Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Juris Šteinbergs | 3.jūnijs 2018, 23:48 | Komentēt | 1647 skatījumi

Lielās karpas pagaidām rokā nedodas

Pēdējā laikā šeit vairāk esmu pārsvarā atspoguļojis dažādas makšķerēšanas sacensības. Daļēji tas saistīts ar tēmu izsīkumu, daļēji – ar autora slinkumu un pievēršanos vēl citiem hobijiem. Šopavasar Jēkabpils apkaimē norisinājušās vairākas makšķerēšanas sacensības. Šoreiz par vienām, kuras pats nedaudz vēroju no malas.

No 17. līdz 20. maijam Ba­ļotes ezerā norisinājās Latvijas čempionāta karpu makšķerēšanas 1. posms, kuru Latvijas Makšķerē­šanas sporta federācija rīkoja sadarbībā ar Krustpils novadu. 72 stundu zivju ķeršanas maratons sākās ceturtdienas rītā ar sektoru izlozi, organizatoru vēlējumiem «Ne asakas!» un, kā piedien valsts čempionātu atklāšanā, ar Latvijas himnas atskaņošanu.

1. posmā piedalījās 17 vadošās valsts karpu makšķerēšanas komandas. Pir­majā dienā līdz vakaram visas komandas kopā bija tikušas tikai pie četrām zivīm, bet pirmie līderi sāka noskaidroties tikai pēc pirmās nakts. Pēc teju 24 stundu copes piektdienas rītā pirmajā trijniekā bija «Amigo Carp 2», «Copes nams» un «Capital Carp», kuru kontā bija pa četrām zivīm. Līdz vakaram «Amigo Carp 2» noķerto zivju skaitu dubultoja un izvirzījās drošā vadībā. Savukārt pēc vakara svēršanas izrādījās, ka no trijnieka ir izkritusi «komanda «Capital Carp» un tās vietu ir ieņēmusi «Team 4 Carpers».

Maču turpinājumā nekas daudz nemainījās – trijniekā atgriezās «Capital Carp», pie vismaz vienas karpas tika visas komandas, bet, lai tiktu pie godalgām, bija jāķer krietni vairāk. Vislabāk kopīgu valodu ar zivīm atrada «Amigo Carp 2», kuras sastāvā bija Gatis Gašpuitis un Ēriks Tukišs. Kopumā viņi izvilka 44 zivis ar kopējo svaru 106 kg un izcīnīja pirmo vietu. Otrie ar 31 zivi un 71 kg palika «Capital Carp» (Armīns Gudrovics, Jānis Karlsons, Gundars Melderis), bet trešie mačus ar 32 zivīm pabeidza «Co­pes nams» (Māris Nuķis, Edvīns Šļubovskis, Igors Gri­gorjevs). Otro un trešo vietu šķīra tikai nepilni 2 kg. Maču «Lielā zivs» ko­mandas «VRV» (Valdis Mu­delis, Visvaldis Breits) kontā lielākā karpa svēra 6,075 kg.

Jāsaka, ka pagājušā gada mačos Baļotes ezerā tika izvilkti arī septiņus, astoņus un deviņus kg smagi eksemplāri. Šoreiz Baļotes smagsvariem uz copmaņu āķiem sēsties netikās, bet cerams, ka līdz otrajam posmam, kas notiks pēc mēneša tepat, Baļotē, tie būs pārdomājuši un makšķerniekiem atrādīsies. Kopumā copmaņi četrās sacensību dienās izvilka 249 zivis, kuru kopējais svars bija 578 kg. Vidējais noķertās karpas svars – 2,321 kg. Jāpiebilst, ka visas no­ķertās zivis tika saudzīgi atlaistas, bet citādi karpu mačos arī ne­mēdz būt. Lomā tika ieskaitītas karpas, kuru svars bija vismaz 1,5 kg.

Šīs bija otrās karpu ķeršanas sacensības ezerā. Pirmās – “Baļotes karpa” – notika pērn.

Vairāk foto, svēršanu protokoli, dalībnieku saraksts un izcīnītās vietas copeslietas.lv karpu forumā.

o r i ģ i n ā l s

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager