Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Limbaži.lv | 12.jūnijs 2018, 09:30 | Komentēt | 2180 skatījumi

Katvaru ezerā ielaisti vienvasaras līdaku zivju mazuļi

Otrdien, 5. jūnijā, Katvaru ezerā tika papildināti zivju resursi ar 7000 vienvasaras līdaku mazuļiem. Līdakas tika iegādātas zivju audzētavā SIA “Rūjas zivju audzētava”.

Līdakas audzētas dabīgajās ūdenstilpnēs, tā kā zivis jau pielāgojušās dzīvei ezerā. Zivsaimniecības pārstāvis norādīja, ka šogad siltie laikapstākļi bijuši labvēlīgi līdaku nārstam, un mazuļi paaugušies krietni lielāki kā ierasts.

Par pieaugušām līdakas varēs uzskatīt pēc trim gadiem, bet tikmēr tās ezerā būs kā ezera sanitāri. Līdakas barojas no mazākām zivīm, tādējādi nodrošinot tīrību ezerā un līdzsvaru barības ķēdē, kas ļauj ezera baltajām zivīm augt lielākām - palielinoties vērtīgo zivju krājumam ezerā.

Limbažu novada Katvaru ezeru apsaimnieko biedrība “Katvaru ezers”. Ezerā tiek veikta licencētā makšķerēšana, līdz ar to jānodrošina zivju resursu attīstība. Līdaku mazuļu pavairošanai Katvaru ezerā pašvaldība saņēma daļēju Zivju fonda finansējumu 1877 eiro apmērā, bet pārējo summu, 206,62 eiro, sedza Katvaru ezera apsaimniekošanas biedrība “Katvaru ezers”.

o r i ģ i n ā l s

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager