Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
L.M.S.F | 19.jūnijs 2018, 22:40 | 6 komentāri | 7372 skatījumi

Mušiņmakšķerēšanas izlase atgriezusies no Eiropas čempionāta

Šī gada Eiropas mušiņmakšķerēšanas čempionāts norisinājās Čehijā, Dienvidbohēmijā. Vietas un ūdeņi mums ir labi zināmi gan no 2014.gada pasaules čempionāta, gan arī no pagājušā gada treniņiem sacensību norises vietā.

Komandas sastāvā ir iekļauti sportisti, kuriem vairākumam jau ir starptautiska sacensību pieredze. Šī gada Latvijas izlasē startēja Andis Vecvērdiņš, Mārtiņš Plešs, Andrejs Gusenkovs, Rolands Lipšāns, kā arī starptautisko sacensību jaunpienācējs Andris Norītis.

Komanda uz sacensību vietu dažas dienas pirms sacensību sākuma, tā atvēlot sev laiku treniņiem un nodrošinot pierašanu pie sacensību ritma. Treniņi norisinājās raiti, mūsu sportistiem zivis ķērās, un noskaņojums bija optimistisks.

Sacensības iesākās pagājušajā piektdienā; tomēr iesākumā mūsu sportistiem zivis neķērās tik labi, kā treniņos. Kaut kādu iemeslu dēļ treniņos atstrādātās sistēmas un mušas “nenostrādāja” un tāpēc bija jāķeras pie jaunu pieeju meklēšanas. Šāda meklēšana nedeva cerēto rezultātu, un tāpēc mūsu komanda pirmo dienu, pēc divām sesijām (kurās attiecīgi tika iegūta 13.vieta un 17.vieta) pabeidza tikai 15.vietā.

Otrajā dienā bija tikai viena sesija, kuru mūsu sportisti pabeidza 14.vietā, kas ļāva par vienu vietu pacelties kopvērtējumā. Jau bija skaidrs, ka pirmajās sesijās sakrātā punktu summa neļaus vairs cīnīties par labākiem rezultātiem.

Trešajā, pēdējā, 2 sesiju dienā mūsējie izcīnīja 12. un 13.vietu. Tas savukārt nodrošināja Latvijas izlasei 13.vietu sacensību noslēgumā.

Jāatzīst, ka rezultāts nebija tāds, kādu mēs visi cerējām iegūt, bet kā atzīst paši sportisti, viņi izdarīja visu, ko tobrīd varēja. Tomēr šogad acīmredzot nebija mūsu gads un daudz kas no tā, ko plānojām un kam gatavojāmies, mums neizdevās.

Eiropas čempionātā uzvarēja mājinieki, čehi, iegūstot arī individuālo zelta medaļu. Kā vienmēr, parastie aizdomās turamie, Francijas un Spānijas komandas, ieguva attiecīgi 2. un 3.vietu. Šo sportistu meistarība ir vienkārši nepārspējama un, atkārtojos, neizprotama.

Pēc šī čempionāta mums ir daudz pārdomas par to, kā turpināt paaugstināt mūsu konkurētspēju. Ir diezgan nomācoši atzīt, ka lai gan spējam labi konkurēt savās lokālajās sacensībās, starptautiski joprojām esam tālu no vadošajiem sportistiem, pat no vidējiem rezultātiem. Skaidrs arī, ka ar mūsu 3-5 sacensībām gadā mēs “lielajām” sacensībām uztrenēties nevaram. Tomēr, joprojām ir liela vēlme pierādīt, ka neesam par velti visus šos gadus centīgi strādājuši, pilnveidojuši savu tehniku un ekipējumu. Mums tikai ir jāatrod tā atslēga, kas ļaus saprast, kas un kāpēc kavē mūsu tālāko attīstību lai sekmīgi startētu tieši starptautiskajās sacensībās.

Jāturpina strādāt - tāpēc jau tagad gatavojamies mūsu Latvias čempionāta ezera posmam, kas 30.jūnijā norisināsies Annās, Alūksnes apvidū.

Ar visiem sacensību rezultātiem varat iepazīties šeit: http://ffch.cz/en/?cat=8

o r i ģ i n ā l s

 
 
[6] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Šeit, manuprāt, ir jādomā par divām lietām: 1. vai sportistu rīcībā ir sacensību vietā VISS iespējami vajadzīgais inventārs, un 2. ja inventārs ir visiem sportistiem aptuveni vienāds, tad kaut kas nav tā ar pielietotajiem tehniskajiem paņēmieniem, vai/ un pareizo domāšanu.

Par to spriežu pēc saviem, gan spiningošanas, rezultātiem - kad pagaidām katrā copes reizē spēju nodrošināt sev lomu, vienalga kādi laika apstākļi ir tajā laikā. Taču tas nav tik vienkārši, kā dažkārt izskatās. Diemžēl, vairākums tādās reizēs ir spiests atzīt, ka zivju šajā dīķī nav, kas nu galīgi nav tiesa.

Tāpat arī mūsu spečiem ir iznācis šajos mušiņmačos. Tā kā ir jāspēj sameklēt kas tad ir tas, kas veiksmei mazliet pietrūkst, vai jāsūta spiegi novērot frančus un spāņus. Lai veicas turpmāk, ne asakas!

20.06.18 Atbildēt | Ziņot -2
roolizss

Nesalīdzini mačus ar ikdienas copi,kur Tu kā saki,vari nodrošināt sev lomu jebkuros apstākļos.Parastā copē ir iespējas meklēt zivi tur kur viņa tajā brīdī ir un tad atliek atrast uz ko noķert.Mačos cope ir konkrētā,vidēji 150m garā posmā,kurā sacensību laikā kopumā nostartē 5 sportisti pa 3 stundām katrs.Un tā vairs nav parasta,bet durta,tramīga un ļoti piesardzīga zivs!Un tā arī ir liela panākumu atslēga,noķert to zivi.

26.06.18 Atbildēt | Ziņot 0
Noris

Kā viens no dalībniekiem varu pakomentēt. Inventārs +- tāds pats, kaut gan paslēpes notiek, neviens savu inventāru nerāda, īpaši mušas uz kurām tiek ķerts. Man lielākā problēma bija zivju izvadīšana ne uzkabināšana. Pavadiņās tiek izmantots fluokarbons no 0.08- 0.12mm. Straumē ar 0.1 auklu izvadīt foreli 40-50 cm nepratu, no 16 uzkabinātām zivīm vienā posmā tīkliņā spēju dabūt 6!? Vadošo komandu dalībnieki to spēj. Tur ir daudzas nianses kuras tiek trennētas konkrētos apstākļos, es pat nevaru iedomāties Latvijā tādus ūdeņus kur to varētu atstrādāt. Katrā vietā ir arī sava specifika, piemēram "Velnakmeņi", upes posms, kur 200 m sacensību zonā ir 30 m augstuma starpība, praksē tas nozīmē copi ūdenskritumu kaskādē. Normālos apstākļos pat nemēģinātu tur ķert, šoreiz nācās, un arī zivis noķēru, protams salīdzinoši maz. Tikai pēdēja ezera posmā laivā runāju ar spāni un viņš nedaudz pastāstīja par copi šādās kaskādēs, bet vilciens jau bija aizgājis. Viņi šādos ūdeņos speciāli trennējas Andorā. Vēl ir daudz jāmācās, jāpiestrādā pie niansēm un inventāra. Gibu pateikt paldies komandas biedriem par padomu un atbalstu, kopā centāmies tikt pie maksimāli labākā rezultāta.

21.06.18 Atbildēt | Ziņot 4
otinjsh

Mhm, Uģis par straujajām foreļupēm a topašu teica. Nav mums tādu upju, kur šādas prasmes izkoptu, tāpēc arī grūti ejot gan jums ar mušām, gan viņiem ar špini. Jūs i malači. Kā sacīt nedaudzie palikušie celmlauži. Pirmā komentētāja spriedelējumus aicinu neņemt vērā. Višs ir vistīrākais trollis. Mūsu i-laikmeta tipisks bezpersonisks 0100111001.

21.06.18 Atbildēt | Ziņot 4
krumujancis
krumujancis > otinjsh:

Bet pateicu uzreiz jau to pašu ko ir pasacījis Noris, tā ka beidz otijsh te dirsties.

Tātad ir tā lieta gan izvadīšanas tehnikā, gan arī ķeršanas tehnoloģijās, kurās vienkārši vēl nav zināšanu. Jautājums ir par to - kā šīs zināšanas iegūt un tehnoloģijas apgūt praksē. Taču tur, bez draudzības mačiem kaut vai ar tiem pašiem spāņiem, un treniņiem vajadzīgajos apstākļos neiztikt. Ar sacensību pieredzi vien būs par maz - daudz laika vajadzēs, lai izkapātos līdz godalgotajām vietām. Taču ko tikai nevar izdarīt skaista mērķa labā. Veiksmi!

21.06.18 Atbildēt | Ziņot -2
zdorovijs

..tas otinjsh - slotiņš visur maisa gaisu...pataloģisks 5.ritenis!

Malači čaļi - esiet vairāk uz ūdens un kāpiniet meistarību!!!

22.06.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager