Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
ROJA.LV | 4.jūnijs 2018, 00:18 | Komentēt | 1316 skatījumi

Rojas upe papildināta ar 7000 taimiņu mazuļiem

Šī gada maijā Rojas upē tika ielaisti 7000 (septiņi tūkstoši) viengadīgie taimiņu smolti, kas izaudzēti z/i “BIOR” zivju audzētavas „Tome” filiālē „Pelči”. Šo pasākumu nu jau var saukt par tradīciju, jo zivju mazuļi Rojas upē tiek ielaisti no 2007. gada. Taimiņu mazuļus ieguva no Rojas upē nozvejotiem vaisliniekiem.

Taimiņu palaišanā piedalījās pārstāvji no Valsts vides dienesta Ventspils un Liepājas reģionālās pārvaldes, pārstāvji no zinātniskā institūta „BIOR” zivju audzētavas „Tome” filiāles „Pelči” un pārstāvji no Rojas novada domes.

Zivju audzētavas pārstāvji taimiņu mazuļus Rojā nogādāja divas reizes, lai nodrošinātu lielāku iespēju zivju mazuļiem izdzīvot. Zivju mazuļu svars vidēji sasniedza 19 g un garums 5 cm. Tos ielaida Rojas upē pie tilta, lai īsāks ceļš līdz jūrai. “Šie mazuļi ir ļoti ņipri un dzīvīgi,” norādīja zivju inspektors Rūdolfs Kalējs.

Zivju fonda pasākums „Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpnēs un ūdenstilpnēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij citās ūdenstilpnēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā, kā arī privātajās upēs, kurās ir atļauta makšķerēšana” projekts Nr. 1.44. „Taimiņu mazuļu smoltu ielaišana publisko ūdenstilpju ihtiofaunas struktūras pilnveidošanai un resursu papildināšanai Rojas novadā” norisināsies par kopējo summu 7 172,88 EUR, no kuriem Rojas novada domes līdzfinansējums ir 1 434,58 EUR, bet pārējo finansē Zivju fonds.

Attēlā: Taimiņu mazuļu ielaišanā upē piedalījās arī Rojas novada domes izpilddirektors Jānis Pūce (no kreisās) un zivju inspektors Rūdolfs Kalējs. L. Šnores foto

o r i ģ i n ā l s

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager