Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Daugavpils Novads | 25.jūnijs 2018, 14:41 | Komentēt | 1184 skatījumi

Luknas ezerā tika ielaisti 20 000 līdaku mazuļi

Jūnijā Višķu pagasta Luknas ezerā tika ielaisti 20 000 līdaku mazuļi ar vidējo svaru 6,2 grami. Zivtiņas piegādāja SIA “Rūjas zivju audzētava”. Lai gan laikapstākļi bija ļoti silti, zivtiņas izskatījās veselīgas un spriganas. Luknas ezerā ir noteikta licenzētā makšķerēšana, tāpēc plēsējsugām ir noteikts lielāks spiediens izķeršanai, kā arī līdaka ir viens no labākajiem ezera zivju “sanitāriem”. Kopējā projekta summa ir 6025,80 EUR, no kurām 80% sedza Zivju fonds.

Tāpat, ar 100% Zivju fonda atbalstu 3888,40 eiro apmērā, tika realizēts projekts materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai, iegādājoties jaunu gumijas laivu un laivas dzinēju. Tā kā Luknā makšķernieku kontrole un malu zvejniecības izskaušana tiek veikta jau ļoti sen, iepriekšējais motors bija kalpojis jau no 1999.gada. Arī līdzšinējā laiva bija pirmsākumos daudz cietusi no maluzvejnieku atstātām lamatām. Jāatzīst, ka ilgie gadi ezeru apsaimniekošanā ir sekmējusi, ka malu zvejniecības gadījumi šajos ezeros ir novērojami tikai kā izņēmuma gadījumi, tāpat arī makšķernieki kļuvuši daudz apzinīgāki. Ņemot vērā arī, ka plēsīgas zivis ir laistas katru gadu, tas šobrīd ir uzskatāms par zivīm bagātu un stabilu ezeru.

Ar Zivju fonda atbalstu, ar 12 000 zandartu mazuļiem papildināts arī Vīragnas ezers. Projektam tika atvēlēti 3600,96 EUR, no kuriem Zivju fonds sedzis 74%, bet arodbiedrība, kura apsaimnieko ezeru, piedalījās ar 26% līdzfinansējumu.

Jāatzīmē, ka Vīragnas ezerā licenzētā zveja un zivju resursu papildināšana notiek tikai otro gadu. Pērn ezers tika papildināts ar līdaku mazuļiem.

o r i ģ i n ā l s

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager