām, ko organizē Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija.

Latvijas Čempionāta pirmais posms tradicionāli notiek maija vidū, Burtnieka ezerā un arī šogad nebija izņēmums. Dalību sacensībām pieteica 14 komandas un 4 ekipāžas, kas kopumā ir 32 ekipāžas, jeb 96 dalībnieki. Sarakstā redzamas tādas spēcīgas komandas kā Salmo, Lucky John, Eboat Fishing Team, Neste fishing Team, bet sevišķi iepriecina, tas, ka pieteikušies arī pavisam jauni dalībnieki, kas iepriekš nebija LČ startējuši.

Lai arī sportisti jau ļoti labi pazīst Burtnieku, tā reljefu un labākas zivju vietas, tomēr, paturot prātā, ka ezers ir dāsns, bet tajā pat laikā kaprīzs, uz pirmajiem treniņiem lielākā daļa devās jau vairākas nedēļas iepriekš un pirms pašām sacensībām vismaz trīs dienas veltīja copei un savu vietu pārbaudei. Treniņu laikā līdakas ķerās kā negudras, dažām ekipāžām ap 100 zivīm dienā, no kurām ap 30 ierakstītos ieskaites tabulā. Treniņu mērķis gan nav noķert maksimāli daudz, bet saprast kā strādā gan zināmās, gan no jauna atrastās zivju vietas, kādi mānekļi šogad “garšo” Burtnieka skaistulēm, un izstrādāt komandas/ekipāžas stratēģiju startam sacensību dienās.

Latvijas Čempionāts sponingošanā no laivām 2018, 1.posms tika atklāts ar sportistu stāšanos svinīgā ierindā, Latvijas Republikas himnas atskaņošanu, LMSF valdes locekļa un atbildīgā par disciplīnu Ginta Zeiļa ievadvārdiem un Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Edvīna Straumes uzrunu, kam sekoja LČ galvenā tiesneša Mātiņa Babra īsa instrukcija un informācija par to, ka ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā makšķerēšanu kā sporta veidu sāk uztvert arvien nopietnāk, tādēļ pavisam nopietnas kļūst arī iespējamās dopinga pārbaudes, ko var veikt Latvijas Sporta Medicīnas Centrs iepriekš nebrīdinot.

8:45 atskan starta signāls pirmajai laivu grupai, pēc 5 minūtēm tai seko otrā grupa un cīņa var sākties! Ņemot vērā treniņos pieredzēto, sportisti prognozē, ka arī sacensību laikā lielākā daļa ekipāžu spēs noķert 20 mēra zivis, kas ir maksimālais ieskaitāmo zivju skaits. Tomēr izbraucot krastā bilde rādījās citāda un protokolu pilnībā aizpilda tikai viena ekipāža. Laika apstākļu maiņa ieviesusi savas korekcijas arī zivju vēlmēs grābt mutē visu pēc kārtas. Pēc pirmās dienas vadībā individuālā vērtējumā izvirzās Valters Rubenis un Roberts Valters no Lucky John, kam Pēteris Lideris un Inguss Pavasaris no Salmo un Harijs Raciborskis un Raivis Bergs no Fishbon.

Svētdien laivu grupas startā mainās vietā ar laikiem, bet salīdzinoši vēsais laiks un zivju kūtrums ir saglabājies – ķerās labi, bet ne tik karaliski kā treniņos. Pēc otrās dienas līderpozīcijas pārliecinoši saglabā Valters Rubenis un Roberts Valters no Lucky John, otro labāko rezultātu uzrāda Ivars Riciks un Gints Zeiļa no Eboat fishing Team 2 un trešie Harijs Raciborskis un Raivis Bergs no Fishbon.

Pirmā posma kopvērtējuma rezultāti:

Individuālā vērtējumā:
1. vieta - Valters Rubenis - Roberts Valters
2. vieta - Harijs Raciborskis - Raivis Bergs
3. vieta - Gints Zeiļa - Ivars Riciks

Komandu vērtējumā
1. vieta - LUCKY JOHN
2. vieta - FISHBON
3. vieta – SALMO

Šogad tiek iedibināta jauna tradīcija un garākās zivs “autors” arī saņem balvu, katrā posmā tā būs cita cita suga. Burtniekā, protams, tiek prēmēta līdaka! Par 108cm skaistuli balvu saņam Pētera Lidera un Ingusa Pavasara ekipāža.

LMSF valdes loceklis un sporta disciplīnas "spiningošana no laivām" atbildīgais Ginta Zeiļa: “ Burtnieks maijā vienmēr ir bijis zivīm bagāts un dāsns ezers, tādēļ parasti šajā posmā visu izšķir centimetri, nevis zivju skaits. Treniņos viss liecināja, ka šogad lielākajai daļai ekipāžu būs pilnas tabulas, tomēr līdz ar laika un vēja virziena maiņu zivis kļuva kūtrākas un prognozes par skaitļiem īsti nepiepildījās, kas zināmā mērā radīja papildus spriedzi un adrenalīnu. No organizatoriskā viedokļa šogad ir daudz un dažādu izmaiņu, kas ieviestas ar mērķi attīstīt un popularizēt šo sporta veidu, piesaistīt jaunus dalībniekus un pietuvināt Latvijas čempionātu Pasaules čempionāta formātam, un pats galvenais atlasīt labākos, lai arī pasaules līmenī mēs spētu cīnīties par medaļām”

LČ no laivām 2018 galvenais tiesnesis Mārtiņš Babris: “Ņemot vērā, ka šogad tika ieguldīts liels darbs LČ sagatavošanās procesā, pirmā posma norise no tiesnešu viedokļa raugoties likās viegla un vienkārša. Dalībnieki bija labi informēti un disciplinēti, līdz ar to arī mums tiesnešiem darbs ritēja raiti un operatīvi. Sapulcēs nebija daudz jautājumu, bet ja bija tad par tēmu. Priecē tas, ka līdz ar organizatoriskām izmaiņām un stingrākiem noteikumiem, arī šī sporta veida kultūra un pašu sacensību dalībnieku orgnizētības līmenis ceļas.

Milzīgs paldies Latvijas Čempionāta spiningošanā no laivām 2018, 1. posma atbalstītājiem NESTE Latvija, Burtnieku novada domei, Rapala, Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centram, Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdesn medību kartēm, žurnālam Copes Lietas, kempingam “Ezerpriedes” un biedrībai “Sporta makšķerāšana”!

r e z u l t ā t i

Uz tikšanos 2. posmā, Alūksnē jau 16.-17. junijā!

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
shaiba

Teikums par dopinga pārbaudēm lika pasmaidīt.

21.05.18 Atbildēt | Ziņot -1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager